Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
BlastBeat

BlastBeat

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-01-09
  • Senast aktiv 2013-12-16
  • Antal inlägg 43

Foruminlägg

De senaste inläggen BlastBeat har skrivit i forumet.

Min Mighty Mouse har helt plötsligt slutat leka som jag vill!
Knapparna på sidorna gör inte längre vad de ska göra och samma sak när man trycker på skrollhjulet. Jag har kollat i systeminställningar och där ser det ut som det ska. Jag har försökt ändra så att knapparna ska göra andra saker men det hjälper inte. Höger och vänster musknapp funkar som de ska.

Edit: Kanske ska säga att hastigheterna för skrollningen och liknande inte heller funkar. Jag kör för övrigt Leoparden.

All hjälp tas tacksamt emot!

Verkligen en inspirerande arbetsmiljö!
Hur är det hela kopplat? Kör du en skärm per dator, eller kör du (som jag tycker det ser ut) dubbelskärmigt till Pron? Isf, vad har du minin till?
Vore kul att se bilden i färg också!

Ursprungligen av homesick:

Nu har min ACD 20" kommit och belyser heeela skrivbordet, läckert

Sissy, jag ser på ditt skrivbord att du har stängt luckan på din laptop men har ACD igång. Jag har kopplat den till min Powerbook G4 men stänger jag luckan så går båda i vila...

Sitter här och kollar i Mac Help om hur man ska göra men hittar inget... Hjälp?

Tack

Vet inte hur det funkar på PB G4. Men på min MB måste jag ha min skärm, ström samt mus och tangentbord inkopplad för att det ska funka. Då går det till på så sätt att jag stänger locket och låter datorn gå i vila. Sedan kopplar jag in allt och trycker på tangentbordet, så att datorn vaknar igen. Hoppas detta hjälpte dig!

Om datorn säger till mig att jag har 2 olästa mail så kanske jag blir lite peppad att stiga upp. Men om jag däremot har 25 olästa mail så kan jag gott ligga kvar lite längre.
Den stora grejen vore ju om datorn läste upp mina RSS-strömmar. Skönt att få nyheterna redan innan man stigit upp.

Kom på att om man kan få iTunes att ladda ner någon skön podcast och sedan spela upp den. Men då måste man ju kanske spela upp gårdagens cast eftersom iTunes inte hinner ner den nya? Då tappar man lite av nyhets-grejen. Ska dock kolla på länken!

Riktigt bra idé att låta flickvännen göra allt jobbet. Risken är att det efter en vecka blir omvända roller och då är jag ju tillbaka på ruta ett. Eller kanske till och med ännu längre bak.

Hade gärna testat. Men har ingen aning om var jag ska börja..

Igår när jag skulle somna fick jag en vision om ett program som skulle vara riktigt häftigt och inte minst användbart!

Det hela går ut på att jag har en väckarklocka på datorn som förslagsvis väcker mig genom att antingen spela en låt i iTunes eller spelar ett riktigt jobbigt alarmljud. Självklart ska datorn kunna väckas ut vila för detta. Efter att jag har vaknat och stängt av alarmet börjar det riktigt trevliga.
Då ska datorn tala om för mig (ja, datorn ska tala!) hur många olästa mail jag har. Tala om dagens händelser i kalendern. Viktiga saker jag måste fixa på min todo-list i iCal. Den skulle också kunna tala om hur många nya RSS-artiklar det finns och om jag har några nya meddelanden i Adium eller Skype.

Ja, jag antar att ni förstår själva. Jag behöver inte alla dessa funktioner, men några av dem vore riktigt nice. Tänk er själva, ni har kollat mailen redan innan ni har stigit upp ur sängen!

Finns det ett program som fixar detta?

Kollade på den svenska motsvarigheten och de hade inget att sälja där.

Funkar det att få hem den till Sverige?

Ursprungligen av RockyMontana:

Poäng för de som löser flest poäng låter bara dumt tycker jag...
Min erfarenhet är att det blir en statuspryl och en jakt/tävlan om vem som är bäst, vilket brukar leda till en viss elitism (som om den inte skulle finnas här redan iofs =P), så den funktionen tycker jag verkar onödig och dum.
Men en solved-flagga är ju en väldigt god idé.

Hela poängen är väl att folk ska vilja hjälpa andra? Så om man får poäng när man löser ett problem så blir man peppad att lösa flera så att man får mera poäng. Jag förstår inte hur det kan bli en dålig sak?

Ursprungligen av shandar:

Är det där en Dell 2007WFP? Har själv funderat på att köpa en sån, några kommentarer om den? Hur fungerar den med MacBooken? Kopplade in min via VGA (hade bara en Mini-DVI -> VGA adapter) till en polares skärm men då tyckte jag att frameraten på Expose blev lite låg. Nåt du har märkt av?

Det är en 2407WFP, antagligen samma sak fast större bara.
Jag tycker att den fungerar bra med MacBooken. Dock har jag märkt av att det blir lite dålig framerate när man kör Exposé, men jag personligen stör mig inte så mycket på det. Jag vet inte om MacBookens fläkt går igång oftare med skärmen inkopplad, det är möjligt. Men ivf så låter den ändå inte mer än vad en stationär dator skulle göra och just nu när jag bara surfar lite och chattar så är inte fläktarna igång, tyst som en mus!
Jag rekommenderar helt klart skärmen! Lite tråkigt bara att det verkar vara lite segt att glo på 1080-filmer på MacBooken. Senast jag skulle göra det droppade den en jäkla massa frames, så har någon en lösning på det får ni gärna slänga iväg ett PM eller något.

Vet inte om det bara är jag som har extrema problem med att förstå mig på automator, men jag hittar inte det jag vill.
Jag hittar inget alternativ där jag kan filtrera finder-objekt beroende på hur gamla de är/när de skapades.
Jag har hittat markerings-grejen, men hur får man den att gå igenom alla objekt i en mapp?

Jag har haft mitt trådade sen i tisdags och är sjukt nöjd!
Apple måste få lite creds för den snabba leveransen också. När jag tryckte på beställ i söndags kväll var det 3-5 dagar innan det ens skickades och när UPS fick paketet skulle det levereras på tisdagen veckan efter. Men när jag kollar på måndag natt så står det att de kan leverera det redan på tisdagen efter och mycket riktigt kom det då. Grymt av apple att kunna få hit det på 2 dagar!

Vad det gäller tangentbordet är jag helt kär! Jag tyckte tangentbordet på min MacBook var överlägset när jag fick den och när apple släppte ett tangentbord som var exakt likadant som det visste jag att jag var tvungen att ha ett och jag ångrar mig inte en sekund.
- Underbart att skriva på
- Sjukt snyggt!
- Kvalité rakt igenom
- Kärlek!

Jag har ännu inte hittat något negativt med bordet, men jag kan tänka mig att det blir skitigt ganska snabbt. Men knappast lika snabbt som det andra vita (mar-drömmer tillbaka).

Jag ska helt klart kolla närmare på det när tid kommer och se om det uppfyller alla mina krav.
Tack för tipset!

Jag har kollat på programmet Hazel (http://www.noodlesoft.com/hazel.php) och det verkar ha riktigt bra funktioner för att färgmärkera filer. Det jag är ute efter är att kunna färgmarkera filer olika beroende på hur gamla de är.
Dock tycker jag att priset är lite väl i överkant för programmet och undrar därför om det finns några alternativ?

Jag svarar på mig själv eftersom jag hittade felet och det kanske kan hjälpa någon annan som har samma problem.

Jag hade USB Overdrive installerat för att kunna använda min gamepad och den skapar uppenbarligen en profil för alla USB-grejer man pluggar in, inklusive musen.
Så jag gick helt enkelt in i USB Overdrive, tryckte på Mouse och bockade av rutan "Overdrive Enabled". Det löste problemet för mig!