Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya siffror

Airpods har två procent av marknaden

Apples nya trådlösa lurar är en försäljningssuccé, men att de skulle ha 26 procent av marknaden stämmer inte enligt nya siffror.

Förra veckan rapporterade 99mac siffror från analysföretaget Slice, som undersökt näthandeln av trådlösa hörlurar i USA. Enligt dessa siffror stod de nylanserade hörlurarna #Airpods för hela 26 procent av försäljningen, en imponerande prestation.

Nu har dock NPD Group presenterat data från sin egen undersökning, och här får Apples vita trådlösa lurar en betydligt mindre del av kakan. Enligt Ben Arnold på företaget är de tidigare siffrorna från Slice inte representativa för marknaden i stort, och #Apple stod snarare 2 procent av försäljningen av trådlösa hörlurar i december. Arnold säger till Cnet:

– Att Apple lyckats ta två procent av marknaden i sålda enheter och tre procent i dollar med en enda produkt under lanseringsmånaden är anmärkningsvärt, med tanke på hur stor hörlursmarknaden är.

Enligt NDP:s siffror står Apple-ägda Beats för den största andelen med 25 procent av försäljningen i antal enheter. LG har 10 procent, Bose 8 procent och Sony 7 procent. Tillverkarna Plantronics och Jaybird hade 2 procent vardera, lika stor andel som Apple.

Den enorma skillnaden mellan uppgifterna från Slice och från NDP Group kan förklaras av att den senare inte bara baseras på e-postkvitton från näthandel, utan även tar med försäljning i fysiska butiker samt nätbutiker som Amazon.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.