Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
BlastBeat

BlastBeat

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-01-09
  • Senast aktiv 2013-12-16
  • Antal inlägg 43

Foruminlägg

De senaste inläggen BlastBeat har skrivit i forumet.

Ursprungligen av maca:

Någon som beställde en Apple Remote samtidigt som sin quad-core iMac och som fått leveransdatum?

Jag beställde min i5, med extra minne och Remote, den 26/10 och har inte hört någonting än.

Ja, jag beställde en remote tillsammans med min i7 och min är skickad. Beställdes den 24:e, skickades igår och beräknad leverans just nu är den 20:e.

Min i7 skickades idag (eller den 12:e står det i mailet). Den 20:e påstår Apple att den ska komma hit.

Edit: Beställdes den 24:e.

Senast redigerat 2009-11-11 21:28

Det verkar inte vara kanalkrock. Vi har skannat av alla nätverken och sett till så att vårt nätverk ligger på en ensam kanal.

Jag ska dock kolla närmre på mjukvaran i routern. Även om det för mig låter otroligt att det skulle vara felet då jag har kunnat ansluta till routern felfritt i snart ett år.

Jag har en vit MacBook 2 Ghz Core Duo från 2006, som har funkat som en klocka tills för en vecka sedan.

Det började med att jag helt plötsligt tappade anslutningen till mitt trådlösa nätverk och när jag försökte hitta nätverket igen så fanns det inte kvar i listan. Jag kanske ska nämna att jag har kört mitt trådlösa nätverk sedan i november och det har fungerat utmärkt. Min kompis som har en liknande MacBook fast från 2007 har inga problem alls.
Att stänga av Airport eller starta om datorn hjälper inte. Det jag kan göra är att stänga av datorn och låta den stå ett tag och sedan koppla upp igen. Just nu kan jag vara uppkopplad till mitt nätverk i 2-3 timmar innan denna först halverar signalstyrkan för att sedan förlora den helt. För mig låter det som ett värmerelaterat problem men jag har använt smcFanControl och det verkar inte ha något med värmen att göra.
Som sagt fungerar alla andra enheter på nätverket utmärkt, ett antal iPhones och ett gäng PC-laptops och en annan MacBook.
Flyttar jag mig närmare den trådlösa routern så blir signalen starkare men den fyller inte alltid upp alla fyra linjerna i AirPort-ikonen.

Någon som har varit med om något liknande eller har förslag på vad som kan vara fel?
All hjälp uppskattas! Tack!

Ursprungligen av enkel:

Det är sant. På bilden är det visserligen inte så, men jag brukar lägga i mellan så att skärmen glipar en centimeter. Sen har jag mellanlägg så att det är en centimeter till underlaget också. Så det fungerar nästan bättre än att ha den på ett plant bord, för då kommer det nästan inte under någon luft alls. Däremot trivs den inte riktigt med att driva en extern skärm. En dag kanske det blir uppgradering till macbook pro, fast då är väl värmeutvecklingen ännu värre?

För vad jag vet så kan man inte ha locket uppe och bara använda en skärm. Det går ju att stänga locket, väcka den, och öppna locket. Men att väcka den från vila så att bara den externa används med locket öppet vet jag inte om det går?

Apple själva säger att det ska gå utmärkt att köra MacBooken med stängd skärm, därför funktionen finns. Jag kör min så alla kvällar i veckan samt i stort sett non-stop under helgerna och jag har inte haft några problem alls.

För att köra den med enbart en skärm fast med locket öppet får du väcka datorn ur vila med den externa skärmen, så att den körs med stängt lock. Sedan kan du öppna locket hur mycket du vill utan att den sätter igång. Gör ofta så när jag kör skype utan extern mic men med extern skärm.

Jag har sökt som en tok men inte riktigt hittat svaret på denna frågan.
Jag har två stycken USB-diskar inkopplade till min MacBook. Den ena använder jag för att lagra data och den andra för att ta back-up. Jag använder ChronoSync just nu men skulle gärna vilja gå över till Apples egna Time Machine. Men min fråga är; kan Time Machine ta back-up på min USB-disk också?

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Men är skärmen verkligen en 24-tummare som taggningen på Flickr säger? Det kan förstås vara kameraperspektivet men den ser mindre ut, iaf i jämförelse med tangentbordets bredd. Som jämförelse kan jag säga att tangentbordet, har samma, är ungefär lika brett som en 17-tums skärm.

Jag är helt övertyga över att det är en 24".
Antagligen perspektivet som får den att se lite konstig ut, jag har ingen aning. Men 24" är den! Iaf senast jag kollade!

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Läs och du skall finna. Detta avser den kontrollen med sladd, den går att koppla direkt in i Mac'en. Tror jag iaf tralala...

Den ska funka med de trådlösa också, om man har en reciver som denna:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=331144

Ursprungligen av Jogin:

Hmm, intressant. Har själv en likadan skärm men jag har aldrig kommit på tanken att hooka upp Xboxen till den. Tål att tänka på.

Finns ju komponent och allt ju! Körde min vanliga Xbox på komponent till den innan. Men när jag skaffade en 360 så funkade inte komponent lika bra. Men min vga-sladd funkar perfekt! Eftersom skärmen har så många ingångar är det verkligen inbjudande att koppla in saker till den.

Ursprungligen av ollie1:

Riktigt cleant, Blastbeat. Går det att använda Xbox-kontrollen till datorn?

Förresten, hur går blastbeat ihop med Lars Winnerbäck?

Tackar! Jag har mitt Xbox kopplat till skärmen så jag trycker bara på en knapp på skärmen och greppar kontrollen så är jag inne i spelet. Men ja, om man har en adapter till datorn (eller en trådad kontroll) kan man använda kontrollen till datorn. Men eftersom jag inte äger något utav detta har jag aldrig själv testat.

Omväxling förnöjer, eller vad säger man?

Tack så mycket för kommentarerna!
Kostar endel tid och pengar att ligga på topp, men det är värt det!

Detta är mitt skrivbord just nu.
Länk till Flickr där bilden är taggad så att du kan se vad allt på bilden är för något:
http://www.flickr.com/photos/filipjohansson/2205453625/

Jag har testat och nu funkar den utmärkt! Tack så mycket för tipset!

Den är trådad. Tack för tipsen, ska testa så fort jag får tid!