Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oculus Rift för Mac "inte planerat"

Grundaren av Oculus vill gärna se stöd för VR-plattformen på Mac, men i dagsläget finns inga planer på det.

Oculus Rift är en av de mest uppmärksammade systemen för virtuell verklighet, och ägs idag av Facebook. VR-plattformen har i dagsläget bara stöd för Windows, och inte Mac.

En av Oculus grundare Nate Mitchell intervjuades nyligen av Techcrunch, och fick då tillfälle att prata om ett eventuellt Mac-stöd för systemet. Mitchell säger att Mac är en plattform som ligger honom varmt om hjärtat, men att det i dagsläget inte finns några planer för Oculus Rift på Mac. Han säger:

– Vi vill ge stöd för OS X (Mac OS) på Rift, men det är inte något som finns på vägkartan de närmaste - det kan jag säga - sex månaderna. Vi kommer fortsätta att överväga det, men utmaningen är hur mycket resurser vi kan lägga på det området eftersom det skulle kräva en hel del av vår tid och energi för att få det rätt och erbjuda en bra upplevelse.

Förra året uppgav en annan av Oculus Grundare, Palmer Luckey, att Mac prestandamässigt är för klen för Oculus Rift. En prissänkning av systemet har precis annonserats, och ett paket med VR-headset och rörelsekontroller kommer att kosta 708 euro eller runt 6 700 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.