Zagg Limitless – ett tangentbord för flera enheter

99mac testar Zagg Limitless, ett trådlöst tangentbord som kan parkopplas med flera enheter. I överkant finns också ett inbyggt ställ för din surfplatta eller mobil.

Tillbehörstillverkaren Zagg är kanske mest kända för sina skärmskydd, men de tillverkar också trådlösa tangentbord. Vi har tidigare testat det lilla vikbara Pocket Keyboard och nu har vi ett större syskon på besök i testlabbet. Det trådlösa tangentbordet Limitless kan parkopplas med upp till tre enheter samtidigt och har ett inbyggt ställ för mobila enheter i överkanten.

Upplägget är samma som för Logitech K380 som vi testade i september förra året. Användaren kan enkelt byta mellan upp till tre enheter med en knapptryckning. Samma tangentbord kan användas med datorn, mobilen och surfplattan, eller varför inte med en Apple TV?

I lådan

Zagg Limitless kommer i en låda tillsammans med en laddningskabel. En klisterlapp på tangenbordet går igenom hur man kommer igång i fyra enkla steg.

Uppe i sifferraden har 1,2 och 3 märkts med Bluetooth-symboler och genom att hålla ned en av dem i tre sekunder går det att parkoppla tangentbordet till en Apple-, Android- eller Windows-enhet. Steg två är att trycka ned funktionstangenten tillsammans med I (Apple), A (Android) eller W (Windows) beroende på vilken typ av enhet du vill parkoppla med. I den andra enheten letar du sedan upp Zagg Llimitless i Bluetooth-menyn och du är klar. Processen upprepas sedan för enhet 2 och 3.

Skriva med Limitless

Jag har använt Limitless som mitt primära tangentbord på jobbet de senaste dagarna och har också parkopplat det med mobilen och surfplattan. Längst upp finns en skåra som fungerar som ställ för de mobila enheterna. Den rymmer både en Iphone 6S Plus och en Ipad Pro 9,7 tum i stående läge. Ipaden ryms också ensam i liggande läge.

Tangentbordet har nordisk layout och specialtangenterna vid sidan om mellanslag är uppmärkta för att passa till de tre operativsystemen som stöds. Det kan bli lite förvirrande om du tittar på tangenterna när du skriver eftersom det finns totalt fyra tangenter som det står alt eller alt opt på, men det är bara två som har den funktionen i OS X som jag testat tangentbordet med mest. Jämför vi med Apples egna trådlösa tangentbord så har funktionstangenten (fn) och control bytt plats.

Jag tittar inte ner när jag skriver och upplever inte att alla märkningar är förvirrande, mina fingrar hittade rätt från början och jag upplever att felskrivningarna ligger på normal nivå trots bytet från mitt vanliga tangentbord.

Tangenterna och skrivytan är generöst tilltagna, här känns inget ihoptryckt som annars är vanligt på mindre tangentbord. Slaglängden är ganska kort, och skrivupplevelsen påminner om det inbyggda tangentbordet i min Macbook Pro, men jag tycker att det låter något mer om Limitless.

Limitless är ungefär lika stort som ett A4-ark och väger cirka ett halvt kilo. Det är alltså större än exempelvis Apples egna Bluetooth-tangentbord eller Logitech K380. Logitechs tangentbord är dock en mer rättvis jämförelse eftersom det också kan parkopplas med upp till tre enheter samtidigt och har samma batterilivslängd på upp till två år.

Summering och omdöme

Zagg Limitless kostar ungefär som andra liknande tangentbord, det vill säga runt en femhundring. För det får du generös batteritid och möjligheten att snabbt byta mellan tre olika enheter. Dessutom finns ett inbyggt ställ för dina mobila enheter.

Skrivkänslan är bra och felen blir generellt få. Förutom den fysiska storleken, som kan vara i det största laget för den som letar efter ett tangentbord att ta med sig, tycker jag att tangentbordet låter något mer än både det inbyggda i min Macbook Pro och det K380 jag brukar använda på jobbet annars. Det låter dock inte så mycket att jag blir störd.

Limitless kan vara ett bra alternativ för dig som har flera enheter du skulle vilja använda ett fysiskt trådlöst tangentbord till. Det inbyggda stället ger en bra vinkel på mobilen eller surfplattan och att byta mellan enheter går på någon sekund.

Fördelar
+ Stor skrivyta
+ Praktiskt ställ för mobila enheter
+ Lång batteritid

Nackdelar
- Låter en del

Fakta: Zagg Limitless

Vad är det?
Trådlöst tangentbord med snabbvalsknappar för tre enheter (IOS/OS X, Android eller Windows)
Funktioner
Bluetooth-tangentbord som kan anslutas med snabbvalsknappar till tre enheter. Finns hållare för platta eller mobil i överkant. Uppladdningsbart batteri.
Mått
300 x 203 x 10–14 mm
Vikt
528 gram
I lådan
Tangentbord, USB-sladd för laddning, manual
Pris
Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.