Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kjelle

kjelle

Medlem
  • Registrerad 2004-12-14
  • Senast aktiv 2009-10-06
  • Antal inlägg 99

Foruminlägg

De senaste inläggen kjelle har skrivit i forumet.

Ursprungligen av planB:

Känt problem... Jag hade bara 25 laddningscykler och batteriet var kasst efter drygt ett år.

Finns många trådar om detta.

Hm.. konstigt. Har aldrig haft den typen av problem. Visserligen brukar batterierna lägga av efter nåt eller några år men det beror ju också på användningssätt. Ett batteri håller inte hur länge som helst och det förefaller billigare att köpa ett nytt för 1000-1200 eller vad de nu kostar än att skrota datorn. Mitt ser ut så här nu:

Laddningsinformation:
Återstående laddning (mAh): 3955
Fulladdat: Ja
Laddar: Nej
Full laddning (mAh): 3975
Statusinformation:
Cykelantal: 124
Skick: Bra

Ursprungligen av d-bug:

Hej!

Jag funderar på att göra ett spel till iPhone och sälja det för en struntsumma, typ 1 USD.

Hur kommer det rent praktiskt att fungera med skatt, moms och annat i Sverige?

Säg att jag registrerar ett handelsbolag och släpper spelet under det företaget. Behöver jag betala sociala avgifter för de 70 cent jag får? Moms? Annat?

Det måste väl funka såhär: Skattemyndigheten vill nog ha 20% moms på dina inkomster i företaget. Samtidigt får du ju räkna av moms på saker du köper till verksamheten (datorer, programvara etc. etc.) Det är ju det som är momsdeklarationen. Utgående moms minskat med ingående moms=det du skall betala in om du har sålt för mer än du köpt alternativt återfå om du köpt för mer än du sålt.

Sociala avgifter är en helt annan sak. Det handlar ju om Sjukvårdsföräkring etc för den lön du tar ut/det som blir över efter avslutat verksamhetsår beroende på bolagsform.

Dvs tar du inte ut någon lön (Aktiebolag) eller om det inte blir något överskott (enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag...) blir det inga sociala avgifter som skall betalas heller.

Problemet fanns i princip inte för 2 år sedan om jag minns rätt. Det där fenomenet är en relativt ny företeelse och kan väl också ha att göra med att den totala volymen av sms har mångdubblats och att det finns många fler operatörer nu som möjligen kan ha bekymmer med att leverera till och från varandras nät ibland. irriterande hur som helst. Sms var ett relativt pålitligt sätt att snabbt få eller leverera små mängder information tidigare men nu är det inte alls pålitligt. Det är fler än ett som jag fått ett dygn efter att det skickats.

Ursprungligen av tofen:

Stort tack!

Tror MultiClutch kan råda bot på ett par av de irritationsmoment jag har just nu :).
Lite tråkigt att Sitetrack inte fungerar på min modell, men scrollningen är nog inte de största problemet ändå, man kan ju alltid använda piltangenterna för de.

Finns det något bra ställe att hitta program som dessa? Jag testade att söka lite på forumet och på google men hittade inte riktigt något.

Jag använder fortfarande versiontracker.com som bibliotek om det är något jag söker. Det mesta verkar gå att hitta där.

Min funkade till slut efter hack i förra veckan. Nu i kväll funkade det inte att ta emot. Fick skicka efter ya inställningar med tillhörande user agent för w810i så funkade det. Även med P1 inställningar funkar det. glad igen nu. Har du aktiverat mms för ditt abonnemang?

Det där verkar funka smidigt. Nu återstår bara frågan om det kom fram till mottagaren också men det är säkert inga problem. 2.90 per mms kan man väl ta, sä väldigt ofta skickar man inte men ibland är det viktigt. Som just nu. Så tack.

Håller med om att det inte finns några egentliga problem. Det enda är väl i så fall 4. Där har jag missat en del pga att jag inte hört den men ringsignalen stod lågt upptäckte jag efter några veckor och den är jag 54....

Mija har alldeles rätt. Det står till och med i Mail hjälp.

Är det inte bara att bocka för 'Adressfältet dold kopia' och lägga gruppen där?

Det kunde vara intressant att se sortering efter processorutnyttjande

Ursprungligen av Tantalos:

Inte okej att kalla mediokra Hollywood-filmer för sin egen idé.

'Pay it Forward' medioker????

Träfflistan var betydligt snyggare i Tiger. I Leoparden är det "bara" ett vanligt fönster. Ogrupperade träffar dessutom

OS X och OS 9 är så väsensskilda individer så det är som två helt olika världar med olika livsförutsättningar. Nu gissar jag vilt och kanske nån Unix-kunnig kan bekräfta eller dementera men den sortens beteende som funkade under det gamla OS;et funkar överhuvudtaget inte nu. Det är en helt annan värld.

Det som stod där om brandväggen funkade ju faktiskt. Bara att lägga in iTunes i brandväggslistan och tillåta inkommande anslutningar. Skönt.

Fildelning emellan maskinerna torde väl funka? annars kanske bränna ut på en DVD