Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
knoxville

knoxville

Medlem
  • Plats Luleå
  • Registrerad 2005-01-22
  • Senast aktiv 2010-08-18
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen knoxville har skrivit i forumet.

Hmm, kunde lösa problemet genom att skapa två olika konfigurationer. En för trådlöst och en för ethernet. Konstigt att det helt plötsligt blev nå jäkla DNS konflikt eller vad det nu var...skumt värre. Har ju funkar klockrent i över två år!!

/Erik

Jag har samma problem om jag kör genom trådlöst nät. Mina olika webbläsare vill bara ladda vissa sidor. Skitskumt och väldigt irreterande. Testat flera olika trådlösa när med samma resultat. Dock funkar allt perfekt med nätverkskabel ansluten.

Vad göra??

Mycket tacksam för all hjälp jag kan få.

/Erik

Jag har också en pbook 15" av senaste modellen med 80gb 5400varvs disk och det ni hör är disken. Den susar lite, men det är ju inte speciellt högt...

klickandet kommer också från disken. På min låter det som att det byter takt lite då och då, var lite fundersam på det där, men tydligen skall det vara så. Så era pböcker funkar med 99.9% som de skall.

mvh
Erik

Precis vad de fick göra med min. Ny topcase på den nu. Sedan bytet har den funkar kanon. Däremot har servicekillen lyckats göra "slepp mode" lampan glapp, så den skall in igen efter påsk..suck

/Erik

Det var som attan! måste vara någon slags barnsjukdom på den nya modellen helt enkelt.

Apple supporten bad mig aldrig att testa resetta styrplattan på det sätt som nämns i artiklen. Däremot fick jag resetta pmu:n och pram utan att det hjälpte.

Hoppas de får ordning på det hela.

mvh
Erik

Har fått min styrplatta utbytt på garanti. Nu funkar allt som det skall

Funkade väldigt smidigt att lämna in datorn måste jag säga. Bra service av apple.

/Erik

Jag har en pb 15.2" 1.5GHz av senaste modellen och på den har inte fläkten startat en enda gång. Har iofs bara haft den i 4 veckor, men tycker jag pressat den rätt bra genom att se på DVD filmer och samtidigt tankat från FTP och haft rätt många program igång. Datorn blir rätt så varm, speciellt närmast skärmen. Nästan het faktiskt, men processorn ligger under 60 grader hela tiden verkar det som (måste boota om för att se efter...hinner väl kylas någon grad under uppstartstiden kanske).

Det enda som låter är ett lågt sus från hårddisken

Nu är iofs inte allt en dans på roser med min nya PB. Just nu är den på service för lite problem med styrplattan. Den låser sig 5-10 sekunder när det väcks från viloläget...fast bara ibland...hel skumt...

Någon av er andra som upplevt samma sak?? Alltså, försök röra musen så fort datorn "vaknat" från vila. Funkar det alltid till 100%?

/Erik

Senast redigerat 2005-03-08 23:48

Jag har haft min pb 1.5 ghz (senaste modellen) i ca 4 veckor nu och det har blivit någe knas med styrplattan.

När datorn har gått i vila och väcks så hackar eller reagerar inte styrplattan de första 5 sekunderna ungefär. Sedan när den väl kommer igång så funkar den klockrent.

Det händer inte alla gånger, men ofta och det stör mig. Jag kan inte minnas att den har varit såhär från första början, så jag tänkte att något program jag intstallerat kanske har strulat till något med mjukvaran till styrplattan, så jag formaterade och intstallerade om os x från scratch. Tyvärr uppstår samma problem ändå.

Vad skall jag göra??? upplever ni samma sak med era p-böcker?

Skall den in på garanti-ärande?

Hjälp mig snälla!

mvh
Erik

ändras alltså dina mätare?? om jag tittar på "history" blir det bara 5 raka sträck och en som åker lite upp och ner och det är hd:n...

Några ideér på vad jag kan göra?

/Erik

Hej!

Jag har precis lagt in temp monitor för att jag ville veta hur varm de olika komponenterna var i min nya PB 1.5GHz (nyaste versionen)

Programmet säger:

You should be aware that the current MAC OSX version does not trigger updates for the sensors listed below (alla sensorer utom HD:n listad) The readouts will only show the situation when the computer was started.
Other sensors and the cooling control of the system are not affected.

Är det såhär på alla nya PB? Går det alltså inte att få "live" info om tempen på datorn??!!
Eller är det något strul med mitt OS eller dator??

mvh
Erik

jag har testat att ta bort den funktionen, men den gör ingen skillnad, så det är nog bara så att dessa diskar låter på det här sättet.

Ok, bra att veta att man inte är ensam om detta fenomen. Då är nog allt som det skall.

mvh
Erik

Det är en hitachi disk i min iaf...men då är det säkert ok om hennes också låter så. Det måste vara helt tyst i rummet för att man skall höra det....

nä, det tror jag inte. Den har aldrig startat än...inte kört något krävande och datorn när inte ens ljummen...

Låter precis som att det är disken som slår om på takten en stund, sedan så går den ner i fart igen...

Hej!

Köpte mig en ny Powerbook 1.5GHz 15,2" nu när jag var i USA förra veckan. Verkligen nöjd med datorn och gillar Mac OS X skarpt. (är en ny switcher)

Dock har jag en liten fråga om hårddisken. Det sitter en 80gb 5400varvare i den som verkar snurra lite olika fort titt som tätt. Det liksom klickar till lite och sedan susar den lite högre för att några sekunder senare klicka till igen och susa med lägre volym...alltså det verkar som den byter fart på varvtalet helt enkelt. Skall det vara så? Eller är något defekt med disken? Funkar fint iaf och har bra prestanda tycker jag. Bara lite undrande över denna ljudskillnad. Det händer oftast när man inge gör något....när man arbeter tror jag att den snurrar på högre fart hela tiden. Jag tänkte att det kanske är någon strömspararfunktion som gör att den går ner i varv eller nått...fast då borde den väl inte varva upp igen så ofta?

Jag kanske är lite nojjig över min nya kärlek, men vore kul att veta om allt är ok.

mvh
Erik