Apple släpper videoappen Clips

Apple lanserar appen Clips som ska göra det enkelt att skapa utryckfulla och personliga videor på Iphone.

Idag uppdaterar Apple inte bara sina Ipad-modeller, klockarmband och ger Iphone 7 och 7 Plus en ny färg. Företaget lanserar även appen #Clips för IOS. Till appen kommer en drös med olika effekter såsom serieboksfilter, stickers i form av pratbubblor, olika former och animerade lager som ligger över hela bilden. I ett pressmeddelande säger Apples produktansvarige Susan Prescott att:

– Clips ger IOS-användare nya sätt att uttrycka sig på genom video, appen är lätt att använda. Effekter, filter, och den fantastiska nya funktionen Live Titles som vi tagit fram för Clips låter vem som helst skapa snygga och lättdelade videos genom bara några knapptryck.

I appen ingår en uppsättning låtar som går att använda och det går att anpassa låtarnas längd till videon. Den nya funktionen Live Titles låter dig lägga in text genom tal. Texten synkas på direkten med vad användaren säger. I efterhand går det att ändra utseende på texten, redigera eller lägga in emoji-symboler.

Det går att dela videorna på sociala medier men om du delar Clips-videorna i Apples egen meddelandeapp kan Clips tipsa om vilka du kanske vill skicka videon baserat på vilka som är med i videon eller vilka du oftast delar saker med.

Appen kommer att finnas tillgänglig gratis från början av april. Appen är kompatibel med Iphone 5S eller senare, den nya 9,7-tum Ipad-modellen, alla Ipad Pro- och Ipad Air-modeller, Ipad Mini 2 eller senare samt sjätte generationen av Ipod Touch. För att kunna installera appen måste IOS 10.3 vara installerat.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.