Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Music bjuder upp

Apples nya musiktjänst satsar stort, men räcker det för att utmana svenska stoltheten Spotify? 99mac har testat Apple Music.

Apples nya musiktjänst är här

Apple har tryckt på "play" och den länge omtalade strömmande musiktjänsten #Apple Music är nu här. Frågan är om kombinationen av handplockade musiktips från experter, en ständig radiostation och en buffé av miljontals låtar kan vara tillräckligt för att överge Spotify. 99mac har kastat sig över den nya tjänsten för att se vad Apple har att komma med.

Till att börja med råder det ingen tvekan om på vilka enheter Apple tänker sig att vi ska lyssna på vår musik. Iphone och Ipad har idag fått tillträde till Apple Music. Efter att den här recensionen publicerades kom också Itunes 12.2 som krävs för att lyssna på Mac och pc. Stöd för Android och Apple TV kommer först i höst, och något webbgränssnitt erbjuds inte överhuvudtaget. Med det sagt går det bra att strömma ut innehållet från Apple Music till en högtalare med Airplay, och stöd för Sonos högtalarsystem kommer senare i år.

Priset för en månad med Apple Music är 99 kronor, vilket är precis detsamma som Spotify, Deezer och andra konkurrenter tar. Där Apple Music imponerar prismässigt är familjeabonnemanget som ger upp till sex personer egna konton för bara 149 kronor i månaden. Då krävs att Icloud Familjedelning är aktiverat, så det blir troligtvis svårt för en grupp kompisar att åka snålskjuts på den prisvärda tjänsten.

Apple sopar också banan med konkurrensen när det gäller provperioden, där Apple Music går att använda helt gratis i tre månader. Det är gott om tid för miljontals människor att fastna för tjänsten och hinna bygga upp ett eget bibliotek av favoritalbum och spellistor, tänker troligtvis Apple. Hur som helst är det alltså helt riskfritt att prova på tjänsten under sommaren, och den som inte gillar det kan helt enkelt hoppa av.

Kommentarer
107 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.