Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Googles vd ställer in mångfaldsmöte

Bara 30 minuter innan Googles möte om mångfald skulle äga rum ställde Googles vd Sundar Pichai in mötet eftersom flera anställda uppgett att de var rädda för att bli utsatta för trakasserier.

I början av veckan hamnade Google i blåsvädret. En av deras anställda skrev ett dokument som väckte många reaktioner både inom och utanför företaget. I dokumentet förklarar den anställde varför han tycker att företaget ska fokusera mer på att anställa personer med en stor variation av ideologisk tillhörighet och fokusera mindre på att anställa kvinnor och personer från olika etniciteter.

I dokumentet framkom även hans åsikter kring varför det finns så få kvinnor i teknikbranschen. Enligt honom är detta ett resultat av biologi och inte samhällsstrukturer. Detta väckte många reaktioner och Googles vd Sundar Pichai avbröt sin semester för att ta hand om situationen.

Företaget beslutade sig till slut för att avskeda författaren till dokumentet eftersom flera av punkterna och åsikterna i dokumentet strider mot Googles uppförandekod. Google meddelande då även att företaget skulle ha ett möte idag, fredag, för att diskutera vad som hänt och låta anställda ställa frågor och diskutera.

Endast 30 minuter innan mötet skulle äga rum ställde Pichai och ledningsgruppen in mötet, rapporterar Recode. Innan mötet kunde anställda skicka in bland annat frågor och tankar. Frågorna tillsammans med personernas namn läckte externt och vissa webbsidor har namngivit flera av personerna på Google. Flera anställda har nu uttryckt en rädsla för trakasserier online och företaget har därför beslutat att ställa in mötet och att de ska ”skapa bättre förutsättningar för företaget att ha en fruktbar diskussion”.

Google granskas sedan tidigare om ojämlika löner, något som det amerikanska arbetsdepartementet konstaterade i en preliminär rapport i en pågående undersökning. Denna och Googles senaste kontrovers följer tidigare rapporter om problematik med mångfald och sexism inom teknikindustrin, där bland annat Uber och Apple är representerade.

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.