Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skriv mera med Logitech K380

99mac testar Logitech K380, ett kompakt trådlöst tangentbord som kan parkopplas med tre enheter samtidigt.

#Logitech K380 är ett Bluetooth-tangentbord som kan parkopplas med tre enheter samtidigt. Det innebär att du kan koppla det till datorn, surfplattan och telefonen, eller varför inte till din Apple TV och byta mellan enheterna med en knapptryckning. 99mac har fått in ett exemplar till testlabbet för att ta reda på om det är något som är användbart i praktiken.

I lådan

Logitech K380 kommer i en låda tillsammans med en uppsättning AAA-batterier och föredömligt enkla instruktioner för att komma igång. Efter att vi stoppat i batterierna och kontrollerat att tangentbordet är på är det dags att parkoppla det med tre enheter.

Längst upp finns tre tangenter i avvikande färg, nämligen siffrorna 1, 2 och 3. Genom att hålla ned ettan i tre sekunder kan jag parkoppla tangentbordet med min första enhet och sedan är det bara att upprepa proceduren för upp till två andra enheter.

Logitech uppger att användare får ut upp till två års användning innan det är dags att byta batterier. För den som vill går det så klart att stoppa i ett par uppladdningsbara batterier, men de som följer med är det inte.

Vårt testexemplar är blått, och de tre Bluetooth-knapparna är i en annan blå nyans. Det finns också ett svart tangentbord där Bluetooth-knapparna är gula.

Användningsområden

En vanlig dag sitter jag framför datorn och jobbar med telefonen någonstans på skrivbordet. Då och då kommer det notiser på telefonen, det kan vara meddelanden från någon jag känner eller ett mejl som jag vill svara på. Men medan det går snabbt och smidigt att skriva saker med datorns tangentbord, tar det längre tid att få fram någon text med det inbyggda tangentbordet i telefonen. Meddelanden eller mejlsvar blir därför ofta kortare än jag skulle vilja.

Med Logitech K380 kan jag skriva bekvämt på datorn och när det plingar till i telefonen kan jag med en knapptryckning använda samma tangentbord för att svara på något där.

Tangentbordet passar också bra hemma där det kan användas för att skriva något på surfplattan och sedan bäras med till vardagsrummet för att leta upp en film på Netflix i vår Apple TV. Eftersom det är samma tangentbord behöver fingrarna inte lära om sig var tangenterna sitter mellan olika enheter.

Logitech trycker på att det här är ett kompakt och bärbart tangentbord. Vågen stannar på 420 gram och det går enkelt ned i väskan bredvid datorn eller surfplattan för den som vill ta med sig tangentbordet utanför hemmet eller kontoret. Storleksmässigt passar det rätt bra att jämföra det här med Apples Blueooth-tangentbord.

Skrivkänsla

K380 är av plast, men känns inte billigt för det. De runda tangenterna är något djupare i mitten och fingrarna hittar rätt direkt. Den översta raden och den understa är dock tvärtom, där buktar tangentera upp något istället så det blir lätt att känna skillanden mellan exempelvis bokstäver och volymknapparna.

Precis som både Apples Bluetooth-tangentbord och tangenterna på min Macbook Pro är tangenterna låga och slaglängden blir därmed också kort.

K380 ger bra feedback när jag skriver, och med det menar jag att det blir bokstäver på skärmen varje gång jag trycker. Det må låta självklart, men på tangentbord där det inte tydligt känns att jag tryckt ned en tangent är det lätt hänt att enstaka bokstäver ramlar bort, vilket blir irriterande och stör skrivflödet.

Summering och omdöme

Logitechs rekommenderade pris är 489 kronor för det här tangentbordet och det känns både rimligt och prisvärt. För den som vill kunna skriva med ett stort tangentbord på flera enheter utan att behöva ha ett till varje enhet är det här ett bra köp.

Fördelar
+ Bra skrivkänsla
+ Bärbart
+ Lång batteritid
+ Prisvärt

Nackdelar
- Inga särskilda

Fakta: Logitech K380

Vad är det?
Ett Bluetooth-tangentbord för upp till tre enheter.
Funktioner
Trådlöst (räckvidd cirka 10 meter), kompakt. Kan parkopplas med upp till tre enheter. Kompatibelt med OS X, Windows, Chrome OS, IOS, Android, Apple TV
Mått
124 x 279 x 16 mm
Vikt
420 gram (ink batterier)
Pris
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.