Rykte: Samsung avlägger rapport 23 januari

En dag innan deras kvartalsrapport kommer antagligen Samsung presentera vad som fick flera exemplar av Galaxy Note 7 att fatta eld.

Under hösten kom det flertalet rapporter om #Galaxy Note 7-mobiler som fattade eld. Så många rapporter kom in att Samsung till slut tvingades återkalla den populära modellen. Note 7 förbjöds på flyg och Samsung började det omfattade och kostsamma projektet att få tillbaka alla telefoner.

#Samsung har sedan de första brinnande mobilerna utrett orsaken till problemet. För två veckor sedan skrev 99mac om att Samsung skulle presentera resultaten från utredningen under januari. Nu är Samsung färdiga med utredningen och kommer troligtvis officiellt presentera utredningens resultat den 23 januari. Detta skulle innebära att Samsung presenterar resultaten dagen innan deras kvartalsrapport utkommer.

En anonym källa har dock uppgett till Reuters att den huvudsakliga orsaken till att Note 7 fattade eld var batteriet. Källan uppger även att bränderna inte kan härledas till fel i hårdvaran eller mjukvaran. Samsung har inte kommenterat Reuters uppgifter.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.