Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
emil_stahl

emil_stahl

Medlem
  • Namn Emil Ståhl
  • Registrerad 2014-05-30
  • Senast aktiv 2017-12-26
  • Antal inlägg 164

Foruminlägg

De senaste inläggen emil_stahl har skrivit i forumet.

Jag fick precis min Apple tv 4k som jag använder med min samsung 4k tv. Min fråga är om jag bör ha HDMI UHD COLOR påslaget eller ej? Hemskärmen ser något grådaskig ut.

Senast redigerat 2017-12-27 14:31
Ursprungligen av Mariusz:

Har Du provad skapa ett helt nytt automatisering från noll för att see om det fungerar ? Väldigt ofta kan det dröja också ett tag innan den fungerar. Eftersom alla automatiseringsregler sparas i molnet det är aldrig fel att logg ut sig från iCloud konto på både iPaden och Apple TV för att tvinga dem uppdatera alla regler. Du kanske redan vet om det men se till att nyckelringen är aktiverad på iPaden och om inget hjälper så skulle jag göra ett test att stänga iPaden hellt ett tag och testa bara Apple TV med en iPhone som klient. Jag har varit med om att det har blivit strul på grund av man använder både iPaden och Apple TV som homkit bridge och informationen fastnade mellan dem. Det finns också ett alternativ att stänga av bridge funktionen på iPaden så att den inte fungerar som en hub för homekit, speciellt när Du reser med den.

Problemet löst! Det var antagligen en konflikt mellan Home och Hue-appen, där rummen inte stämde överens.

Apple tv är verkligen hrmhub. Det är jag säker på. Jag kan ju styra allt när jag är utanför hemmet. Det är bara automatisering som inte fungerar. Se bild nedan.

Nu funderar jag på om det kan bero på att jag kör Apple tv med ethernet istället för wifi?

Hej.

Jag använder homekit med lampor från philips hue. Jag har en ipad med ios 11 och en Apple tv 4 som hemhubb. Automatiseringarna är inlagda i Home-appen. När min ipad är hemma och ansluten som primär hrmhub fungerar allt bra. När jag dock åker hemifrån med min ipad fungerar inte längre automatiseringarna. Dock är min Apple tv då ansluten som hemhubb och jag kan utan problem ändra alla lampor manuellt i min ipad eller från iphone. Men automatiseringarna är ur funktion. Hur kommer det sig?

Hej.

Jag använder homekit med lampor från philips hue. Jag har en ipad med ios 11 och en Apple tv 4 som hemhubb. Automatiseringarna är inlagda i Home-appen. När min ipad är hemma och ansluten som primär hrmhub fungerar allt bra. När jag dock åker hemifrån med min ipad fungerar inte längre automatiseringarna. Dock är min Apple tv då ansluten som hemhubb och jag kan utan problem ändra alla lampor manuellt i min ipad eller från iphone. Men automatiseringarna är ur funktion. Hur kommer det sig?

Ursprungligen av Alix:

Vilken företagsform har du?

Det är liksom det jag inte vet. Funderar på hobbyverksamhet men läste att det är ej tillåtet i vinstdrivande syfte.
Annars får det väl bli enskild firma.

Jag planerar att starta en e-commerce store med Shopify där jag ska dropshippa produkter till främst USA.
Pengarna överförs sedan via Paypal till mitt privatkonto.

Min fråga är bara hur jag gör med skatt/deklaration?

Tacksam för svar.

Hej!

Jag är riktigt intresserad av att börja med Amazon Associates program. Men det verkar vara lite halv krångligt i Sverige? Kollade precis på betalningsalternativen och för "Direct Deposit" krävs ett amerikanskt bankkonto. Är det möjligt att fixa?

Jag befinner mig för närvarande i Kalifornien på ett ESTA-visum. Det verkar vara bra med Social Security i denna fråga men det är inget jag har.

Är det någon som har erfarenhet av att öppna bankkonto i USA eller använda Amazon Associates (affiliate) program i Sverige?

Ursprungligen av Wikkan:

Oj måste ha sett fel på datumet, ber om ursäkt för det! Tack för tipset om wix.com, ska kolla in det Och hoppas uppsatsen gick bra

Lugnt, uppsatsen sades vara i nivå med en C-uppsats på universitetet. Så ja den gick bra,
Så valde nog rätt arbete.

Ursprungligen av Wikkan:

Jag satte också upp min egna hemsida http://designerväskan.se/ men körde på WP som plattform där jag installerade ett enklare wordpress tema som grund. Där har jag sedan modifierat både HTML och CSS filerna för att anpassa sidan och dess design. Då söker jag på (Googlar) de specifika "kod" ändraingar som jag vill göra och lär mig dem steg för steg. Tror det kan vara en bra lösning om du inte är extremt van att bygga sidor helt från grunden. Vad är det du ska göra med Google Adwords på sidan?

Tack för svar. Men du inser att du svarade 1,5 år försent?
Skickade in mitt gymnasiearbete i mars 2016, blev en uppsats istället.
Däremot så håller jag just nu på med en hemsida skapad med wix.com, grym tjänst.

Jag skulle ikväll lägga in min epost i min mors telefon men upptäckte att det inte fungerade, vilket det alltid brukar.
Jag läste på en norsk sida att de valt att lägga ned sina tjänster inom epost kopplade till swipnet. Stämmer det?
Det stod även att det ej finns möjlighet till vidarekoppling, känns ju surt?

Isåfall undrar jag när detta hände då det verkar konstigt att det fungerat tills nu?

Ursprungligen av reboot81:

Har du satt sökvägen för cache och user till samma mapp?

Kolla
/Applications/NetBeans/NetBeans 8.0.2.app/Contents/Resources/NetBeans/etc/netbeans.conf

Tack,
vet inget om det. Det fungerade förra veckan.

Vad ska jag göra med /Applications/NetBeans/NetBeans 8.0.2.app/Contents/Resources/NetBeans/etc/netbeans.conf?

Vissa sajter sa att jag skulle radera cache och moduler.

Hej.

Jag installerade Netbeans föregående vecka men idag vill den inte öppna sig. Den kraschar vid uppstart.
Även om jag trycker Disable så kraschar det.

Jag har installerat om både Netbeans och Java.

Vad är det för fel?

Ursprungligen av Hey!:

Aj, det svaret såg jag inte komma. Tack ändå.

Jag ville höra resonerade tankar kring hur mycket som man får ut av de nya maskinerna. Hur stor skillnad är det i tid på en raytrace-rendering i 4000 x 3000 pixlar mellan 2015 och 2016?

Jag sitter på en mid 210 med en i7:a och den extra investeringen var ju mycket rationell. Jag klarar mig än och då kör jag Adobe, CAD och KeyShot. Rendera högupplöst börjar vara för tungt. Det är därför jag längtade till nya MBP. Egentligen är väl iMac mer passande uppgiften då den hanterar 32 i ram te x. Men det är ju den bärbara som detta handlar om.

Snacka med mej!

Kan ju bara säga att om du har en mac från 2010 så är uppgraderingen rättfärdig och kommer märkas. Vet inte om du har ssd på din nuvarande men annars blir det en extrem skillnad.

Jag är positiv till nya MacBook Pro och även en som totalt avskyr att köpa gamla produkter, då har jag hellre kvar min nuvarande ett tag till. Men förstår att priset inte är så tilltalande.

Ett tips kan vara att vänta ett halvår, rykten säger att Apple uppgraderar macbook pro igen i vår med kaby lake och därmed stöd för 32 GB RAM.

Ett annans lite väl kapitalistiskt råd är att köpa nya värstingen nu och sälja den när nästa uppgradering kommer som förväntas bli billigare. Man brukar få tillbaka de tillval man gjort.

Inlägg redigerat, uppmaning till brott är inte ok. /mod

Senast redigerat 2016-11-03 19:59
Ursprungligen av Dalle:

Helt totalt förbannat jävla omöjligt att somna! Har vridit och vänt på mig i 3 timmar nu. Och om ytterligare 3 timmar så ringer klockjäveln igen. Suck! Det blir en låååång dag...

Det blir säkert bättre av att du skriver här.
Räkna primtal, det brukar få tankarna att dö.

2,3,5,7,11...............