Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Erik Sjölund

Erik Sjölund

Medlem
  • Namn Erik Sjölund
  • Sysselsättning Jobbar och pluggar
  • Registrerad 2012-08-12
  • Senast aktiv 2021-03-08
  • Antal inlägg 195

Foruminlägg

De senaste inläggen Erik Sjölund har skrivit i forumet.

Ursprungligen av carlsson:

Länkar please!?

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natv...

https://earhoox.com

Jag köpte earhooxen på typ ebay har jag för mig. Kuddarna köpte jag på Kjell.

Ursprungligen av Sperious:

Jo, jag kör EarBuddyz sedan länge, annars hade mina AirPods varit oanvändbara ? Nackdelen med dessa lösningar är att dom måste tas av så fort lurarna ska ner i caset.

Men tack för tipset om Spigen Air Hooks på
Kjell, visste inte att dom hade tagit hem. Blir att köpa när dessa tagit slut.

De passar inte mina öron heller om jag inte modifierar dem. Då ramlar de bara ut så fort jag rör mig. Jag kör med sådana där små skulgummikuddar utanpå. Då sitter de riktigt bra. Det kostar typ ingenting och jag behöver inte ta bort dem när jag sätter tillbaka airpodsen i laddfodralet då de får plats där. På gymmet kör jag med earhoox eller vad de heter.

Ursprungligen av Innis:

Då gör du fel

Nej. Du hade fel och jag gjorde rätt. Nu fungerar det nämligen när jag gör likadant som innan.

Jag får inte heller några förslag på vilka bussar jag kan ta när jag skriver att jag ska nånstans i Uppsala.

Fast enligt artikeln så var ju bara vissa delar fake, och inte större delen av videon... #läsmeränbararubriken

Riktigt bra av google att även släppa det till äldre generationer och inte bara ge det till trean.

Ursprungligen av Hilmer4:

Min apple watch s3 laddar inte, händer ingenting när man fäster den på pucken, någon som vet ngt om detta? Eller ngn mer som har haft samma problem?

Kollat så att sladden sitter i? Det misstaget har jag gjort ?

Ursprungligen av omartint:

Nu säger du emot dig själv lite (eller ganska mycket, beroende på hur tydlig man vill vara).

Du talade själv om i tidigare inlägg att det var just det ökade priset i sig som var poängen för att rädda miljön. Inte ökad kvalitet.

Du missar alltså att själv läsa vad du själv skrivit.

Är det ökad byggkvalitet eller annat för att förlänga livstiden (istället för idag som Apple att aktivt förkorta den) så håller jag med dig till 100%. Trots att jag inte är någon miljönisse.

Om detta dock gäller de nya iPhonemodellerna är rätt oklart och återstår verkligen att se.

Bara för att man höjer priset ett par tusenlappar så behöver det inte automatiskt betyda att byggkvaliteten eller sådant som påverkar livslängden förbättras. Det är snarare naivt att tro att det alltid finns en sådan koppling. Bara att kika många dyra kläder och parfymer för att det inte stämmer. Där handlar det ofta mest om varumärket, och att vara exklusivt dyra för exklusiviteten i sig självt (och för att ha högre vinstmarginaler och tjäna mera).

Tyvärr, men du lägger hela tiden in alldeles för mycket egen tolkning i vad jag menar, och blandar ihop det med vad jag faktiskt skriver, för att vi ska kunna ha en vettig diskussion.

Ursprungligen av omartint:

Jag skulle säga för att ditt argument skall fungera så måste man höja priserna på just alla produkter, resor, etc.

Eller så få man sänka de disponibla inkomsterna (får samma effekt som att höja priserna på allt).

Vi kan ju börja med din lön då.

Åter igen missar du tyvärr poängen. Om du hade läst hela inlägget hade du kanske sett att jag skrev att ingen produkt ska vara dyr bara för den kan vara dyr, men samtidigt så är det inget fel på att kvalitetsprodukter kostar en del.

Poängen är den att det idag finns alldeles för mycket billiga ”krimskrams-produkter” och folk med en ”slit och släng” mentalitet. Det är bättre att premiera kvalitetsprodukter som utvecklats för att hålla längre, och då är det rimligt att de även kostar mer. Pga. detta tycker jag att fokus istället ska ligga på annat än antal sålda produkter. Som Tim Cook själv har sagt så arbetar de för att sälja bäst produkter och inte flest produkter. Huruvida han menar det eller inte är inte det väsentliga i denna diskussion. Det väsentliga är att fler individer och företag borde prioritera kvalitet framför kvantitet, och då även inse att enskilda produkter kan kosta lite mer.

Ursprungligen av omartint:

Det kommer inte att vara så enkelt...

Jag föreslår att du läser mitt inlägg igen. Ingenstans nämner jag ett specifikt märke. Jag talar om konsumtion av telefoner generellt. Mina argument gäller för den delen även andra produkter än telefoner.

Ursprungligen av omartint:

Exakt!

Det är ju knappast så att de som köper nya telefoner varje/vartannat år slänger fullt fungerande modeller. De säljs som du påpekar på beg. marknad, eller ges bort till familjemedlemmar. De fortsätter att användas, och slängs inte till miljöåtervinning, så länge de fungerar och är dugliga.

Så knappast något argument för att heja på att Apple skall höja sina priser (som någon annan var inne på).

Du tänker inte tillräckligt långt. Om telefonerna från början kostar mer leder det till att fler konsumenter håller fast vid dem en längre tid. Detta leder i sin tur till att telefonernas andrahandsvärde stiger, både genom att telefonerna kostat mer från början och genom att färre telefoner kommer ut på andrahandsmarknaden. Detta leder i sin tur till att det blir mer värt att laga sin nuvarande telefon än att bara köpa en ny när den går sönder. Allt detta leder alltså till en minskad konsumtion.

Med det sagt så ska ingen produkt vara dyr bara för den kan vara dyr, men samtidigt så är det inget fel på att kvalitetsprodukter kostar en del.

Ursprungligen av kenjon:

De har tappat mej denna gång pga priserna. Jag har köpt en ny iPhone varje år sedan original 2007. Men i år blir det ingen. Och min Macmini från 2012 skulle jag också vilja byta ut, men det blir inget heller, enbart pga priset.

Detta tycker jag är en positiv effekt av att de höjt priserna. Att byta telefon varje år tycker jag är alldeles för ofta. Och jag tvivlar på att någon kan komma med bra argument till att de behöver byta till den nyaste telefonen varje år.

Ursprungligen av Mackan1984:

https://www.youtube.com/embed/uS05T1_2WCU

Why Apple are getting so expensive

Rätt kass video imo. Han babblar bara på om hur mycket priset har gått upp på produkterna och sen kommer han fram till att apple höjer priset bara för att de kan.