Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Erik Sjölund

Erik Sjölund

Medlem
  • Namn Erik Sjölund
  • Sysselsättning Jobbar och pluggar
  • Registrerad 2012-08-12
  • Senast aktiv 2021-03-08
  • Antal inlägg 195

Foruminlägg

De senaste inläggen Erik Sjölund har skrivit i forumet.

Ursprungligen av omartint:

*LOL* (sorry)

Apple är ett företag som lever på konsumtionshets, grupptryck, varumärkesexponering och prylfokusering, så tror knappast de plötsligt fått dille av någon slags flummig idealism (som du verkar alludera till eller tro på). De jobbar snarare tvärt om aktivt med planerat åldrande och konstgjorda incitament att få kunder att uppgradera.

Detta har endast att göra med att de väljer bästa strategi för att under rådande marknadsförhållanden optimera vinsten så mycket som möjligt för sina ägare. Vilket jag också tycker är helt rätt, och den enda skyldigheten ledningen för Apple har. Allt annat är sekundärt och endast optimerat för marknadsföringssyften (precis som hos i princip alla kommersiella bolag).

Jag tror du har fel. Apple har flera gånger visat tecken på att de vill främja en hållbar utveckling med långlivade produkter. Vilket även kan betyda mer vinst då sånt önskas av många kunder.

Bra! Hoppas att det är ett steg i att de fokuserar på att produkterna ska hålla länge istället för att bara hetsa till konsumtion.

Klockan imponerade på mig! När min operatör stöds blir det till att uppgradera från min series 2 ?

Ser helt klart ut att ha potential.

Ursprungligen av unknown:

Hittade ett batteri för 1k på ifixit, som jag tror jag beställer + verktyg.

Är det svårt att byta själv? Stor risk att misslyckas?

Tack för snabb hjälp.

Jag tyckte det var superenkelt på min macbook pro 13" tidigt 2011 när jag följde deras (eller om det var nån annan) videoguide. Se bara till att beställa med en sån där specialmejsel som behövs om du inte redan har en sån. Det missade jag första gången...

Finns flera sidor du kan beställa hem ifrån.

https://eustore.ifixit.com/en/home/

https://www.batteriexperten.com

Jag har dock dåliga erfarenheter av att beställa från batteriexperten, men bara bra erfarenheter från att beställa av ifixit, så jag hade valt de senare. Finns säkert flera bra sidor om man snokar runt lite mer.

Ursprungligen av CekariYH:

Vilken är senaste versionen, mina köpta idag kom med v3.7.2 och det var ju ca ett år sen denna kom?

Det är samma (3.7.2) i de som jag har och använder dagligen. Så skulle tippa på att det är senaste.

Ursprungligen av Erik Sjölund:

Om jag bara ska dra en vild gissning så skulle jag tippa på att de som tidigast kommer börja fungera här ungefär nån gång i april/maj 2018. Detta är en ren chansning utan något som helst att gå på förutom min manliga intuition

Helt okej gissat om jag får säga det själv ? #humblebrag

Bättre att de väntar med att lansera det tills det fungerar som det ska, än att de skickar ut något som fungerar bristfälligt.

Det ska bli mycket spännande att se hur dem kan göras ännu bättre

Jag hade också strul med ett batteri som jag beställde till min macbook pro från batteriexperten för ett litet tag sedan. Jag fick till slut dem att skicka ett nytt som fungerade bättre, men sen fick jag ändå tag på ett bättre begagnat originalbatteri som jag kör med nu istället

Jag kommer dock att undvika batteriexperten så långt det går i fortsättningen pga. massa strul då det första inte fungerade som det skulle. Om jag skulle behöva köpa ett tredjepartsbatteri till datorn igen så skulle jag nog hellre testa ett från ifixit.

Ursprungligen av Anderlind:

Allt är möjligt. Men prova starta om sakerna som @barbapappa_86 föreslår, fungerar det då?

Har testat att starta om alla enheter samt nollställt apple TVn utan att det löst något. Jag upptäckte dock att det fungerar som det ska när jag kopplar upp till datorn mot samma wifi på ett annat sätt. Just nu har jag nämligen en sämre 4g router/dongel kopplad till datorn via usb som i sin tur delar internetuppkopplingen vidare till en airport time capsule via nätverkskabel som i sin tur delar ut wifi i hemmet. Det är bara när jag gör på det sättet som det strular, fast att det fungerat som det ska tidigare. Om jag kör den lilla dongeln/routern som router åt samtliga enheter fungerar det, fast hackigt och instabilt (det är därför jag inte kör så hela tiden).

Aja, nu fick jag prata med lite vettigare människor på apples support iaf som skulle ta det vidare till "ingenjörerna". Skulle få återkoppling om ett par dagar.