Google tillbakavisar anklagelserna om ojämlika löner

Amerikanska arbetsmarknadsdepartementet anklagar Google för att systematiskt ge kvinnliga anställda på företaget lägre lön än männen som är anställda på Google. Nu svarar Google på anklagelserna på sin blogg.

Igår rapporterade 99mac om att Google anklagas för att betala män och kvinnor systematiskt olika. Nu svarar Google på dessa rykten på sin blogg. Eileen Naughton som är vice ordförande och personalansvarig skriver på bloggen att:

”Jämlik lön är en viktig fråga, inte bara för företag i Silicon Valley utan inom alla branscher och företag världen över. Det är väldigt viktigt för oss att kvinnor och män som börjar på Google har samma förutsättningar ända från starten och genom hela sin karriär på Google.”

Enligt Naughton jobbar #Google med att årligen analysera lönerna som betalas ut för att säkerhetsställa att det inte sker någon ojämställd lönesättning inom företaget. Företagets analys ska enligt dem vara ”extremt vetenskaplig och robust” och använder sig av samma standard som används under medicinska tester.

Varje år börjar Google med att föreslå en ny lönesumma (lön och bonus) baserat på titel, erfarenhet, plats och prestationspoäng. Dessa förslag är helt ”blinda” för kön som faktor i och med att de som skapar förslaget inte har tillgång till information om de anställdas kön.

Sedan jämför Google personer inom samma arbetsroll för att säkerhetsställa att det inte sker någon systematisk skillnad mellan mäns och kvinnors ersättning. Google påstår att när de gjorde denna analys under 2016 fann de inga tecken på något lönegap.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.