Google tillbakavisar anklagelserna om ojämlika löner

Amerikanska arbetsmarknadsdepartementet anklagar Google för att systematiskt ge kvinnliga anställda på företaget lägre lön än männen som är anställda på Google. Nu svarar Google på anklagelserna på sin blogg.

Igår rapporterade 99mac om att Google anklagas för att betala män och kvinnor systematiskt olika. Nu svarar Google på dessa rykten på sin blogg. Eileen Naughton som är vice ordförande och personalansvarig skriver på bloggen att:

”Jämlik lön är en viktig fråga, inte bara för företag i Silicon Valley utan inom alla branscher och företag världen över. Det är väldigt viktigt för oss att kvinnor och män som börjar på Google har samma förutsättningar ända från starten och genom hela sin karriär på Google.”

Enligt Naughton jobbar #Google med att årligen analysera lönerna som betalas ut för att säkerhetsställa att det inte sker någon ojämställd lönesättning inom företaget. Företagets analys ska enligt dem vara ”extremt vetenskaplig och robust” och använder sig av samma standard som används under medicinska tester.

Varje år börjar Google med att föreslå en ny lönesumma (lön och bonus) baserat på titel, erfarenhet, plats och prestationspoäng. Dessa förslag är helt ”blinda” för kön som faktor i och med att de som skapar förslaget inte har tillgång till information om de anställdas kön.

Sedan jämför Google personer inom samma arbetsroll för att säkerhetsställa att det inte sker någon systematisk skillnad mellan mäns och kvinnors ersättning. Google påstår att när de gjorde denna analys under 2016 fann de inga tecken på något lönegap.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.