Rykte: Samsung avlägger rapport 23 januari

En dag innan deras kvartalsrapport kommer antagligen Samsung presentera vad som fick flera exemplar av Galaxy Note 7 att fatta eld.

Under hösten kom det flertalet rapporter om #Galaxy Note 7-mobiler som fattade eld. Så många rapporter kom in att Samsung till slut tvingades återkalla den populära modellen. Note 7 förbjöds på flyg och Samsung började det omfattade och kostsamma projektet att få tillbaka alla telefoner.

#Samsung har sedan de första brinnande mobilerna utrett orsaken till problemet. För två veckor sedan skrev 99mac om att Samsung skulle presentera resultaten från utredningen under januari. Nu är Samsung färdiga med utredningen och kommer troligtvis officiellt presentera utredningens resultat den 23 januari. Detta skulle innebära att Samsung presenterar resultaten dagen innan deras kvartalsrapport utkommer.

En anonym källa har dock uppgett till Reuters att den huvudsakliga orsaken till att Note 7 fattade eld var batteriet. Källan uppger även att bränderna inte kan härledas till fel i hårdvaran eller mjukvaran. Samsung har inte kommenterat Reuters uppgifter.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.