Nya siffror

Airpods har två procent av marknaden

Apples nya trådlösa lurar är en försäljningssuccé, men att de skulle ha 26 procent av marknaden stämmer inte enligt nya siffror.

Förra veckan rapporterade 99mac siffror från analysföretaget Slice, som undersökt näthandeln av trådlösa hörlurar i USA. Enligt dessa siffror stod de nylanserade hörlurarna #Airpods för hela 26 procent av försäljningen, en imponerande prestation.

Nu har dock NPD Group presenterat data från sin egen undersökning, och här får Apples vita trådlösa lurar en betydligt mindre del av kakan. Enligt Ben Arnold på företaget är de tidigare siffrorna från Slice inte representativa för marknaden i stort, och #Apple stod snarare 2 procent av försäljningen av trådlösa hörlurar i december. Arnold säger till Cnet:

– Att Apple lyckats ta två procent av marknaden i sålda enheter och tre procent i dollar med en enda produkt under lanseringsmånaden är anmärkningsvärt, med tanke på hur stor hörlursmarknaden är.

Enligt NDP:s siffror står Apple-ägda Beats för den största andelen med 25 procent av försäljningen i antal enheter. LG har 10 procent, Bose 8 procent och Sony 7 procent. Tillverkarna Plantronics och Jaybird hade 2 procent vardera, lika stor andel som Apple.

Den enorma skillnaden mellan uppgifterna från Slice och från NDP Group kan förklaras av att den senare inte bara baseras på e-postkvitton från näthandel, utan även tar med försäljning i fysiska butiker samt nätbutiker som Amazon.

Kommentarer
7 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.