Stehlina

Stehlina

Medlem
  • Plats Stocholm
  • Registrerad 2012-05-27
  • Senast aktiv 2017-12-05
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen Stehlina har skrivit i forumet.

min mac är ännu ej uppdaterad 2017 12 02 trots vad skrivs media

Har försökt att ominstallera OS i 3 dagar med internet men det enda svar jag får "Inte tillgängligt nu men försök senare"

Senast redigerat 2017-03-07 22:58

Jag har ett tangentbord från Biltema (PC) och då fungerar det att skriva siffrorna 0 1 2 3 Så mycket är Appel orginal värt. Tack för tipset.

Ursprungligen av Stehlina:

Går ej att skriva 0123 med mac tangentbord (anslutet med sladd) 456789 fungerar har gjort SMC och Pram reset men inget hjälper !
Har Sierra 10.12.3
Någon som har något Tips
Det går att skriva alla siffror med tangenterna som finns ovanför bokstäverna på tangentbordet

det ett fullstort tangentbord ESC och funktionstangenter

Går ej att skriva 0123 med mac tangentbord (anslutet med sladd) 456789 fungerar har gjort SMC och Pram reset men inget hjälper !
Har Sierra 10.12.3
Någon som har något Tips
Det går att skriva alla siffror med tangenterna som finns ovanför bokstäverna på tangentbordet

Jag har rensat min mac och installerat om från scratch allt fungerade utom Adobe Premier 11 som jag försökte återställa med Time Machine från mina installationsskivor men det går inte eftersom Adobe inte har en fungerande support och macen är uppdaterad . Vad jag förstår så är det Maces och Adobe`s affärside nu kan man sälja nya program .Med Win 10 fungerar allt som det ska

Hur blir man av med dialogsidan .
”OSX vill göra ändringar Skriv in ett administratörsnamn och lösenord för att tillåta detta ”
jag har den haft dialogsidan i ett år jag har ingen vad som menas .Skriver jag in användarnamn och lösenord får jag felmeddelande fel lösenord fel administratörsnamn ???? Finns det någon som vet hur man åtgärdar detta ” fel ”.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Prova att ta bort skrivaren (Systeminställningar --> Skrivare), och lägga till den igen.

Vilken skrivarmodell är det?
Hur är den kopplad till datorn? Via nätverket, eller direkt via USB?

Hej
Datorn ansluten med USB kontakt.Försöker jag skriva ut ett dokument från datorn så kan jag se att datorn processar dokumentet men stoppar innan den skriver ut så stannar skrivaren , men ett dokument som finns på nätet kan jag skriva ut från webben .
Skrivaren är en Canon iR1018

Nej skrivaren startar men sedan stänger den av sig själv utan att göra en utskrift.

Efter uppdatering till 10.11.1 slutade min skrivare att fungera Canon , ett meddelande "overksam " någon som vet hur man återställer till verksam ?

Någon som känner till ngn duktig mac tekniker tacksam för tips
Macen hittar inte skrivbordet
Har tidigare använt router och usb modem inget fungerar numera
Nollställa PRAM inget händer
Hela tiden dyker ett fönster upp som uppmanar mig "OSX vill göra ändringar............. "
Skivverktyg hittar inga fel.
Enda möjligheten att komma åt nätet är numera använda min PC

Metoden som Mattias A föreslog fungerar ej för mig.Det finns ingen knapp återställ.
Jag uppdaterade till Maverick 10,9,5 efter uppdateringen fungerar inte att göra en ny mapp , kan inte kasta en mapp i soptunnan , kan inte spara en skärmbild . Jag saknar behörighet enligt datorn ?
Använder jag ett gästkonto fungerar allt. Någon som vet hur jag får tillbaks min behörighet?

Ursprungligen av Mattias A:

Att reparera skivbehörigheter i Skivverktyg påverkar inte rättigheterna för användarens filer och mappar. Det du ser i Skivverktyg är helt normalt och inget fel, även om det ser ut så.

Kolla först så att det inte är nån inställning, typ att sorteringen av filer och mappar är låst till någon sortering under "Innehåll-->Visa visningsalternativ" i Finder.

Testa annars följande:

Starta datorn med "Cmd-R" nedtryckt. När datorn har startat upp på återställningspartitionen, välj menyn "Verktyg" och där "Terminal." Skriv "resetpassword" (utan situationstecken) och tryck enter. Längst ner i fönstret som kommer upp ha du nu ett val att återställa rättigheter och ACL:er för hemkatalogen. Tryck "Återställ", avsluta programmet med Apple-Q och starta om datorn under Apple-menyn.

Har testat men jag men får fram andra rubriker ; Ej Meny Verktyg , Terminal "resetpassword"

Ej heller att slänga folders-

Efter uppdatering till 10,9 går det inte att spara skärmdumpar eller flytta mappar på skrivbordet någon som vet hur man gör ?
Försökte med att reparera skivbehörighet men felen kvarstår .Skivverktyget påstår att programmet har fixat behörigheten men inget har hänt , felen kvarstår
Reparerar behörigheter för ”Macintosh HD”Fel behörigheter på ”System/Library/CoreServices/Feedback Assistant.app”, ska vara drwxr-xr-x , de är lrwxr-xr-x .

Reparerade ”System/Library/CoreServices/Feedback Assistant.app”Fel behörigheter på ”Applications/Safari.app/Contents/Resources/Safari.help/Contents/Resources/index.html”, ska vara lrwxr-xr-x , de är -rwxr-xr-x .Reparerade ”Applications/Safari.app/Contents/Resources/Safari.help/Contents/Resources/index.html”
Fel grupp på ”Library/Printers/InstalledPrinters.plist”, ska vara 80, grupp är 0.Fel behörigheter på ”Library/Printers/InstalledPrinters.plist”, ska vara -rw-rw-rw- , de är -rw-r--r-- .Reparerade ”Library/Printers/InstalledPrinters.plist”

Felen som visas ovan är de fel som finns kvar efter att skivverktyget har ”reparerat” disken.