Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple öppnar upp Siri för utvecklare

Apples röststyrningstjänst Siri har hittills varit stängd för externa utvecklare, men nu öppnas tjänsten upp för alla enligt nya uppgifter.

När Apple lanserade röststyrningsfunktionen #Siri under 2011 var det första gången den breda massan fick känna på hur modern teknik kunde styras med hjälp av naturligt tal, och hur man kunde få Siri att säga lustiga saker. Siri har dock varit en sluten funktion i systemet och Apple har helt styrt dess funktionalitet och möjliga tillämpningsområden.

Det kommer att bli ändring på detta då Apple förbereder ett utvecklargränssnitt (SDK) för Siri som ska bli tillgängligt för externa utvecklare, enligt en källa som pratat med The Information (betalvägg). Utvecklare får då möjligheten att ansluta sina appar till Siri och låta användaren styra dem med röstkommandon. Detta skulle exempelvis kunna leda till att du ber en rese-app om att boka en resa eller visa alla nyheter runt ett visst ämne i en nyhets-app. Det kommer sannolikt också göra röststyrning av #Apple Watch mer flexibelt.

Bristen på stöd för externa utvecklare har gjort att Siris funktionsutbud inte har utvecklats nämnvärt sedan introduktionen, och detta ska också ha varit anledningen till att den ursprungliga gruppen bakom Siri lämnade Apple för att starta den konkurrerande tjänsten Viv.

Apple har inte meddelat när detta utvecklarpaket ska bli tillgängligt men enligt uppgifter hoppas företaget på att göra det tillgängligt för utvecklare under WWDC-konferensen i juni.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.