Apples videoapp Clips ute nu

Nu finns Apples videoapp Clips gratis i App Store. Appen ska göra det lätt att skapa proffsiga men personliga och lekfulla videoklipp som är lätt att dela med dina vänner.

I samband med att Apple uppdaterade sin webbutik i mars presenterade de appen #Clips som skulle komma i början av april. Appen har nu kommit till App Store och är gratis. Clips är en videoapp som ska göra det enkelt och smidigt att skapa personliga och roliga videoklipp. Det går att lägga på olika stämningslager, Emoji-symboler och textpartier på video och bilder.

Konceptet är långt ifrån nytt, Snapchat och funktionen Stories både på Facebook och Instagram har liknande funktioner. Det som gör att appen står ut är funktionen Live Titels som låter dig lägga in text på skärmen genom tal.

Du kan blanda videoklipp och bilder i din video samt lägga in musik från ditt eget eller appens bibliotek. Låtarna i Clips bibliotek är sorterade efter teman som poppigt, lekfullt, retro, action och så vidare. Du lägger upp de bilder och videoklipp i den ordning du vill ha dem, väljer musik och gör justeringar sedan trycker du på klar och din film är redo att delas.

I listan på Emoji-symboler dyker endast dina senast använda symboler upp men det går att lägga till alla Emoji-symboler i ditt bibliotek. Välj bara en Emoji från listan, placera var på bilden du vill ha den och markera den sedan, här kan du välja att ersätta Emoji-symbolen med någon annan från hela ditt bibliotek.

Bilderna visas alltid först i kvadratiskt format men det går att ändra format genom att zooma in och ut i bilden med hjälp av tumme och pekfingret. Det går att ta bort bilder och videoklipp genom att trycka på dem och dra dem uppåt.

När du är klar med videon förseslår Clips vilka som du troligtvis vill dela videon med baserat på vilka som är med eller nämns i videon, alternativt vilka som du mest skriver till i Apples egen meddelandeapp. Det går även att bara spara videon eller dela den på Facebook, Youtube, Instagram med mera.

Kommentarer
11 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.