Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Björn Öst

Björn Öst

Medlem
  • Sysselsättning Svårt datorspelsberoende hemmabionörd
  • Registrerad 2003-12-09
  • Senast aktiv 2021-02-08
  • Antal inlägg 524

Foruminlägg

De senaste inläggen Björn Öst har skrivit i forumet.

Jag kommer att uppgradera imacen så långt det går, bara jag får Quark att lira med parallels, Tyvärr var trialversion inte kompatibel med med Sierra som jag kör nu. Tror min iMac ska klara allt utom just den senaste. Men får forska lite till eftersom jag inte kan provköra utan att uppgradera och då funkar ju inte Quark under tiden.

Ursprungligen av iSweden:

Intressant problem som tyvärr kommer att drabba många.
Rapportera gärna hur det går.
Klarar din maskin Mojave? Den versionen av macOS kommer att leva kvar länge.

Lysande, tack!

Hej! Jag sitter med ett dilemma. Jag jobbar hemifrån för en liten landsortstidning som sitter kvar i Quarkxpress 8.5 som inte funkar med nyare operativsystem. Trots ledningens totala ovilja att förnya sig så vill jag ju ändå hålla min mac hyfsat uptodate för senaste versionerna av programmen i Adobe Cloud bland annat.

Skulle det kunna funka att med Parallells köra en virtuell maskin med ett äldre Mac OsX och Quarkxpress 8.5, och då hålla resten av datorn mer uptodate? Var hittar man isåfall äldre operativsystem? Kör en Imac late 2013 så Big Sur är nog inte aktuellt hur som helst.

VPN i min nya Mavericks-iMac är slött som tusan, men går bra i min gamla macbook med 10.6.8 till samma server (Mavericks med server 3). Enligt uppgift ska det kunna bli bättre om man ersätter racoon i Mavericks med dito från 10.8. Det gick inte med den från 10.6.8 vilket jag provat.

Någon som kör 10.8 som skulle kunna maila mig den filen? Den är i en gömd mapp så man får använda "gå till mapp" i Gå-menyn och skriva /usr/sbin/racoon och sen kopiera ut filen till skrivbordet. Zippa den för säkerhets skull.

Jag har ingen aning om vad det är för fil egentligen

mailadress: [email protected]

Mvh Björn

När hon skapar pdf:en så säg åt henne att under 'utdata' i pdf-exportfönstret ställa in "konvertera till mål (bevara värden)". Då cmykas allt RGB-material till vald profil men redan cmykat material i filen som tex [svart] text ligger kvar utan påverkan.

Knepigt, och du ska säkert trycka med dekorfärg? Annars är det ju cmyk och processfärg som gäller. Kanske värt att testa att slänga illustrators förinställningar? Vet inte hur man gör det på rak arm dock. Men borde vara lättsökt.

Här funkar det utan problem, jag la till några pantone solid coated-färgrutor och sen körde filter>stilisera>skugga och valde mina dekorfärgrutor. Tonar ut som det ska.

Vilken dekorfärg testade du med?

Förr var man tvungen att köra ATM för att få postscripttypsnitt i windows. Men om det gällde så sent som 2003 vet jag inte. Kan ju testa:
Adobe - Type Manager Light

Edit: Vet inte om detta kan hjälpa, låter som du ska kunna konvertera till TT på macen och sen lägga över till windowsburken:
http://www.macupdate.com/info.php/id/26678/fontxchange

Problemet uppstår bara där genomskinlighet är involverad, pålagda droppskuggor, monterade .psd-filer med transparens etc.

Kolla för säkerhets skull så genomskinlighetsblandningen är satt till dokument-cmyk och inte står på rgb (i redigera-menyn). Jag misstänker att det skulle kunna leda till att den delen av bilden som påverkas av genomskinlighetseffekten konverteras om men inte den andra, och det bör ju kunna bli färgfel.

Det är ju samma ruta? Har du ofta återkommande sök/ersätt efter speciella grejer så kan du spara dem under eget namn och komma åt dom i nedfällningsmenyn i sök/ersätt-rutan.

Eller markera det första objektet med effekterna, sen välj skapa nytt objektformat och klicka ur allt utom dina effekter. Sen är det bara att markera vad du vill och klicka ditt nya format.

Default Folder – går inte leva utan.

Cocktail
Transmit

Ursprungligen av Erik.dv:

Den och hjälmen i samma set kostar 58 badges of conquest styck. Det drar en pigg tank ihop i vanliga heroics på några dagar :).

Jag leker visserligen bara med trialversionen av Indesign CS4 (v. 6.03) på min G5 med 10.4.11 men det funkar klockrent. Känns nog ungefär lika rappt och stadigt som CS3 som jag kör normalt. Stängde dock av minibilderna i länklistan som jag upplevde slöade ner lite.

Klarabara, i Indesign kan du i utskriftsrutan klicka i "överför PPD-typsnitt" (i varje fall om du kör mot en postscriptskrivare). Testa det, annars kan det hända att skrivaren har en egen uppsättning av samma typsnitt men annorlunda kodning som den tar istället.

Ahh, såg din edit nu. Men om det finns nåt liknande för Quark eller Acrobat varifrån nu Linda.B skriver ut så kanske det kan hjälpa i det fallet. Jag kan inget om Quark längre, men när du skapar PDF:en borde det finnas ett val att inkludera hela typsnittet i PDF:en. Också värt att testa att klicka i, om du inte redan gjort det.