Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ipad Mini 3 – en pliktskyldig uppgradering

Apples minsta Ipad har fått Touch ID och guldfärg, men räcker det för att kallas ny, och är det värt att uppgradera? 99mac har låtit Ipad Mini 3 passera genom testlabbet.

Slutsats och omdöme

De som redan idag sitter på en fungerande Ipad Mini 2 har inga skäl att byta upp sig till Ipad Mini 3, om de inte till varje pris vill ha Touch ID på alla sina enheter och är beredda att betala för det. De som däremot sitter på en ännu äldre Ipad eller Ipad Mini och gillar storleken har nu ytterligare en funktion som bör tilltala de flesta.

Frågan är om bara Touch ID är värt de extra pengarna det faktiskt innebär att skaffa en Ipad Mini 3 framför de modeller av Ipad Mini 2 som fortfarande säljs. Jämför vi grundmodellerna med 16 gigabyte är den nya plattan med Touch ID 1 000 kronor dyrare. För den som vill ha lite mer utrymme går det faktiskt nu att köpa en Ipad Mini 2 med 32 gigabyte för 500 kronor mindre än vad Ipad Mini 3 med endast 16 gigabyte kostar. Det är mycket extra pengar att betala för enbart Touch ID.

16 GB

32 GB

64 GB

128 GB

Ipad Mini 2

2 795 kr

3 295 kr

-

-

Ipad Mini 3

3 795 kr

-

4 695 kr

5 595 kr

I slutändan rekommenderar jag ändå Ipad Mini 3 framför Ipad Mini 2 för de som står i valet och kvalet. Ja, det är ett häftigt påslag prismässigt för att få Touch ID, men funktionen underlättar användandet av enheten såpass mycket att de som tänkt ha sin Ipad ett år eller längre troligtvis kommer glömma de extra pengarna genom att spara in ungefär en sekund varje gång skärmen ska låsas upp. Mitt tips är att bita i det sura äpplet, eller hålla ut till nästa år när det förhoppningsvis händer fler roliga saker med Ipad Mini.

Fördelar

+ Fortfarande samma trevliga Ipad Mini
+ Touch ID är väldigt smidigt
+ Guldfärg är förvånansvärt snyggt

Nackdelar

- Fortfarande samma Ipad Mini
- Ingen A8-processor
- Saftigt prispåslag bara för Touch ID

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.