Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples videoapp Clips ute nu

Nu finns Apples videoapp Clips gratis i App Store. Appen ska göra det lätt att skapa proffsiga men personliga och lekfulla videoklipp som är lätt att dela med dina vänner.

I samband med att Apple uppdaterade sin webbutik i mars presenterade de appen #Clips som skulle komma i början av april. Appen har nu kommit till App Store och är gratis. Clips är en videoapp som ska göra det enkelt och smidigt att skapa personliga och roliga videoklipp. Det går att lägga på olika stämningslager, Emoji-symboler och textpartier på video och bilder.

Konceptet är långt ifrån nytt, Snapchat och funktionen Stories både på Facebook och Instagram har liknande funktioner. Det som gör att appen står ut är funktionen Live Titels som låter dig lägga in text på skärmen genom tal.

Du kan blanda videoklipp och bilder i din video samt lägga in musik från ditt eget eller appens bibliotek. Låtarna i Clips bibliotek är sorterade efter teman som poppigt, lekfullt, retro, action och så vidare. Du lägger upp de bilder och videoklipp i den ordning du vill ha dem, väljer musik och gör justeringar sedan trycker du på klar och din film är redo att delas.

I listan på Emoji-symboler dyker endast dina senast använda symboler upp men det går att lägga till alla Emoji-symboler i ditt bibliotek. Välj bara en Emoji från listan, placera var på bilden du vill ha den och markera den sedan, här kan du välja att ersätta Emoji-symbolen med någon annan från hela ditt bibliotek.

Bilderna visas alltid först i kvadratiskt format men det går att ändra format genom att zooma in och ut i bilden med hjälp av tumme och pekfingret. Det går att ta bort bilder och videoklipp genom att trycka på dem och dra dem uppåt.

När du är klar med videon förseslår Clips vilka som du troligtvis vill dela videon med baserat på vilka som är med eller nämns i videon, alternativt vilka som du mest skriver till i Apples egen meddelandeapp. Det går även att bara spara videon eller dela den på Facebook, Youtube, Instagram med mera.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.