Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
termosen

termosen

Medlem
  • Plats Växjö
  • Registrerad 2007-03-27
  • Senast aktiv 2009-02-26
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen termosen har skrivit i forumet.

Detta drabbade även min stationära mac bara efter ett par veckor, startade om i windows och gick in på nätverksadaptern och valde att windows icke hade tillåtelse att stänga ner nätverkskortet. Startade mac och allt fungerade... Tyvärr har cdromen på macbooken slutat fungera så jag kan inte installera windows och testa på den, men värt ett försök det fungerade som sagt på min stationära.

Har på något sätt lyckats installera windows på den bärbara nu, la datorn på sidan då lyckades den hitta några ettor och nollor från skivan. Sitter nu med Windows 7 och surfar via ethernet, helt stört. Men macen hittar inte mitt kort...
Leopard installerades förut när ethernet adpatern inte hittades så ska testa imorgon att installera leopard från scratch nu när jag ställt in adaptern i windows att den inte får stängas av och ska ha Wake on lan möjligheter.

Senast redigerat 2009-01-12 23:39

Jag har insett den problematik du lagt upp, jag vet vad allt handlar om med Telia/Apple, men kan sätta min högra hand att det inte är något problem vid en sådan situation. Självklart fixar Telia fram en telefon utan abb om det handlar om ett försäkringsärende allt annat är idiotiskt.

Bara för att vara 100% säker ringde jag nyss en god vän på Telia och fick mitt resonemang bekräftat.

Nu måste jag som gammal försäkringstjänsteman rycka in innan alla fantasier flyger iväg.

Har du en drulleförsäkring, kan kallas allrisk eller otur, som tillägg på hemförsäkringen täcks telefonen vid skador som uppkommer om du varit oaktsam och telefonen blir stulen eller om du tappar telefonen så den går sönder. Ditt försäkringsbolag skickar då en rekvisition till en utvald butik som fakturerar försäkringsbolaget på beloppet minus självrisken. Självrisken betalar du som kund, oftast 1500:-, till butiken.

Inga abbonemang behöver tecknas, det låter väl idiotiskt eller? Självklart kan Telia sälja en iPhone utan abbonemang om de vill, de har ju betalat för telefonen från Apple...

Du får alltså en ny iPhone, minus självrisk.

Men tänk på att det är kraftiga åldersavdrag på mobiltelefoner, kontrollera med ditt bolag hur det förehåller sig med det.

Kör utan brandvägg, med automatisk DHCP. Går inte att testa för leopard hittar inte äns built-in ethernet. Ja vista använder sig av ethernetet pga, att internet fungerade innan drivrutinerna till airporten var installerade. Har läst lite på apple diskussions site och det finns tydligen fler med samma fenomen. Hoppas på en fix i 10.5.2, men steget är nära att trycka på köp knappen till en egen komponerad pc burk... Och då skiter jag i fall inte ethernet fungerar på den bärbara, då blir den endast bärbar och inte som i dagsläget stationär och bärbar. Varken leopard eller tiger hittar ethernet i installationsfasen där man konfigurerar internet efter en helt ren installation...

Ethernet kopplas in rakt i väggen, har inge router eller dylikt emellan...
Tror jag får ta och köpa mig separata delar nästa gång jag köper dator, och bygga en stationär själv, så man vet vad det sitter i den. Och vad jag hört kan även os x köras på dessa men det får man inte prata om här på 99, så jag är tyst.

Nu har jag testat med tiger, fungerade icke. Testat med vista ultimate 64 bitars. Fanskapet fungerar......... Nu blir jag lite sur på äpplet.

Japp sopade disken helt ren och installerade om.

Jahapp, har nu installerat om hela systemet. Nu hittar leopard inte ens mitt built-in ethernet... Installerade om bootcamp och JA det fungerar i windows. Hur lång garanti har apple? Min är köpt i Singapore... CDn har också slutat fungera men har en extern så jag har inte orkat brytt mig.

Testade nyss att lägga upp en ny användare, men problemet kavrstår. Får helt enkelt testa en ominstallation men känns lite tråkigt då jag nyss installerat leopard. Det som jag inte förstår är att det fungerar i windows, alltså borde det bara vara någon form av mjukvarufel.

Nej det har jag inte heller gjort, blir skogstokig... Jag vill inte sitta och köra windows.

Tro mig sladden kontrollerad och utbytt.... Det fungerar ju i windows!!!

För en tid sedan slutade mitt ethernet att sluta fungera på min macbook, airport fungerar som det ska. Får upp meddelande om att "The cable for Ethernet is not plugged in."
När jag däremot testade att startat om datorn i windows med bootcamp så fungerar närverkskortet... Va tusan kan det vara för problem?, har sökt men hittar inget relevant.

Tack på förhand /Linus

Har nu fått leveransbekräftelse och ett svenskt kollinummer från batch 177, helvette vad tid det har tagit.

Ursprungligen av visualattack:

Någon som fått kollinummer för sin telefon från jetcarrier, batch177? Min sändning blev fördröjd men har nu status "completed". Ingen telefon och inget kollinummer för att spåra via posten.se.

Samma för mig, har dock fått en elektronisk faktura... Borde väl komma vilken dag som helst...

Ursprungligen av bjoernEn1:

Har du ringt och pratat med dom om det?

Nej det har jag ej, skulle man ha gjort det kanske?