Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

7 Mac-spel för det svenska sommarvädret

När resten av den svenska sommaren riskerar att regna bort tipsar 99mac om ett urval riktiga storspel från Mac App Store som får dig att glömma det dåliga vädret.

Civilization 5

Om strategispel vore bilar skulle Civilization vara en Rolls Royce. Denna legendariska spelserie nådde 2010 sin femte del och det är både den snyggaste och en av de mer njutbara versionerna hitills. Precis som vanligt handlar det om att utifrån en grupp stenåldersmänniskor skapa en nation som motstår tidens tand och slutligen lämnar jorden för stjärnorna.

En av de största förändringarna jämfört med tidigare delar är att spelplanen numera består av hexagoner istället för fyrkanter. Detta i kombination med att miltära enheter inte längre kan uppta samma yta gör att Civilzation 5 är mer taktiskt än tidigare utifrån ren geografi. Därtill kommer självständiga små stadsstater som en viktig del i spelet, inte minst i slutskedet. När Förenta Nationerna blir en maktfaktor och även små stater har en röst gäller det att ha en god relation och rykte i världen. Alternativt går det att vara överlägsen tekniskt och invadera hela världen med sina stridsvagnar och atombomber.

I grundspelet finns 18 civilisationer att välja mellan, som Egypten, Grekland och Amerika. De två expansionerna Gods & Kings och Brave New World bjuder på ytterligare 18, liksom nya begrepp som turism, spionage, religion och handelsrutter. Både med och utan expansionerna är Civilization 5 ett spel som utan problem kan sluka varje vaken timme för den som inte passar sig. Varianterna i spelstil är nästan obegränsat, och det finns alltid något att göra, varför en gärna återkommer till spelet igen och igen.

Namn
Civilization V: Campaign Edition
Plattform
OS X
Utvecklare
Aspyr Media (iDP)
Version
1.3.6
Pris
229,00 kronor
Krav
OS X 10.6.8 eller senare
Språk
Engelska, franska, tyska
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.