Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kristman

Kristman

Medlem
  • Namn Krister Öhman
  • Registrerad 2014-05-31
  • Senast aktiv 2020-05-27
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Kristman har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av hummel:

Det är lämpligare att du kontaktar programutvecklaren till Indesign för att få hjälp med ditt problem.

Tack för svaret. Jag undrade om någon vet eller känner på sig hur lång tid det tar för anmälda fel som går in till Apple innan man kan förvänta sig en uppdatering. Jag antar att om Apple får in fel som härrör från Adobeprogram hör de av sig till Adobe. Jag antar att de samarbetar. Jag har ju senaste adobe-sviten och senaste office 365 och inget fifflande i övrigt. Jag är lugn, det borde komma en uppgradering. /Krister

Min InDesign låser sig varje timme ungefär. Måste tvångsavsluta det. Och därefter fungerar inte Internet, och då går inte datorn stoppa och starta utan det måste bli att hålla in startknappen ett antal sekunder för att den ska stanna. Därefter start igen och allt fungerar någon timme, därefter kommer repriserna. Ungefär var tredje gång reagerar datorn på felen och vill skicka rapport till Apple, vilket jag alltid godtar.

Jag har en iMac 27 tum, 2017. InDesign är av senaste utgåvan, 15.0.2. Safari är av version 13.1.

Kan jag anta att Apple gör något åt rapporterna som kommer in? Det skulle vara bra att veta omloppstiden på sådana fel tills uppdatering kommer.

/Krister

Ursprungligen av Kristman:

Tack för det svaret! Jag ska söka och testa bland de valen. Mystiskt att första sidan blir rätt skriven men andra vänder sig. Ska också pröva tresidigt. Tack igen!

Jag fortsätter litet - när man söker på forum är det så bra om man får rätt på lösningen, inte bara "Nu är det fixat". Edge-bindningen i texten ovanför heter "Häftning kortsida" och "häftning långsida" i Macen. Sedan blev det problem med att spara förvalsinställningen. Men efter några försök fick jag till det - har man inte sparat inställningen så gäller den inte. Det innebär att förvalsinställningen måste väljas om då jag skiftar mellan liggande och stående A4. Återigen, Tack igen!

Ursprungligen av frazze:

Nä, du har rätt: skrivarna gör precis som dom blir tillsagda. Så det är inställningar på utskriften som gör det. Och den effekten får du om du väljer long-edge-binding, eller vad det nu heter på svenska. Hade du skrivit ut på stående A4 så får du samma effekt med short-edge-binding. Och det händer "på båda skrivarna" för att det är en inställning i utskriftsdialogen i datorn/programmet.

Tack för det svaret! Jag ska söka och testa bland de valen. Mystiskt att första sidan blir rätt skriven men andra vänder sig. Ska också pröva tresidigt. Tack igen!

Senast redigerat 2020-03-25 09:38

Jag kör en iMac 2017 med Mojave operativ. Två skrivare, en Lexmark CS317dn färglaser och en HP Laserjet Pro sv/v. Jag skriver ut en liggande A4 från Indesign av senaste version. Båda skrivarna skriver ut sidan 1 bra men sidan 2 blir "upp och ner". (Skrivarna skriver på båda sidorna.) Jag kan inte se hur jag ska påverka detta. Det borde vara Indesign eller operativt som ska "justeras"? Men mina två äldre skrivare gjorde aldrig på det sättet. Svårt.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Toggla av och sen på.

Ja, där kom lösningen. Tack för det!

Så min första fråga i forumet gick ju bra, samma eftermiddag hade problemet löst sig! Tack alla!

Men frågan om vad Synkad egentligen är kvarstår.

Ursprungligen av henke12:

Kolla så att SMS-koppling är aktiverat i iphone under inställningar/Meddelanden

Jo, den är inställd på MacBook Pro och grön

Ursprungligen av Kristman:

Det är en Retina, 15 tum och late 2013, och det har fungerat tidigare.

Tack för det svaret, det ser vederhäftigt ut, men.... I delen om "Ställa in SMS", punkt 2: Logga in på iMessage med samma AppleId på din iPhone. Jag hittar inget iMessage att logga in i? Och en anna sak, det är tydligen Synkad som ser till att det ska fungera, man vad är Synkad? Är det ett program eller en funktion. Det verkar på rubriken "Ställa in SMS och MMS med Synkad" som att Synkad är ett program som först startas, sedan gör man inställningarna i detta eller via detta?

Ett tillägg: Under punkt 3 i ovan nämnda supporttext står "Lägg till en markering vid ditt telefonnummer och e-postadress". Jag antar att det är bocken som är markering, men någon sådan går inte att lägga till vid telefonnumret men finns redan vid e-postadressen.

Det har som sagt fungerat tidigare, direkt efter anskaffningen av prylarna och utan hokus pokus. Jag har troligen stängt av något utan att förstå innebörden. Därför denna fråga efter vad som ska vara inställt. Men hoppet finns! Kristman

Senast redigerat 2016-06-08 21:33
Ursprungligen av barbapappa_86:

https://support.apple.com/sv-se/HT204681

Bra om du skriver vilken Macbook pro du har då jag inte tror att alla modeller har stöd.

Det är en Retina, 15 tum och late 2013, och det har fungerat tidigare.

Vilka inställningar ska göras för att Meddelandena (SMS) även ska hamna i min Macbook Pro, inta bara i iPhone 6? Alltså inställningarna i iPhonen, Macbok Pro och eventuellt i iCloud. /Kristman

1