Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Porcelina

Porcelina

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2004-12-13
  • Senast aktiv 2014-06-28
  • Antal inlägg 148

Foruminlägg

De senaste inläggen Porcelina har skrivit i forumet.

Hur tror du Apple har tänkt det ska fungera när man byter upp sig? Att man ska skriva in alla anteckningar och annat manuellt från den gamla? Klart att det går att återställa en "gammal" säkerhetskopia till en iPhone 4.

Undrar detsamma. Vad jag sökt mig till nu lite snabbt är att det kanske inte fungerar lika bra att använda Pwnage i iTunes 8, men att redan Pwnade iPhones fungerar som vanligt. Men om man vill göra en restore genom DFU mode så har folk drabbats av error 1600 och att det inte fungerar.

läs mer här: [iTunes 8="8"][Upgrade Successful][Lets Rock Event Views] - Hackint0sh

Ursprungligen av Robo-X:

Zimmerman menade den här artikeln. Den är väldigt dåligt skrivet. Journalisten blandar ihop vissa påståenden och beskrev problemen helt fel. Det största problemet med iPhone är problemet med 3G och inte batteritiden. iPhone har faktiskt ett utav bästa batteritid om man jämfört med liknande telefoner.
//Rob

Intressant är också att det gick att kommentera och diskutera artikeln i början, och det skrevs kritiska kommentarer till artikeln. Bl.a. skrev jag att en pryl som man använder 5 ggr så mycket såklart tar slut på batteriet 5 ggr så fort, samt att batteriet såklart kommer gå att byta för runt 700 som i USA. Nu kan jag inte hitta några kommenterar eller diskussion kring den längre. Borttaget?

Ursprungligen av Zimmerman:

Usla teser igen: 99,9% köper iPhone oavsett nästan vad som helst som "fattas". Detta är inget specifikt för MMS.

Jag har inte påstått att det är specifikt för MMS, och det har ingen betydelse för resonemanget att de kunde skippat massa andra saker också. Snarare stärker det resonemanget, de vet att de kan skippa många saker, och gör det.

Ursprungligen av Zimmerman:

Varför valde Apple USB istället för FW när dom bara ville ha en kontakt av kostnads- och utrymmesskäl? Jo, PC-världen är USB USB USB USB. Tolalt USB. Det är DET som är poängen med mitt resonemang, Einstein.

Vad är poängen menar du? Är väl ingen som inte förstår varför de gick över till USB när iPods även började säljas till PC-användare.

Dra ner på dömandet, det ger bara intryck av att du är obetänksam.

Ursprungligen av Mattias Hedman:

Det handlar inte om smuts eller något liknande.
Kontakten som iPhone har "ser" annorlunda ut än den som iPod har och de tillbehör som fungerar för iPod fungerar inte per automatik med iPhone, därav varningen.
Om du tittar så laddar inte telefonen när sätter ner den i en iPod docka.

Nja, det går ju ladda en iPhone med en gammal laddare som är gjord för iPod.

Ursprungligen av Zimmerman:

Apple synkar inte ens sina egna Notes i iPhone :-D. (Idag).
Jag respekterar att du inte tror att Apple vill klämma in MMS i iPhone - att frånvaron av denna fuktion är ett medvetet val och en strategi. Men...dina argument och dina analyser är usla. Att email är 99% bättre (vilket det givetvis är) är självklart ingen som helst parameter för att avstå en annan funtion. Det är konsumentmönster som styr företags strategier i en marknadsekonomi. Det är därför Apple - som ett exempel - fasat ut Firewire i iPod-segmentet och gått över till 99% sämre USB. På Macar - där det ryms - kör man givetvis båda.
Hela dator/IT-kosmos handlar om att man har ALLT. Det är DET som ÄR typiskt för denna branch. Apple hjälper t.o.m. till att starta upp en Mac med Windows (BootCamp eller vad det heter). Dom berättar ingående hur man gör på sin sajt.
Hade MMS varit stort i USA så hade det funnits i första iPhone'n. Garanterat. Gör man en annan analys så förstår man inte denna värld. Apple är inte ett suicidalt företag. Dom anpassar sig som alla andra - annars hade dom inte funnits idag (det är därför dom högprioriterade att ta fram push för MS Exchange). MMS kommer - det låg bara längre ner på listan (Europa). Apple har bara en ändlig resurs när det gäller att ta fram både mjuk- och hårdvara. Detta har deras tekniska chef förklarat - att dom jobbar så snabbt dom kan och att dom betar av grej efter grej baserat på efterfrågan. Copy/paste är ett exempel...Varför fanns det inte från start? Dom borde väl ändå fixa biffen? Svaret är enkelt: Dom hann inte...och dom har ännu inte hunnit.

Vem har spridit myten/nyset om att Apple sågar MMS? Att dom menar att email ersätter MMS? Var kommer detta ifrån?

Vi får se, men jag tycker ditt resonemang kring Apples marknadsstrategi bara är svammel. Angående ditt datorkosmos som bygger på att man har "allt" så är Microsoft valmöjlighet och valfrihet i dess extrem, vilket ger sämre totalupplevelse. Apple är mindre valmöjlighet och mindre valfrihet, men därigenom en bättre totalupplevelse. Detta genomsyrar ALLT Apple gör.

Sedan är det såklart också så att iPhone utan MMS-funktion ändå köps av 99,9% av kunderna i målgrupperna, och därför skippar Apple det. Inte värt bekymret, inte minst eftersom mail i längden kommer ta över.

ps. Att Apple fasade ut Firewire-kompabilitet i iPod berodde inte på konsumentmönster, utan på att man då slapp en Firewire-kontrollerenhet i iPoden (nano), vilket kostade plats och pengar. Och eftersom det inte var en dealbreaker för kunderna, så gjorde det inget att man skippade den... ds.

Ursprungligen av Zimmerman:

Jag antar att du anser att copy/paste också är en utdöd funktion? Jag säger att det också kommer inom ett år.

Varför antar du det? Det är ju en helt annan typ av funktion som GIVETVIS kommer komma.

Ursprungligen av Zimmerman:

Apple har en roadmap och dom är nog inte så insnöade att dom tycker att en iPhone blir mindre dator om den har MMS (vad är då SMS? Eller VoiceMail? Jisses!). Tänkte dom så snävt på Apple's lab så skulle företaget vara dött för länge sedan

Så du tror att MMS kommer komma till deras datorer också? Nej den blir inte mindre dator, men möjligheterna som MMS ger finns redan med mailen, vilket Apple kommer pusha för att man ska använda. Problemet med MMS är att det är meckigt att få över meddelandena till datorn på ett smidigt sätt, och sedan kategorisera dem enkelt. Mail (med MobileMe) löser detta exemplariskt, och det är så Apple vill att man ska göra.

Ursprungligen av Zimmerman:

Nå - vi får se. Jag är dock helt säker på att jag har rätt. 100%. Hade inte MMS funnits så hade Apple uppfunnit det. Det är väldigt Mac'igt...iLife liksom :-D. Själv använder jag det mycket sällan...men jag förstår vad det är ändå och jag förstår att Email inte kan ersätta det på mycket, mycket länge eftersom vi med mail i nallen bara är en liten nördminoritet. Apple satsar på folklighet nuförtiden. Apple är även farmors företag.

Oj så säker? Vågat. MMS känns inte så macigt tycker jag, ett särskilt protokoll för media som inte går att synka med datorn? Apple uppfinner få nya funktioner, de snarare implementerar funktioner på ett bättre sätt. I det här fallet är jag 99% säker på att de tycker Mail är mycket bättre än MMS, och därför räcker det med det.

Du verkar ju ha koll på problemets orsak iaf. Kan nog inte tipsa om så mycket mer än att göra rent dockkontakten. Jag hade lite skit där, nån form av tygludd, som gjorde att min iPhone trodde att jag kopplat in något. Efter att ha satt i kontakten ett 30-tal gånger i rad så försvann det för mig.

Ursprungligen av Zimmerman:

varför tror så många att alla apples tillkortakommande är strategi? Dom här en prioriteringslista och betar av funktion efter funktion.

Du menar att alla tänkbara funktioner finns med på listan och att allt kommer läggas till så småningom? Nej, MMS finns nog inte med på den listan. Känns väldigt märkligt att utelämna en funktion som kommer dö ut, och sen lägga till den när den är ännu närmre sin död.

Utöver det så vill nog Apple att iPhone mer ska kännas som en dator än en klassisk mobil, och därför använda mail. Och att synka sina inkomna MMS till datorn känns som en krånglig extragrej förutom att synka mailen.

Det svåra är inte att lägga in alla funktioner som alla olika människor kan tänkas vilja ha i sin mobiltelefon, det svåra är att välja bort de som gör den för rörig.

Här tycker jag Apple av erfarenhet är ganska modiga (eller om man vill kalla det dumdristigt). Men det har ju som jämförande exempel gått ganska bra för deras iPod trots att den var sen med video, aldrig har haft FM-radio (som alla andra mp3-spelare) och som till slut kom som en konstig variant utan display som väl ingen skulle köpa? Apple vet PRECIS vad de gör och varför. Sen är det bara att välja, köpa eller inte köpa.

Ursprungligen av Patrik D:

Det kommer dröja minst 5-6 år innan "alla" har e-post i sin mobil och det ersätter MMS. Kan ni helt ärligt säga hur många i eran kontaktbok som har e-post i sin mobil, det kan inte vara många.

Om max 3-4 år kommer nog de flesta skratta åt att det kostar 1,69 kr för att skicka en lågupplöst bild via MMS, istället för i ett mail gratis. Och många gör det redan nu.

Jag uppdaterade min iPhone från 1.1.4 till 2.0 men har inte alls märkt av detta problem. Ca 150 kontakter. Gör ju att man undrar vad det beror på, eftersom vissa drabbas och andra inte.

Har du synkat din iPhone efter 2008-07-07 innan du uppdaterade då? Tror inte iTunes gör en backup automatiskt innan den installerar ny firmware...?

Ursprungligen av wckd:

Fastnade på en punkt och vågar inte fortsätta utan hjälp. "Hold the alt/option button and press Restore" - vilken knapp är options-knappe på en mac? Andra gången jag använder en...

den mellan ctrl och äpple, det står alt på den.

Om man har använt Pwnage 1.1 för att låsa upp 1.1.4, behöver man då göra mer än att bara skapa en custom firmware och sen återställa från den i iTunes? Eller måste man gå in i DFU-mode även då? Eller är telefonen redan upplåst även för 2.0 och att jag bara behöver återställa till 2.0?