Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
monkey_man

monkey_man

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Student, före detta pc-användare som bytt till Mac i form av en MacBook.
  • Registrerad 2006-05-22
  • Senast aktiv 2021-10-15
  • Antal inlägg 330

Foruminlägg

De senaste inläggen monkey_man har skrivit i forumet.

Ursprungligen av shandar:

Att ladda batteriet är inte en kalibrering. Läs instruktionerna, sen gör om och gör rätt

Det är väl precis vad det är? Enda grejen är ju att det ska ta helt slut, stängas av/sleep mode och sen laddas upp igen.

Kan verkligen rekommendera Ylan Digital Tuner. Smart och smidigt litet program som hittills alltid funkat klockrent för mig.

Ursprungligen av planB:

Hela idén med Voddler och den typen av tjänster går ju ut på att användarna hjälper till med streamingen. Självklart att de försöker göra det så svårt som möjligt att hindra denna distribution - även då man inte kör Voddlerapplikationen.

Det köper jag och har inget emot att ge lite av min bandbredd, inte som det är nu. Gjorde en snabb koll/överslagsräkning, hade kvar 1/7 av min bandbredd när det var som värst. Det är i mina ögon att utnyttja gästfriheten lite väl mycket.

Ursprungligen av Kajan:

Ja det tycker jag också, och som sagt problemet var ju i mitt fall att jag tagit bort hela programet ändå startade Vnet processen, och även om jag avslutade processen så tog 2 sek sen startade den igen, och även om jag tog bort filern, som jag kunde se att processen hänvisade till så kom det nya filer också.k

Jag mailade Voddler, och då fick jag svaret att installera det igen och sen avinstallera det, och det gick ju bra. Men jag var rätt arg i mitt mail då jag tycker det är helt absurt att processer fortsätt o körs, även om man ha som i mitt till och med slängt programmet.

Så maila dem o förklara vad du tycker om det så kanske det blir en ändring.

Ja jag kan inte säga att jag gillar kidnappningen av min dator. Man är ju van att om man stänger av något/avinstallerar att de stängs av eller försvinner.

Ursprungligen av Kajan:

Så processen startar igen om du trycker på stop och sen stänger av trayn?

Hmm, näe det gör den inte. Jag måste ha tryckt på stop själv förut och nu av någon anledning "bara" tryckt på quit. Men tack för påpekandet, nu slipper jag svära över det. Det är ju dock lite konstigt att quit inte automatiskt stänger av program.

Ursprungligen av Redbanana:

Det är inget sånt enkelt, har kollat igenom alla inställningar säkert 50 gånger, och även försökt avinstallera firefox ett flertal gånger! Men hur jag än går till väga så kan jag inte ta bort historik, sparade lösenord / användarnamn osv.. Skulle vilja rensa bort alla tidigare inställningar och historik inom firefox men de vill sig inte!

Någon vis männska där ute som har något tips?

Detta kan förklara varför du inte lyckas bli av med historiken när du avinstallerar Firefox: "Om du tar bort Firefox 3.6 kommer bokmärken, webbläsarhistorik och tillägg fortfarande finnas kvar. Denna information sparas i din profilmapp som du hittar genom att välja Felsökningsinformation… från Hjälp-menyn. Om du klickar på knappen “Visa i Finder” under rubriken Programfakta kommer din profilmapp visas på hårddisken.

Om du behåller profilmappen kommer dina tidigare bokmärken, webbläsarhistorik och tillägg användas när du installerar om Firefox vid ett senare tillfälle.

" Saxat från Mozillas hemsida

Har du testat att aktivera rensa historik när Firefox avslutas? Inställningar->Sekretess-> Check boxen som säger: Rensa historiken när Firefox avslutas.

Ursprungligen av pichia:

Med "nya" Voddler skall väl detta vara historia. Jag fick för mig att jag fick lokalisera den här vnet deamon i någon undangömd mapp på hårddisken och radera den den hårda vägen för att bli fri från den.

Vad menas med nya Voddler? Jag fick min invite förra veckan och har haft det installerad ca 7 dagar nu, har ända/fortfarande? detta problem.

Jag har en rättelse, det funkar inte att göra som jag föreslog med att stänga av Voddler Tray och sen gå in i aktivitetshanteraren och stänga av processen vnet. Vnet lever sitt eget liv och startar om sig när man avslutat den. Det går som Kajan säger att trycka på stop i Voddler tray då stängs vnet av men då är således trayen igång. Kontentan blir att har man väl installerat Voddler så är det igång oavsett om man själv vill det eller ej. Tycker själv att detta är borderline malware att hålla på så men det är ju å andra sidan frivilligt att installera det.

Ursprungligen av Kajan:

Och det är inte bara själva voddler tray som ligger uppe vid klockan som är igång? så bara stänga det?

Nä det är redan avstängt, vnet fortsätter trots avstängningen uppe vid klockan.

Har själv märkt att Voddler slukar sjuka mängder bandbredd även om det bara körs i bakgrunden och man har stängt av det som det talas om i något/några tillägg upp. Löser det själv genom att bara stänga av det genom aktivitetshanteraren när det får för sig att strypa mitt internet och kasta tillbaka mig till 36.6 modem tiden. Är inte helt insatt i hur Voddler funkar men jag gissar att det är någon slags P2P grej de kör med, varför skulle man annars idla det?

Jo det vet jag, det var därför jag kunde visa bilderna före och efter. Grejen är den att jag vill att det ska vara default att sidofältet visas utan att trycka på knappen över zoom eller gå in i menyn Innehåll. Går det att göra?

Ja, en kryptisk titel på ett "problem" jag inte kan sätt ord på måste därför illustrera med två bilder. Jag ber om ursäkt på förhand för eventuell dubbelpostning då jag inte vet vad jag ska söka på. Det handlar om att kunna se sidofältet när man har en diskimage.

Bild 1 visar hur det är nu. Bild 2 visar hur jag vill att det ska vara default

Finns det någon uppgift om när priserna på iPaden i Sverige släpps?

Ursprungligen av MatsOlov:

Varför inte köpa en själv då? Det tänker jag göra, oavsett vad andra tycker.

Jo det vore ju en tanke men det är så att jag är monetärt eftersatt då jag är student men man kan väl o andra sidan göra uppoffringar såsom bara äta nudlar en månad eller så.