Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mats Björnström
  • Plats Lidingö
  • Registrerad 2001-05-04
  • Senast aktiv 2015-05-09
  • Antal inlägg 1725

Foruminlägg

De senaste inläggen Mats Björnström har skrivit i forumet.

Jason Calcanis verkar bryta mot sitt NDA och berätta allt om den på twitter: http://mobile.twitter.com/jason

Jag hade precis letat efter en dylik tråd för att få höra hur det ligger till

Det låter som att det är tight överallt iallafall.

Min MobileMe har fungerat bra sen jag började med det för flera månader sedan. Jag tänker inte ens på att jag har det, jag är bara van att det funkar. Men jag förstår att det finns andra som har problem.

När jag var i Tokyo för tre veckor sedan såg jag överraskande många iPhones på stan. Mitt intryck är att den är förvånandsvärt populär för att vara en amerikansk telefon på den väldigt speciella Japanska marknaden. Samma marknad där Xbox blir totalt överkörd av inhemska Nintendo och Sony.

Ursprungligen av foxcat:

Mats: Vad menar du? Försöker du spela duktigt, eller? Jag blir irriterad av att läsa ditt inlägg.

Jag instämmer med föregående talare att försöka kontakta WD ihop med kvittot, det är nog din bästa chans.

Det var absolut inte meningen att låta "duktig", beklagar om det lät som det. Mitt inlägg var nog främst en ventilation över den frustration jag själv känner över att tillverkarna inte förklarar för slutkunden hur ömtålig produkten är. Jag ser så många kunder under en arbetsvecka som brister ut i tårar över att de förlorat allt arbete, bara för att ingen upplyst dem om riskerna.

Annars är min rekommendation på lång sikt att sätta igång time machine och *utgå* från att alla diskar har kort livslängd.

Alla hårddiskar går sönder, frågan är när de gör det. Inte om de gör det. Har du tur klarar den sig flera år. Har du något viktigt på din dator skall du ha backup. Har du inte backup kommer du råka illa ut när din disk går sönder.

Det är synd att inte hårddisk- och datortillverkare sätter varningslappar på alla produkter som innehåller hårddiskar med meddelanden i stil med "Din hårddisk kommer att gå sönder efter en tid, se till att ha backup på informationen". Jag märker att väldigt få av våra kunder har förståelse för att backup är ett måste för alla med viktig information på datorn.

Då telenor inte har ett EDGE-nätverk lär det vara väldigt jobbigt på platser där man inte har full 3G täckning då telenonen då hoppar ner till GPRS-hastighet. Det vill säga som ett 56k modem ungefär. Telia har sitt EDGE nätverk som i verkligheten ger hastigheter i stil med 1/2 eller 1/3 3G hastighet.

Jag har en iPhone 2G och Telenor och kommer byta till Telia-abonnemang i veckan då jag vill ha EDGE-täckning och gärna surfzoner också.

Du behöver specialverktyg som rätt utformade sugproppar för att lossa skärmen som sitter fast med magneter (!) samt damvippor för att undvika damm på insidan när du sätter tillbaks skärmen. Låter det som att det är värt det?

Instämmer I att det inte är vanligt att höra om fel med de nya modellerna överhuvudtaget.

Funkar wifi? Funkar internet.telenor.se ?

Deezer.com var intressant, tack för tipset!

Spotify är i övrigt galet bra. Det är dock smått deprimerande varje gång man lämnar huset, man har ingen ny musik i iPoden längre..

Sätt igång en Time Machine backup mot en backuphårdisk, de går att köpa för 500kr. Då behöver du inte ens oroa dig. Hårddiskar är väldigt opålitliga och du bör ändå ha backup på det som är viktigt.

I regel brukar inte hårddisken röras vid en sådan reparation utan man byter "topcase" som är överdelen med tangentbord och allt.

Flera störningsmoment har försvunnit och det känns betydligt trevligare. Grymt!

"late 2008" MacBook Pro - 3D Graphics Benchmarks

Här ser du prestandaskillnaderna tydligt.