Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android Wear och Iphone

Med hjälp av en LG Watch Urbane tar 99mac reda på hur Android Wear fungerar med IOS och Iphone. Häng med in i testlabbet.

Funktioner

Eftersom Android Wear inte finns översatt till svenska väljer jag att köra på engelska som systemspråk. Däremot går det ganska bra att prata svenska med klockan, men mer om det lite senare, låt oss börja med att prata om notiser.

Om du har en Iphone, vad är det för notiser som dyker upp i klockan? Kort sagt kommer alla notiser som syns i Notiscenter i IOS fram till klockan. Saknar du några notiser i klockan får du kontrollera notis-inställningarna i telefonen och se till att "Visa i Notiscenter" är aktiverat. Är det några notiser du inte vill ha till handleden går en viss app att blockera direkt i klockan.

Hur bra notiserna är är upp till apputvecklarna. Notiser för Googles egna appar är välgjorda och visar upp exempelvis texten i mejl direkt på klockan, men en del appar kräver att du öppnar appen i telefonen för att få se något innehåll.

De flesta notiser är passiva, det vill säga du kan se dem, men inte svara. Det enda undantaget är Gmail där du kan välja att arkivera, slänga eller svara på mejl. Men pass på! Du får prata in svaret som skickas iväg direkt utan möjlighet att korrigera eventuella fel. Det här lämpar sig alltså inte för några längre svar.

Ringer det i telefonen går det att svara eller avböja samtalet i klockan, men det går inte att prata direkt i klockan. Svarar du på samtalet på handleden ska du alltså prata i telefonen och bör alltså ha den i närheten.

Google Nu

En annan sak som dyker i klockan om du vill är Google Nu-kort. Tjänsten finns sedan tidigare som en app för IOS och kan aktiveras i Android Wear. Direkt från start är den inte något vidare för det tar ett tag innan den lär känna dig som användare, men när den väl gjort det är det meningen att den ska ge dig rätt information i rätt tid.

När det börjar bli dags att gå hem från jobbet kan du exempelvis få upp information om hur trafiken är på vägarna. Fyller någon av dina kontakter år får du en påminnelse om det, eller om du ska ut och flyga kommer det upp information om din flight när det börjar närma sig avgång.

Lyssnar du på musik via exempelvis Spotify eller Apple Music går det att kontrollera uppspelningen via klockan. När du spelar något i telefonen dyker det upp en musikkontroll där du kan pausa eller börja spela och sveper du åt vänster kommer det upp kontroller för att hoppa mellan låtar eller ändra volymen.

Stegräknare

Android Wear innehåller också Android Fit som mäter bland annat antal steg och pulsen. Inga större konstigheter med det här, men datan som samlas in synkar tyvärr inte med Apples app Hälsa.

Länkar du klickar på i klockan öppnas inte i exempelvis Chrome eller Safari i telefonen, utan i Android Wear-appen. Först får du en notis som sedan öppnar upp Android Wear-appen och visar sidan i fråga där.

OK Google

Googles motsvarighet till "Hej Siri" är "OK Google", det här fungerar hyfsat bra men är begränsat till vissa kommandon. Använder du engelska som språk i telefon och klocka verkar det finnas lite fler funktioner än om du valt svenska. Jag lyckas öppna appar i klockan och göra Google-sökningar, men kan exempelvis inte starta en timer om jag vill använda svenska.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.