Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
theplague

theplague

Medlem
  • Plats Norrköping
  • Sysselsättning McBook, iPad, iPod och iPhone-användare
  • Registrerad 2004-12-22
  • Senast aktiv 2021-11-09
  • Antal inlägg 4893

Foruminlägg

De senaste inläggen theplague har skrivit i forumet.

Ursprungligen av theplague:

Tänkte det kan vara kul att hålla den hår tråden igång även med oss som bokade Pro Max eller Mini.

Jag beställde Pro Max 256 Blå från Telia. Sent pga att jag ändrade färg av telefon, vilket var igår.
Beräknad leverans 4/12.

Erfarenhet hos Telia tidigare år är att de ofta får loss sent beräknade telefoner tidigare av Apple, får se hur det blir i år.

Ett par dagar efter jag skrev det där fick jag uppdatering om beräknad klar 11/12.
Hela tiden har infon i länken man fick via sms-bekräftelsen vid beställningen sagt ”Status: Tillfälligt slut”. Nu är det ändrat till ”Under bearbetning”, utan någon uppdatering av datum, men vågar man hoppas att den kommer på fredag?

Ursprungligen av Pathfinder:

Självklart är silikon bättre än inget skal alls och du har en inbyggd "studseffekt" som skyddar med silikonet. Men fråga gärna Apple om de garanterar ett fall på säg 2 meter utomhus på stenoch återkom med svar Det står i alla fall inget på deras hemsida om att de garanterar detta.

Om man tittar på denna video så verkar silikon-skalet ta ordentligt med stryk när man tappar telefonen. Se 2.27 in i videon.

Is the Apple silicone case worth it? | 6 Months Wear and Tear
https://www.youtube.com/watch?v=qsY3fYDKz9s

Men allting beror väl på vilka vanor man har. Ett läderskal från Apple som vi har inom familjen är bara slamsor kvar av efter alla tapp i marken. Men en bekant som är världens försiktigaste och mest sitter inne och läser böcker, där har läderskalet klarat sig bättre.

Återkom gärna med vilka skaltillverkare som garanterar något sådant. Skulle ev vara intresserad av ett sådant skal om det är skapligt snyggt.

Ang slitaget, ja det har ju helt med vilka vanor man har. Skalet slits, inte telefonen. Och skadorna hon visar upp har ju att göra med materialet som ger den dess stöttålighet, vilket du i förra inlägget hävdade inte fanns.
Självklart önskar man att skalet inte slits alls, men att byta skal ca 1 gång/år som jag gjort är absolut godkänt för mig.

Ps. Svara gärna på mina frågor i inlägget högst upp på den här sidan i tråden.

Senast redigerat 2020-11-29 00:09
Ursprungligen av Pathfinder:

Inte så snygg "kaffering" på skalet ?

Personligen förstår jag inte hur man kan betala 595 kronor till Apple för ett sladdrigt silikonskal?!

Dels finns det inget riktigt stötskydd för mobilen, utan klarar endast repor. Silikon är inte heller så bra vad gäller renhet, smuts och smuts över tiden och kan vara extremt svårt att rengöra. Plastskal är mycket lättare att rengöra och finns med inbyggt stötskydd. Och är dessutom billigare.

Hållbarheten kan man också diskutera. Ett silikonskal verkar hålla max 12 månader.
https://www.macworld.com/article/3314816/appl...

På vilket sätt är Apples skal sladdrigt? Har du hållit i ett av dem?
På vilket sätt skyddar de mindre än plast? Apples silkonskal verkar ha ganska bra dämpning enligt min uppfattning samt erfarenhet.

Och de jag har haft är inte ett dugg svåra att rengöra. Det skall iofs sägas att jag inte behövt tänka på det då de inte ens blir smutsiga, torkar av dem med en lätt fuktig handduk ibland.

De är dessutom snygga. Ser i ärlighetens namn inte många skal som som ens är i närheten designmässigt.

Kan verkligen hålla med om att prislappen är saftig men lägger hellre till ett par hundringar för ett grymt skal än ett som försämrar upplevelse så mycket som de allra flesta skal skulle göra i mina ögon.

Posta gärna exempel på skal du gillar/rekommenderar istället då det är tanken med den här tråden. Du verkar ha förslag på bra skal nära till hands?

Senast redigerat 2020-11-27 22:27
Ursprungligen av D_Odell:

Kan uppdatera med att nyckelringen lyckats hitta sig till paddan men inte till 11pro. Båda formaterade. Lite märkligt va? Båda kör senaste iOS.

Otroligt konstigt. Du borde snacka med Apple igen och berätta just det.

Ursprungligen av zinned:

Jag kan köpa det, dock har jag själv ingen önskan denna gången att fortsätta med svart. Det har varit så mycket svart att nu får det vara något annat

Men hur är det egentligen med dessa, vad finns tillgängligt? Tittar man på Apple Online Store så finns där bara typ två silikonskal till Pro Max, det kan väl knappast vara allt de säljer? Finns t ex inte California Poppy som silikonskal utan endast som läder?

Om du menar färger(8st) så finns dessa:
https://www.apple.com/se/shop/product/MHL83ZM...

Nej den färgen finns inte på silkon.

Ursprungligen av zinned:

Har du koll på hur deras silikon är när det kommer till att dra till sig smuts? Det bör ju hur som helst gå att enkelt tvätta av, till skillnad från läderskalet. Jag prövade på en kant på mitt skal men trots bara varmt vatten på en hörna av en handduk så får man med sig halva den gul/guldiga färgen också.

Jag har haft noll problem med det. Första veckorna är det lite mer fäste i ytan så aaaaaningen sådan tendens för damm då, men inget jag stört mig på alls. De nya skalen verkar ha aningen annorlunda material/yta så kan inte svära på att ser är samma upplevelse, de ska ju snarare vara blankare från början så borde inte vara sämre.

Ursprungligen av zinned:

Jag funderar på att lämna tillbaka mitt läderskal, jag tror inte jag vill ha ett skal som ständigt ser skitigt ut. Ja, många kallar väl detta för början till patina men jag känner själv att jag tycker det ser bedrövligt ut.

Mitt skal på bilden har alltså inte varit utsatt för något ”skitigt scenario” utan har ENDAST gått upp/ner ur jeansficka samt vanligt användande.

Ja ser sådär ut får man säga.
Jag använder ju inte läder så valet på så vis är enkelt.
Apples silikon känns rätt lockande just nu.

Ursprungligen av xms67:

Apples silikon till 12 Pro fortsätter att leverera. Tycker inte det drar på sig smuts. Å andra sidan är ytan lite hal, inte så att telefonen slinker ur handen men en annorlunda känsla. Det fina är att det är Product Red och jag varvar med California Poppy(läder) vilket gör att telefonen blir väldigt pigg och snygg..?

Lutar mer och mer åt ett sådant!

Några nya omdömen kring era skal som inte är läder?

Ursprungligen av xms67:

möjligen att läderskalet bygger på lite, lite mer. Men det är så lite att det kan vara skalens individuella tolerans som slår igenom. Så egentligen kan man väl säga att de är lika stora.

Tack för feedback!

Ursprungligen av 4x4:

iMessage funkar som det ska från telefonen men skickar jag från Mac:en så ser mottagaren min mailadress som avsändare. Försökt lista ut varför men gått bet hittills.

Har du telefonnumret iklickat under inställningar för Meddelanden på macen?

Ursprungligen av xms67:

Yes, Product Red silikon.

Om du jämför silikon- och och läderskalet, bygger de på lika mycket/lite?

Ursprungligen av xms67:

Några bilder på skalen. Mest för att testa genvägen zinned delade.

Det högra är Apples silikon?

Ursprungligen av BlackSmp:

Någon som kör med e-sim och Telia? I mitt fall är det helt omöjligt att få det att fungera. Får ingen kontakt med nätet.

Jag kör på 11 Pro Max, har inte fått men 12a än, men det kanske var på just den senare du menar? Borde ju inte vara någon skillnad.

Ursprungligen av 4x4:

Löst.

Hur?