Google tillbakavisar anklagelserna om ojämlika löner

Amerikanska arbetsmarknadsdepartementet anklagar Google för att systematiskt ge kvinnliga anställda på företaget lägre lön än männen som är anställda på Google. Nu svarar Google på anklagelserna på sin blogg.

Igår rapporterade 99mac om att Google anklagas för att betala män och kvinnor systematiskt olika. Nu svarar Google på dessa rykten på sin blogg. Eileen Naughton som är vice ordförande och personalansvarig skriver på bloggen att:

”Jämlik lön är en viktig fråga, inte bara för företag i Silicon Valley utan inom alla branscher och företag världen över. Det är väldigt viktigt för oss att kvinnor och män som börjar på Google har samma förutsättningar ända från starten och genom hela sin karriär på Google.”

Enligt Naughton jobbar #Google med att årligen analysera lönerna som betalas ut för att säkerhetsställa att det inte sker någon ojämställd lönesättning inom företaget. Företagets analys ska enligt dem vara ”extremt vetenskaplig och robust” och använder sig av samma standard som används under medicinska tester.

Varje år börjar Google med att föreslå en ny lönesumma (lön och bonus) baserat på titel, erfarenhet, plats och prestationspoäng. Dessa förslag är helt ”blinda” för kön som faktor i och med att de som skapar förslaget inte har tillgång till information om de anställdas kön.

Sedan jämför Google personer inom samma arbetsroll för att säkerhetsställa att det inte sker någon systematisk skillnad mellan mäns och kvinnors ersättning. Google påstår att när de gjorde denna analys under 2016 fann de inga tecken på något lönegap.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.