Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pebble Time – ett alternativ till Apple Watch

Pebble är veteraner när det kommer till smarta klockor och deras senaste modell Pebble Time har nu anlänt till testlabbet.

Något att ha?

Jag har haft några riktigt trevliga dagar med Pebble Time och det känns tråkigt att skicka tillbaka den. Visst, den är plastigare än Apple Watch och jag har hört flera som säger att den är ful. Jag håller med om att den är plastig, men den känns inte som att den håller dålig kvalitet och jag tycker inte att den är ful. Time är diskret och smälter in bra. Med ett snyggare armband skulle jag inte skämmas för att ha den på mig även i jobbsammanhang eller på finare tillställningar.

En annan sak jag uppskattar är att klockan är vattentät. Det är inga bekymmer att diska, duscha eller tvätta händerna. Det går också bra att bada eller ta en simtur förutsatt att jag inte bytt till något armband som inte tål det. Jag hade heller inga bekymmer med att sova med Pebble Time på, men det kan jag tänka mig är en vanesak.

Jag tycker att jag får mycket för pengarna med Pebble Time. Gränssnittet flyter på och känns snabbt. Jag gillar också de små animationerna som ger enheten lite av en personlighet. När batteriet börjar bli tomt dyker det upp en tom kaffekopp på skärmen och när jag laddar fylls kaffet på. När jag tar bort notiser är det en dokumentförstörare som syns på skärmen. Små roliga detaljer som lyfter användarupplevelsen.

Fördelar
+ Skärmen
+ Batteritiden
+ Enkel
+ Vattentät (30 meter)

Nackdelar
- Går inte att svara på notiser direkt i klockan
- Inte lika integrerad med IOS som Apple Watch
- Både klockan och telefonen plingar/vibrerar vid notiser

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.