Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

7 indiespel som förför och charmar

Nyligen tipsade 99mac om 7 stycken storspel för Mac. Nu följer redaktionen upp med några guldkorn från lite mindre utvecklare.

Gone Home

Det går att diskutera om Gone Home ens är att betrakta som ett riktigt spel, eftersom det nästan helt saknas pussel och problemlösning. Istället är det handlingen som är det centrala, och längs promenaden genom en stor villa tecknas bit för bit porträttet av en dysfunktionell familj, och fångar spelaren mer effektivt än vilket actionspel som helst fram till dramats slut.

I Gone Home axlar spelaren rollen som Kaitlin Greenbriar, som precis återvänt efter ett års vistelse i Europa. Året är 1995, och hela spelet går ut på att utforska det stora hus dit Kaitlins familj flyttat. Utanför rasar ett våldsamt oväder, och huset är till synes tomt. Genom dagboksanteckningar från Kaitlins yngre syster Samantha och genom att snoka fram brev, foton och andra föremål framkommer bit för bit vad som hänt under året.

The Fullbright Company har här verkligen visat hur datorspel kan användas för att presentera en känslosam och engagerande berättelse. Handlingen rör sig vant genom flera olika genrer och leker med spelarens förväntningar så att en aldrig är riktigt säker på vad det är för slags spel – är det ett kriminaldrama, en kärlekshistoria eller skräck? Trots avsaknaden av spelmässiga problem och utmaningar är detta en av de starkaste upplevelser som interaktiv media kan erbjuda.

Namn
Gone Home
Plattform
OS X
Utvecklare
The Fullbright Company
Version
1.1
Pris
149,00 kronor
Krav
OS X 10.7 eller senare
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.