Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Weedberg

Weedberg

Medlem
  • Namn Anton
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2013-02-08
  • Senast aktiv 2021-10-28
  • Antal inlägg 187

Foruminlägg

De senaste inläggen Weedberg har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Johannnn:

Kan man lägga till i Apple Pay innan fysiska kortet anländer? Måste ju lägga in kortnumret i Apple Pay, men Klarna-appen visar inte hela kortnumret för mig (några siffror år ****)

Kämpade länge med det igår. Hade läst att det skulle gå men jag lyckades inte. Uppdaterade appen, och då gick det. Testa det!

Satt på lunchrast på jobbet i lördags och beställde en telefon med abonnemang från Comviq. XS i rymdgrått med 256GB lagring blev det. 2-3 dagar skulle det ta, men den kommer redan idag enligt postnord. Riktigt snabbt jobbat! Nu hoppas jag bara att den hinner komma till utlämningsstället innan jag behöver åka till skolan.

Var inne på macforum förra veckan och kunde lite på XS Max också. Jag sitter på en 7+ idag och den är på gränsen, och den storleken med bara skärm är alldeles för stort för mina små händer! XS är ganska perfekt i storleken. Riktigt taggad är jag.

Ursprungligen av Manneman:

Den dyker väl inte upp som en uppdatering? Man får söka på Appstore och då dyker den upp, har funnits sen 19:00. Segt som attans på en 1000mbit/s-lina.

Segt? Gick ovanligt snabbt för mig, tog bara ett par minuter både på min MacBook Air och min Imac. Det var också på 1000mbit/s, macbooken trådlöst dessutom!

3D-touch för att svepa mellan appar har försvunnit. Det var ju min favoritfunktion! ?

Iphone X är helt klart lockande. Ser fantastiskt fin ut! FaceID verkade dock vara en långsam process, inte alls samma hastigheter som Touch ID. Dessutom är jag fortfarande nöjd med min 7 Plus. Hade jag varit i köptankar hade X varit intressant men lite dyr.

Jag avvaktar till nästa år och hoppas på en fingeravtryckssensor under skärmen.

Ursprungligen av Sevve:

Ok! Då är det säkert som ni säger. Bytte du ut din fusiondrive? Hur stor SDD stoppade du i och vad gick kalaset loss på?

/Sevve

Jag hade en "vanlig" hårddisk och inte fusion drive, men den byttes ut till en SSD på 250GB (Samsung Evo nånting). Hela kalaset gick på 2700kr; 1000 kr för SSDn, 1100kr för servicen och 500kr för en 3,5"-2,5" adapter.

Sir Sly släppte nytt i somras. Genren är någonstans runt indierock/indietronica typ. Det tog ett par lyssningar innan jag verkligen började tycka om albumet. Jag skulle nog kalla det ett av årets bästa album. Dock med reservationen att jag inte har så bra koll på nya releaser.

https://open.spotify.com/album/6ALOrTkBgUD020...

Så gjorde min i våras och då var det hårddisken som var problemet. Skivkontroll och SMART-status visade att allt var okej. Lämnade in den och fick in en SSD och den blev som ny.

5/10

Chansade på lite för många...

Ursprungligen av suddgummi:

Här är den på orginalsidan: https://www.xkcd.com/927/

Tack! Har letat efter den sen jag såg den på twitter

https://imgur.com/a/Ka6F4

Snubblade över denna imorse, och den passar ju perfekt här!

Jag har sökt till komvux för höstterminen. Kollade att mina gymnasiebetyg fanns i systemet innan jag gjorde klart ansökan och allt såg ut att finnas. Timmar senare kommer ett mejl. "Gymnasiebetyg saknas." Vems betyg har jag då sett på mitt studerandekonto? Det finns inte heller något sätt att ladda upp betygen direkt, utan de måste mejlas in och läggas in manuellt av komvux!

Varför göra det lätt för sig...

Ursprungligen av mharnvi:

Kul också att Uppsalaföretaget Imint står för bildstabiliseringsmjukvaran (Vidhance) i Huaweis nya lurar.

Och att Göteborgsföretaget Fingerprint Cards står för fingeravtryckssensorn.

Jag har märkt samma sak. Inte varje dag, men nästan. Det är inte heller endast på kvalen trots att det är den vanligaste tidpunkten. Någon försöker gång på gång logga in i Malmö.

När jag skulle få igång min iPhone 7 för ett tag sedan skulle jag göra något (minns inte vad) som krävde 2-stegs auktorisering. Då kom Malmö upp som plats. Det var ju helt fel så jag nekade och testade igen. Malmö. Tredje gången blev det likadant, så jag antog att det var nåt skevt med GPS:en och körde på. Sen dess kommer det inloggningsförsök ganska ofta. Börjar bli lite irriterande...

Jag fick min telefon (7+, 128GB, svart) igår. Tog drygt två veckor från beställning från Apple. Hittills grymt nöjd, men jag verkar ha drabbats av "hissgate". När den jobbar låter det nästan som att det är en gammal mekanisk hårddisk i. Det var extra tydligt igår när säkerhetskopian tankades in och alla appar laddades ner. Då blev den också väldigt varm. Det hörs dock bara med telefonen mot örat. Har inte testat att filma när det låter, så det är oklart om filmen påverkas.

Stereohögtalarna gillar jag verkligen. TouchID har blivit många gånger bättre än på min gamla sexa. Allt känns bra med telefonen, förutom hissgate då...