Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JacksomvillmosaminMAC
  • Namn Jack Estreen
  • Registrerad 2016-04-24
  • Senast aktiv 2021-06-03
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen JacksomvillmosaminMAC har skrivit i forumet.

Jag har nyligen införskaffat en Apple Watch SE som jag använder med min iPhone 7. På jobbet går jag jämt med peltors. Det är vanliga XP, svarta med blåtand. Nu har jag märkt att batterierna tar slut väldigt fort i hörselskydden, 1 dag istället för 4.
Någon som upplevt samma sak? Jag gissar att det inte har något samband ...

Ingen av de apparna kom upp vid sökning, vilket är lite konstigt.
Dock provar jag Strava just nu, som har Nordic Ski. Funkar klockrent. Loggar puls och avstånd, dessutom har någon annan lagt in en viss slinga som appen mäter specifikt för sig vilket gör att man kan skida som normalt, men ge lite extra på den biten för att sen i efterhand se om man slått sitt rekord. Rekommenderar. Den funkar alltså på just Apple Watch, jag har aldrig med telefonen.
Gratis men man kan även betala för fler funktioner!

I apples egna träningsapp finns längdskidåkning med, men den kan inte mäta sträcka. Någon som har ett bra svar på varför?
Det borde ju vara lika enkelt som löpning, med undantag för att fortsätta registrera, även om handleden är still ett tag (utför backe). Jag har provat löpning, men sträckan blir inte rätt, vet ej varför.

Det finns dessutom en tredjepartsapp som kan analysera rörelserna mkt noggrant. Borde inte Apple själva klara av att använda GPS och ett par rörelser, ex repetition på stakning, i träningsappen?

Under tiden som vinterfolket väntar på det, finns det någon som kan tipsa om en bra app för längdskidåkning?
Jag hittade en bra iaf, men som motionär vill jag inte betala 139kr/ månaden alternativt ~600kr/halvår med 2500 olika fräcka rörelseanalyser. En simpel app med sträcka/tid och möjligtvis några extra analyser för en mindre kostnad?

Senast redigerat 2021-01-15 11:57

I veckan tog jag mig äntligen tid att överföra alla filer från gamla enheter som ej varit synkade mot iCloud, till min nya iPad pro och iCloud. Jag lyckades till och med få in alla bild-filer i appen Bilder! Fantastiskt va!! Bara hoppas att Apples iCloud aldrig kraschar...

Men till min fråga nu: När jag öppnar appen instagram i min iPhone och skall göra ett nytt inlägg så är bilderna förstås i oordning. Dagens bilder hamnar någonstans i mitten av de 13000 bilderna! Alltså verkar instagrams bibliotek sortera på något annat datum än när de är tagna... Inte direkt de datum de är inlagda heller, för de är otroligt väl blandade, huller om buller.

Min tillfälliga lösning är att bara ge instagram tillgång till vissa bilder, de senaste 100 ungefär.

Någon annan som har detta problem? Appen bilder, i både iPaden och iPhonen klarar ju av detta!

Härligt, bara att punga upp till ytterligare en airport extreme då, kashing för apple...

"and allow them time to appear in the AirPort Menu Extra"

Denna meny hittar jag inte alls i AirPort-verktyget, någon som vet var den finns?

Det enda jag hittat hittills är någon som skrivit att det ENDAST fungerar om alla routers i nätverket är Apples AirPort. Men det var skrivet 2015, någon som vet om det stämmer?

Jo, precis som jag skrev så har jag täckning i det fönster som vätter mot gårdshuset, och därför vill jag givetvis först prova att använda min AirPort Extreme som repeater till Jensen-routern (jag hoppas att uttrycken är rätt).
För att se om det ger tillräckligt hög bandbredd och stabilitet. Om inte så är gräva ner kabel inte att tala om, på tok för stor arbetsinsats, då får mobilen vara modem och onlinespel förblir oåtkomligt...

Hej.
Har sökt runt nu i ett par timmar utan resultat, mycket frustrerande.
Jag hyr en stuga på en gård. Den är placerad ca 30 meter från stora gårdshuset. Fiber finns bara i det stora huset och vi skall således dela internet. Där finns en router, en Jensen Of Scandinavia 89300, och i mitt fönster får jag bra täckning. Men nu till frågan:

Hur kopplar jag ihop min AirPort Extreme med den routern?
Alltså hur går jag till väga, steg för steg för att få min AirPort att utöka den wifi-signal jag får från Jensen-routern?

Någon som vet vad softwareupdate är? Drar 445 mb i minne. Installer? Drar 65mb, och sedan finns den hemsida jag är inne på, utsidan.se , alltså inte safari, utan den sida jag är inne på, 552 mb. Jag har ju ingen koll, bättre jag frågar.

Om det är minnet som är problemet, ska jag då köpa ett Kingston på dustinhome?
Typ Kingston 16GB 1600MHZ ? Och vad är skillnaden på ej ecc eller med ecc?

Processor overksam: ca 98.7%

På aktivitetsmätaren visar den
Fysiskt minnne: 4GB
Använt minne: 3,04 GB
Det blev en rejäl lättnad av att jag avslutade "Mail"? Tar den konstant upp ca 400 mb av minnet?

Ja, det är ju lite svårt. Jag kan verkligen inte dator och förstår absolut ingenting! Har aldrig gjort det och kommer heller aldrig att göra det, jag bara avskyr dom, samtidigt som jag försöker att utnyttja allt dom kan erbjuda.

Jag har en MacBook Pro 13, late 2011.
2,4 Ghz
4 gb ram
Jag har kollat tilläg på Safari, noll och intet, har kollat processer hittar inget konstigt mot vad andra sagt i forumtrådar är normalt. Hårddisk, en fjärdedel kvar. Förresten, på hårddisken finns filmer, bilder och annat som tar upp ca 100 gb, och sedan finns "Övrigt" som tar upp 287 gb, vad kan det vara?

Sedär ja, med en dos av rejäla hot så fungerar alt-knappen, vid cirka 10:e försöket....