Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tidningen Mobils faktakoll

Tråden skapades och har fått 64 svar. Det senaste inlägget skrevs .
  • Medlem
  • 2008-07-24 17:24
Ursprungligen av Mikamar:

Det är naturligtvis den första tolkningen jag avser. Att "vinkla" något betyder inte att man ljuger, utan att man lyfter fram det man tycker är väsentligt.

Vad som är väsentligt kan man emellertid ha olika åsikter om. För oss inbitna Macnördar är det väsentligt att lyfta fram det faktum att iPhone inte fanns till salu under drygt två månader. För andra är det enbart antalet sålda mobiler som är det väsentliga.

Jag tycker faktiskt att han har brustit väsentligt i sin bedömning av vad som är väsentligt. Om man jämför två siffror för visa hur försäljningen av en produkt ändras över tid är det ju bland det första man vill lägga till om produkten inte är tillgänglig under delar av jämförelseperioden. Har CJE inte förstått det borde han först gå en statistikkurs och sedan en journalistisk påbyggnadskurs.

Det har inget med hur intresserad man är av Apple att göra, utan den som vill jämföra två värden måste ju få veta hur värdena har tagits fram om det är relevant för värdets storlek.

Den som vill veta hur bra det går för Microsofts OS-försäljning vill inte veta hur det går för Win XP 2005 jämfört med 2008. Liknelsen tidigare med Volvo V40 var klockren.

  • Medlem
  • 2008-07-24 10:51

Fokusera lite nu.

Admin

  • Medlem
  • International user
  • 2008-07-24 10:58

Håller med Zimmerman & övr.:

måste man ha journalistutbildning för att få kalla sig journalist? Det räcker inte att jobba professionellt som det alltså? I det här fallet är det väl skribent, men det kanske man inte får kalla sig utan utb.?

Man måste alltså gått musikhögskolan för att få kalla sig musiker?

  • Medlem
  • Lund
  • 2008-07-24 11:23
Ursprungligen av DaPhox:

måste man ha journalistutbildning för att få kalla sig journalist??

Det där har vi redan avklarat. Journalist är inte en skyddad yrkestitel. Den som jobbar som journalist kan kalla sig journalist, oavsett utbildning.

Ursprungligen av DaPhox:

måste man ha journalistutbildning för att få kalla sig journalist?

Hugin kommenterade direkt på min fråga att journalist inte är en skyddad titel och att han uttryckt sig tokigt. Därmed så släpper vi det sidospåret i tråden.

/Admin

Bevaka tråden