Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac testar Macbook (tidigt 2016)

Apples senaste generation av datorn Macbook har hittat in till 99mac:s testlabb och vi låter de nya komponenterna visa vad de går för.

Inledning

Apple släppte nyligen en ny generation av datorn #Macbook med Intel Skylake-processorer, snabbare minne, bättre grafikprestanda och det nya färgalternativet rosa guld.

Under skalet finns nu den sjätte generationen Intel Core M-processorer på upp till 3,1 gigahertz med Turbo Boost. Tillsammans med processorn kommer också nya grafikkretsen Intel HD Graphics 515 som enligt Apple ger upp till 25 procents högre grafikprestanda jämfört med föregångaren. Dessutom har datorn fått snabbare primärminne och snabbare PCIe-baserad lagring.

Priserna är oförändrade från föregångaren. Instegsmodellen kostar 14 495 kronor inklusive moms och toppmodellen går loss på 17 995 kronor och inkluderar då en bättre processor och mer lagringsutrymme.

Redaktionens testexemplar är den billigaste av de två standardkonfigurationerna som går att köpa och kommer med 256 gigabyte lagringsutrymme. Se de fulla specifikationerna i tabellen nedan.

Macbook (tidigt 2016)

Egenskap

Värde

Skärm

12-tums LED-bakbelyst IPS-panel med
upplösningen 2 304 x 1 440 pixel

Processor

1,1 GHz dubbelkärnig Intel Core m3
(Turbo Boost upp till 2,2 GHz)

Minne

8 GB 1 866 MHz LPDDR3

Kapacitet

256 GB PCIe-baserad flashlagring

Grafik

Intel HD Graphics 515

Anslutningar

1 x USB Type-C, 1 x hörlursport

Trådlöst

Wifi 802.11ac, Bluetooth 4.0

Operativsystem

OS X 10.11.4

Mått

H: 0,35–1,31 cm B: 28,05 cm D: 19,65 cm

Vikt

0,92 kg

Pris

14 495 kronor inkl. moms

Konfigurationsval

Det finns inte många konfigurationsval att ta ställning till när det gäller Macbook. Det finns nämligen bara två. Förutom processoralternativen som listas i tabellen nedan, kan användare välja språk på det bakbelysta tangentbordet.

Processoralternativ

Pris

1,1 GHz dubbelkärnig Intel Core m3
(Turbo Boost upp till 2,2 GHz)

ingår

1,3 GHz dubbelkärnig Intel Core m7
(Turbo Boost upp till 3,1 GHz)

+2 750 kr

Köper du istället den dyrare standardmodellen får du förutom mer lagringsutrymme en dubbelkärning Intel Core m5-processor med på köpet och kan byta upp den till samma m7-processor i tabellen ovan men för det något lägre priset 1 650 kronor.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.