Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
masterboy

masterboy

Medlem
  • Plats Huddinge
  • Registrerad 2001-07-06
  • Senast aktiv 2020-04-07
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen masterboy har skrivit i forumet.

Hej, den kamera jag har är en SONY DCR-PC100E och den har FIreWire anslutning. Jag har dock inte final cut pro X.

Hur importerar jag med QuickTime? jag får inte upp kameran i det programmet.

Hej,

Ja har en äldre videokamera som spara på matrealet på miniDV kassetter. Jag vill göra en backup på dessa kassetter och behöver tips.

1, Min första tanke var att föra över allt till iTunes och sedan göra en film och spara. Men helst skulle jag inte vilja göra en film utan bara spara ner det som det är för att sedan kanske i framtiden göra en film av utvalda klipp. Hur bör jag göra för att spara matrealet på enklast och bästa sätt. Gärna tips på om det behövs någon externprogram eller inte.

2, Vad är bäst att spara matrealet på? hårddisk eller molnet?

tacksam för svar.

Jag har problem med att kunna lägg film från dator på en usb sticka och sedan se den på min tv.

Ex. jag har en film i .mkv format. Jag har ett program som heter MacX video converter Pro. I detta försöker jag göra om filen till ett format som jag kan läsa in antingen direkt i tv:n (panasonic) eller denon receiver eller denon blys-ray. Jag har försökt med en massa format men får bara: antingen inget alls eller filformat fel.

Vilket format skall jag använda eller är det någon inställning i MacX video konvertera Pro som jag måste göra?

Hjälp!!!

Ursprungligen av Råsta:

Jag håller inte med om att jämförelsen haltar efter som jag skrev tillspetsad men jag kan hålla med om att Bert Karlsson passar bättre in speciellt gällande substanslöshet och svajighet i frågor. Dock var dåvarande Bert Karlsson som kom in med NyDemokrati verkligen en light version av Trump.

Vet inte vad du syftar på när du säger tillspetsad. Åkesson står för någon sorts nationalistisksocialism det gör inte trump. Åkesson är uppväxt politiker som i stort sett bara sysslat med politik. Trump är en Buisnessman. Trump är en onemanshow, improviserar ofta. Åkesson är lugnare improviserar inte. Jag vet inte vilka likheter du ser man jag ser nästan ingen.

Skönhetsrådet. Suck! Vilka tomtar, lägg ner detta skönhetsråd dom fyller absolut ingen funktion alls.

Ursprungligen av Råsta:

Ja Cook har ju personliga motiv gällande Apple att motarbeta Trump. Jag skulle också tro att Hillary vinner mot Trump, Trump är en tillspetsad Åkesson och sådana ledare kan få ett stort antal av rösterna men sällan en majoritet. Republikanerna håller på att implodera när deras främsta kandidat är så hatad inom den egna sfären av framstående republikaner och det andra alternativet Cruz också är mycket impopulär i deras egna led.

Har Cook personliga motiv mot att Trump blir president? Vilka är dessa motiv?

Din liknelse mellan Trump och Åkesson tycker jag haltar rejält. Om man skall jämföra Trump med någon svensk politiker tycker jag man kan jämföra honom med den tidigare politikern Bert Karlsson, även om det även där finns stora skillnader. Men Åkesson Nej.

Jag tycker det är trist när företag som Apple skall lägga sig i folkliga val, men de är väl livrädda över att tex behöva ta hem produktionen av iPhone. Tyvärr är det väl på detta sätt som den amerikanske politiken fungerar.

Hoppas bara inte att galningen Clinton vinner. Misslyckad under den senaste perioden och men en man som ljugit rakt ut i tv inför en hel nation. Undrar vilken moral hon har?

Ursprungligen av rowlfen2:

Är det någon som
1. Vet om man kan få "Ansikten" sorterade i bokstavsordning i "Bilder". Har inte lyckats. Nu verkar den lista de ansikten man har flest av först o s v.
2. Vet om man kan ändra/lägga till platsinformation manuellt. Det kunde man i iPhoto. Kan inte hitta var man kan ändra detta.

Ingen som har svar på fråga nr 2?

tack för alla tips, det som passade mig bäst var att gå in i systeminställingar, spotlight och gå in under integritetsskydd och där markera de mappar och filer som jag inte vill visa.

Tack alla för hjälpen.

nja jag vill ju ha kvar filerna. om jag var lite otydlig. när jag öppnar finder visas i olika fält senaste brev och chattar, kontakter, bilder, pdf-dokumnet osv.

Det är detta som jag inte vill skall synas.

Hallå,

jag har ett litet problem som jag behöver hjälp med.

Ibland låter jag andra använda min dator och vill inte att när de öppnar finder (klickar på finder ikonen i dock) att alla mina senaste filer visas. hur kan jag stänga av den funktionen? eller spärra så innehåll i visa mappar inte visas?

Att skapa en egen logg in är inte det alternativ som jag söker då det oftar är för en kort tid och snabbt, då vill jag inte logga ut.

Tack

och hur stänger jag av den funktionen då?
Så fort jag stänger och öppnar safari öppnas de sista siterna som jag varit på.

(Jag hittade hur jag gjorde det själv. Den finns under inställningar-allmänt finns en ruta som heter"Återställ fönster när program avslutas och öppnas igen". Den är dock generell och gäller för alla program inte bara safari.)

Senast redigerat 2011-07-24 00:20

hallå

Jag har en telefon som är låst till telia, för ett tag sedan tog jag den till en butik som låste upp den så att jag kan köra comviq på den (jailbreak ?) De sa även att jag inte får uppdatera den i itunes för då låser den igen.

Nu har det gått ett tag så jag var i går i en teliabutik och betalade där dem 300 sek för att dom skulle ta bort upplåsningen mot telia. Dom sa att det inom 3 dgr skulle komma någon form av upplåsning via itunes.

Fråga: Det har ännu inte dykt upp något i itunes (bara gått en dag) men när det dyker upp är det någon som kan gå på tok då eftersom den redan är upplåst?

Är det någon som vet hur jag ser att upplåsningen har kommit i itunes? Den enda uppdateringen är den till 3.1.2 som dyker upp.

Hallå!

Jag använder mig av entourage för att läsa mina mail som jag får via hotmail. När jag startar entourage och läser ner mailen så hamnar de med den tiden jag gör läsningen till programet men jag vill ju veta när mailen är skickade inte vid vilken tidpunkt som jag väljer att läsa dem.

När jag loggar in via webben på hotmail så kan jag ju se när de är skickade varför kommer den infon inte till entourage.

Är detta någon inställning någonstans, någon som vet?

check. kollade arbum artist och alla andra rutor man kan fylla i om man väljer visa info. Ingen skillnad.