Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vad blir det till kvällsmat?

Tråden skapades och har fått 102 svar. Det senaste inlägget skrevs .

Idag blev det fem cheeseburgare på McDonalds. Skäms lite. :">

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-29 20:04

Goflorp: Bra, enkelt och gott. Schysst mattips.

Snabeldrake: Hehe, cheeseburgare är helt ok då och då. Bra när man inte orkar eller har tid att laga mat.

Idag blev det stekt prinskorv med ris och currysås. Kan verka udda med prinskorv istället för kyckling. Men prova, grymt gott. Och i vanlig ordning, kall mjölk till det.

Igår blev det tacos. Har sina föredelar med att vara hemma över lovet.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-29 21:00
Ursprungligen av ztaafen:

Igår blev det tacos. Har sina föredelar med att vara hemma över lovet.

Mumma, tacos är himla gott. Dock kladdigt, men det får man ju stå ut med. Borta bra, men hemma bäst!

Ursprungligen av Reisan:

Mumma, tacos är himla gott. Dock kladdigt, men det får man ju stå ut med. Borta bra, men hemma bäst!

Du menar att man kan kladda mer hemma? (Man slipper ju städa, förhoppningsvis!)

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-29 23:08
Ursprungligen av Snabeldrake:

Du menar att man kan kladda mer hemma? (Man slipper ju städa, förhoppningsvis!)

Nä, det var ztaafen som käka hos sina föräldrar. Därav, borta bra men hemma bäst.

Veckan matlagningstips;
Bra och billigt för t ex två studenter

Skaffa en LERGRYTA, de kostar ca 100:-, din morsa har säket en du kan få - det var grymt poppis förr med lergryta. Mamma blir nog bara glad om du frågar

Perfekt för att laga det mesta i Slow-food-väg, T ex;

Chicken lergryta

Köp en djupfryst kyckling för 20:-
Tina den.
Sätt ugnen på 150 grader
Lägg grytan i vatten ca 10min (under tiden skär du kycklingen, gör marinaden etc)
Skär den i delar, orkar du inte så räcker det med två halvor.
Låt skinnet sitta kvar, de fettkänsliga kan ta bort det EFTERÅT

Mrinad-dax;Ta fram en 3lit fryspåse. I med;

En bra schkwätt matolja, lite grillkrydda, en schkwätt soja (obs soja är SALT!
kom ihåg det när du saltar, lite svartpeppar, + vad annat du vill ha smak av
(Curry?, pressad vitlök?, Kaj P's Grillolja är bra!). Joxa runt i påsen tills du har en go gröt. Har du en köttbit som du skall marineras är det smart, minst söl, att lägga ner den i påsen, men det passar inte riktigt för vår kyckling...

Häll denna över den delade kycklingen som du lagt i grytan. Kanske behöver
du hälla ner 1dl vatten med. - det får inte gå torrt.

Kasta i en halv lök, 3-4 vitlöksklyftor, lite morötter.
På med locket, låt stå i ugnen på 150 i 90 min eller så...
Koka ris/potatis
Blanda ihop en påsesås om du är lat.
Servera med grönsaker (skivad gurka, tomat etc)

In princip kan man göra vad som helt så här, tappa lite respekt för det hela bara;

Köttabit, häll gröten över, i med pyntet, låt stå. Länge på låg värme är
nyckeln. Jag har kört lax en gång, men det var jobbigt göra ren lergrytan sen...

Lax i lergryta?! LOL! Jag kan se Floras slabbgryta framför mig (serverad i spann).. Bra tips hur som haver, Goflorp!

Reisan: Hur många procent kött ska prinskorvarna för ditt recept innehålla? Går det att köra med något billigt märke?

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-29 20:58
Ursprungligen av Snabeldrake:

Reisan: Hur många procent kött ska prinskorvarna för ditt recept innehålla? Går det att köra med något billigt märke?

Mm, ju mer procent destu godare! Köp inte de billigaste utan kör med kända märken. Man kan ju ta prinskorvar som är gjort på kyckling eller kalkon. De sistnämnda är också gott.

Ursprungligen av Snabeldrake:

Lax i lergryta?! LOL! Jag kan se Floras slabbgryta framför mig (serverad i spann).. Bra tips hur som haver, Goflorp!

Reisan: Hur många procent kött ska prinskorvarna för ditt recept innehålla? Går det att köra med något billigt märke?

Vänd på resonemanget lite.

Om 58% är kött i korven - vafan är då resten ? Ngt man vill äta?

42 % är trynen, svansar, inälvor och div annat slams !
Det är därför jag sällan äter kött. Har alltid varit så men kallar mig inte för vegetarian.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-05-23 17:37
Ursprungligen av Goflorp:

Vänd på resonemanget lite.

Om 58% är kött i korven - vafan är då resten ? Ngt man vill äta?

Mm, när man granskar korven så blir den mindre aptitlig. Men vill man ha ordentliga korvar så får man gå till köttaffären. Där är mindre utfyllnadsgrejor i deras korvar. Jag har ätit "riktig" korv och den smakar helt annorlunda och ser även annorlunda ut. Annan typ av skinn och själva köttet har en annan färg och konsistens.

Ursprungligen av Reisan:

Mm, när man granskar korven så blir den mindre aptitlig. Men vill man ha ordentliga korvar så får man gå till köttaffären. Där är mindre utfyllnadsgrejor i deras korvar. Jag har ätit "riktig" korv och den smakar helt annorlunda och ser även annorlunda ut. Annan typ av skinn och själva köttet har en annan färg och konsistens.

Det ska vara naturtarm, annars får det vara..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-03-29 21:07

idag köttbullar med makaroner och ärtor

Ursprungligen av Tangen:

idag köttbullar med makaroner och ärtor

Får man fråga om ärtorna serveras varma eller kalla?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-03-29 21:36

Varma ärtor, kryddade med lite smör och salt, hemlagade köttbullar of course.
/Tangen

Tinar just nu lite saker i micron.

Det blir stekad köttfärs med islarvad spenat.
En mängd grönsaker

102kg idag (startade på 113...) - snart blir det nya jobbarbraller!

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2008-03-30 13:32
Ursprungligen av Goflorp:

Tinar just nu lite saker i micron.

Det blir stekad köttfärs med islarvad spenat.
En mängd grönsaker

102kg idag (startade på 113...) - snart blir det nya jobbarbraller!

Det är ju helt strålande - 11 kg! Vad duktig du varit.

Jag startar med mitt "nya liv" idag. Nu ska jag också vara duktig och gå ner i vikt. (ja, jag har sagt det förut, men den här gången . . .)

Men vad sjutton är islarvad spenat? Det låter gott
Ah, jag läste nog fel Det kanske inte var is-larvad spenat du menade utan i-slarvad

Jag har också slarvat i mig lite mat idag. Djupfryst Kyckling på indonesiskt vis med yoghurtbröd. Findus ca 25 kr. Gott.

Ursprungligen av Eva:

Det är ju helt strålande - 11 kg! Vad duktig du varit.

Jag startar med mitt "nya liv" idag. Nu ska jag också vara duktig och gå ner i vikt. (ja, jag har sagt det förut, men den här gången . . .)

Men vad sjutton är islarvad spenat? Det låter gott
Ah, jag läste nog fel Det kanske inte var is-larvad spenat du menade utan i-slarvad

Äh, man hivar i spenaten ner i köttfärsen. det gick det med.
"inte det goaste du lagat men helt OK" sa frun...

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-30 20:03
Ursprungligen av Goflorp:

"inte det goaste du lagat men helt OK" sa frun...

Du har en finkänslig fru.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-30 19:56
Ursprungligen av Goflorp:

Tinar just nu lite saker i micron.

Det blir stekad köttfärs med islarvad spenat.
En mängd grönsaker

102kg idag (startade på 113...) - snart blir det nya jobbarbraller!

Way 2 go Goflorp! Fortsätt att kämpa på!

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2008-04-04 22:34
Ursprungligen av Goflorp:

102kg idag (startade på 113...) - snart blir det nya jobbarbraller!

Hur går det? Har du köpt nya jobbarbraller?
Du måste berätta när du kommer under 100 och väger "nåt på 90"
Då måste vi ju fira på nåt sätt!

En vän till oss som är "storvuxen" brukar säga
- En man under 100, han är inte riktigt utvecklad han.

Men det är naturligtvis bara struntprat. Klart att du ska komma under 100

Ursprungligen av Eva:

Hur går det? Har du köpt nya jobbarbraller?
Du måste berätta när du kommer under 100 och väger "nåt på 90"
Då måste vi ju fira på nåt sätt!

En vän till oss som är "storvuxen" brukar säga
- En man under 100, han är inte riktigt utvecklad han.

Men det är naturligtvis bara struntprat. Klart att du ska komma under 100

Själv säger jag "En bra hanne blir inte fet"

Nu på 99.se, Jeremiah på 99kg.... jag väger inte längre tresiffrigt. -14 nu alltså...

Jobbarbyxor löste sig, farsan hade ett par sprillans nya Blå snickers som var för stora till den smalisen han är....så jag fick dem. Så sparade man de 5000 kronorna....

Ingen spännande mat idag. Knäcke med god ost + youhurt med grova flingor + ngr minitomater + chai-te.

5000 kr för ett par jobbarbyxor ?! Då måste dom vara gjorda av ett fantastiskt material.
Har du försäkring på dom ? Så 2 jobbarbyxor=en MacBook ?
Grattis till viktraset ! Vet själv vilket jobb det är.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-04-27 12:50
Ursprungligen av Goflorp:

Själv säger jag "En bra hanne blir inte fet"

Nu på 99.se, Jeremiah på 99kg.... jag väger inte längre tresiffrigt. -14 nu alltså...

Jobbarbyxor löste sig, farsan hade ett par sprillans nya Blå snickers som var för stora till den smalisen han är....så jag fick dem. Så sparade man de 5000 kronorna....

Way 2 go Goflorp! Grattis till viktminskningen. Vad är din önskade målvikt? Oj, det var ju schysst att du kunde ärva din pappas byxor. Det var ju några dyra rackare. Vad är det för typ av byxor egentligen? Snickarbyxor? Blåkläder kanske?

Ursprungligen av Reisan:

Way 2 go Goflorp! Grattis till viktminskningen. Vad är din önskade målvikt? Oj, det var ju schysst att du kunde ärva din pappas byxor. Det var ju några dyra rackare. Vad är det för typ av byxor egentligen? Snickarbyxor? Blåkläder kanske?

Slant med tangentbordet... givetvis max 500 kronor....

Målvikt : ca 85 eller så...

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2008-04-27 13:17
Ursprungligen av Goflorp:

Nu på 99.se, Jeremiah på 99kg....

Medlem nr 99 ber att få gratulera så mycket - vad duktig du varit
Tänk att du bara väger tvåsiffrigt nu, det är ju nästan ingenting.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-30 19:59

Jag slängde ihop en traditionell korv stroganoff med ris till. Och... Iskall mellanmjölk, så klart!

Idag blev det pizza, jag är inte mycket för att laga mat tyvärr

Bevaka tråden