Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stonevalley

Stonevalley

Medlem
  • Registrerad 2005-08-09
  • Senast aktiv 2017-12-29
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen Stonevalley har skrivit i forumet.

Jag gillar inte iPhoto utan jag vill kunna importera och sortera mina bilder manuellt i mappar. Däremot behöver jag iPhoto för att komma åt min iPhone. Hur kommer jag åt mina bilder som jag redan importerat till iPhoto biblioteket så att jag kan bläddra bland bilderna med finder utan att behöva öppna iPhoto och utan att behöva avinstallera det?

Jag startade om telefonen igår och startade om den i morse (6sec på power knappen & sedan stäng av). Tog bort laddaren kl 8 morse har haft ca 5-6 korta telefon samtal & har inte använt några program. Klockan är nu 11.40 och batteriet är halv fullt. Är detta normalt? Finns det något program som kan se om det är någon app som tjuvar processor kraft när den inte används?

Tyckte det var konstigt att den blev så varm. Hade satt den på laddning i någon timma och efter det var den glödhet. Jag har ju inte haft den så länge så den kan ju inte ha blivit slö redan. Tog den från laddaren 8 i morse och då var den full-laddad och kl 12.00 var den död Brorsan har haft sin i ett år nu och hans räcker i alla fall en heladagen

För någon vecka sedan började jag få allt sämre batteritid på min Iphone 3G och nu tar det bara ca 2-3 timmar innan batteriet är nere på hälften utan att jag använt den speciellt mycket. Den blev helt glödhet en gång när jag laddade den och undrar om det kan ha påverkat batteritiden på något sätt. Köpte den ny för någon månad sedan.

Någon som har haft liknande problem och i så fall hur lång tid tar det att reparera den?

// Tom

Jag fotar i RAW och min skärm är kalibrerad med min Spyder2. Bilderna ser bra ut i Photoshop CS4 & Lightroom men när jag exporterat bilderna till TIFF (AdobeRGB) eller jpg (sRGB) så blir mina porträtt bilder "extremt" röda i Safari, förhandsvisarn & bildvisarn . Jag är medveten om att vissa program inte laddar färgprofilen och inte återger bilden på korrekt sätt, men skall det bli så extremt rött? Det blir något bättre när jag byter till den vanliga okalibrerade profilen.

Bilderna ser okej ut i Firefox men i Safari ser de helt knasiga ut (Alldeles för rött)

Är det så här det är eller gör jag något fel och kan jag lita på min kalibrerade profil???

GRYMT!!! Det var enklare än vad jag trodde.

Går det att ändra antal rader på ingressen så man ej behöver se hela inlägget utan bara ett antal rader?

Hur ändrar jag utseendet på bloggen om jag vill göra större förändringar? Går det tex. att öppna någon av filerna i Dreamweaver?

Hur skulle jag kunna integrera min blogg till vår befintliga hemsida? Vi har i dag en nyhetssida men vill istället ersätta denna med min nya wordpressblogg men ha kvar vår layout. www.stendahlsbil.se/nyheter

Tack för hjälpen!

Har laddat ner wordpress men tyvärr så har jag inte jobbat så mycket med databaser. Min kunskap sträcker sig till html och att ladda upp hemsidor på en ftp. Vad exakt är det jag behöver göra för att komma igång? Första steget är att konfigurera wp-config-sample.php men var hittar jag info om vad det är jag skall skriva in? tex. Mitt databasnamn? Behöver jag skaffa en databas & hur gör jag det? Vad skall jag skriva på Local host, vad är MySQL? Brukar lära mig ganska fort men det är svårt när jag inte vet grunderna. Har idag ett webbhotell på space2u.com. Tar jag mig vatten över huvudet eller är detta en enkel grej?

Tänkte använda någon form av blogg på företagets intranät för att hålla koll på nyheter, rutiner, kampanjer & beslut som tagits på möten etc. Bloggen skall ej ha någon inloggning utan det det skall vara enkelt att lägga till nya inlägg

Skulle vilja ha följande funktioner:
1. Kategorier (Länkar till Kampanjer, Försäljning etc. Så att man enkelt kan hitta det man söker tex. de senaste kampanjerna.
2. Kommentarer (så att personalen kan ge egna synpunkter eller komplettera uppgifter)
3. Sökfunktion (Söka bland inlägg.
4. Om texten blir för lång så skall det gå att klicka på läs mer för att få upp hela inlägget.

Är ingen kodknackare så skulle vilja få tag på en färdig blogg som passar mina önskemål & som är lätt att installera (Utan inloggning för att göra inlägg) Hade tänkt att anlita någon att bygga bloggen men skulle vilja testa det innan jag anlitar någon. Har ni några andra förslag?

Jag vill synka Entourage med mobileme och behålla min befintliga adress. Sedan läste jag att man tydligen inte kan synka Iphone med Entourage? Då måste jag ju ha mobileme. Trodde detta skulle gå smidigt, installera och synka men ack nej.

Uppskattar verkligen all hjälp eftersom att detta just nu stör mig ganska mycket i mitt arbete.

Ingen som har någon lösning?

Jag har lyckats synka min kalender och adressbok men hur synkar jag mina mail?
Under entourage/preferences/sync service så hittar jag endast, kalender, adressbok och anteckningar.

Mitt problem:
Jag använder två datorer, en PC och en Mac vilket gör att måste använda två epost program samt två epost adresser.

Min fråga:
Jag vill jobba med Entourage på min Mac och webbmail som är synkad med Entourage på min PC, så att jag kommer åt mina mail, kalendrar och kontakter etc samt att jag får samma avsändare när jag skickar mail.

Mobileme hade varit perfekt förutom följande:

  • Synkar ej med Entourage

  • Synkar ej med Outlook om den är kopplad till en exchangeserver.

  • Visar ej min epost som avsändare utan min mobileme adress om jag skickar epost via mobileme.

Går det att lösa så att jag kan synka Mobileme med Entourage eller finns det någon annan lösning?

Tack på förhand/
(Är ganska grön när det gäller Mac)

Mobileme fungerar inte när Little Snitch är påslagen men jag hittar inga inställningar som kan fixa problemet och inget ser ut att vara blockat. Fungerar utan problem när jag stänger av brandväggen.

Hur löser jag detta?

Mvh/ Tom
(Är ganska ny när det gäller Mac)

Ja det är en LCD och det kan nog hända att upplösningen är 1440x900 men jag klarade dock ha en högre upplösning när jag använde min PC.

Tack för svaret men detta löste dock inte mitt problem. Jag har ej "Skärmbildsdubblering" i kryssat.