Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Peter Westerlund
  • Namn Peter Westerlund
  • Plats Täby
  • Sysselsättning Webbutvecklare
  • Registrerad 2011-03-19
  • Senast aktiv 2021-04-03
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Peter Westerlund har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Menar du originalet för 20 år sedan? Jodå, den fanns att köpa i Sverige också.

Nej nej menar den som artikeln handlar om Soundsticks 4.

Ursprungligen av Redaktionen:

För tjugo år sedan släpptes den första SoundStick av Harman Kardon. Det blev snabbt en designklassiker, inte minst bland oss Appleanvändare. För dem som ville matcha Apples på den tiden transparenta färgglada datorer. Nu kommer den fjärde generationen, en jubileumsutgåva.

Läs hela artikeln här

Den kom aldrig till Europeiska marknaden väl? Verkar som den bara släpptes i Asien och Australien.

Finns det någon bra app till iPad där man kan rita skisser och göra anteckningar? En helt vit yta där man kan göra detta på bara. Jag vill även kunna ta in en bild (i mitt fall ofta på en webbdesign- eller sida) och göra anteckningar på.

Gissar att det finns många, men vilka är stora och erkända som bäst? Jag har inget alls behov av iPad annars, men finns det en bra app för detta är det värt hela slanten. Det skulle underlätta mitt dagliga arbete.

Vet inte om detta finns i något mailprogram, men själv saknar jag i Apple Mail funktionen att se en lista på alla avsändare man haft till en inkorg. Behöver det nu när jag ska byta e-postadress och vill se vilka tjänster jag använt min gamla e-postadress till.

Det har inget med Googles nya tjänst att göra, ville bara dela den önskade funktionen till ett kommande mailprogram. Kanske någon utvecklare ser detta

Ursprungligen av lappen71:

Det gjorde dom också.

Då är det ännu märkligare att just inte jag fick nått.

Det var lite roligt. Jag hade tydligen ansökt om att få testa Yosemite, glömt bort det. Fick sedan aldrig någon påminnelse om att den fanns att testa. Och nu fick man ett tack-mail. Dom hade gärna fått skicka ut ett mail om att den fanns tillgänglig förut i beta också!

Ursprungligen av Weedberg:

Jag har hört från en släkting som köpt samma dator att man blir besviken på skärmen. Blir man verkligen det?

Kort sagt, ja. Men allt annat övervinner den besvikelsen ganska snabbt och efter nån vecka kommer du inte tänka på det ens.

Ursprungligen av Gordy:

Apple och de flesta Air-kunderna ser de väl som tillräckligt bra och de har kanske andra fördelar som att de är stryktåligare än bildmässigt bättre skärmar.
Tippar på att Apples nästa Air-modeller kommer att ha bättre skärmar.

Jag hoppas det är i alla fall minst ett år kvar till den Air:en kommer. Nu när man precis köpt den senaste.

Hade Retinan haft bättre batteritid hade jag kanske övervägt den istället. Och orkar inte vänta till i höst

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Lite trist att Apple inte har gjort många knop för att förbättra skärmen. Det kan inte finnas någon annan förklaring än att Apple inte vill att prylarna ska konkurrera inbördes. En Macbook Air 11-tum blir en för "bra" dator för den låga prislappen om skärmen har en fin IPS-panel.

Missförstå mig inte. Macbook Air är en grym dator och jag tycker att fördelarna överväger - såklart. Men bildskärmen är helt enkelt för dålig på en ny dator 2013 för runt 10-15-tusen.

Håller med

Nu har jag fått min dator och hunnit använda den litegrann

Här är mina tider jag klockat:

1:a startupen till val av språk: 31 sek
1:a avstängningen: 31 sek
2:a startupen: 15 sek
2:a avstägningen: 2 sek
Efter att ha flyttat över allt från min gamla dator, första avstägningen: 4 sek
Efter att ha flyttat över allt från min gamla dator, första startupen: 13 sek

DiskSpeed: W: 680 R: 724

Flytten tog däremot extremt lång tid och första försökt avbröts pga den tappade wifi-kontakten. Så vet inte om kanske bara hälften av alla filer kom med då. Hoppas inte det nu ligger massa dubbla filer på datorn....

I övrigt gillar jag verkligen min nya Macbook Air. Så mycket lättare och snyggare än Pron. Visst, när jag ställer datorerna bredvid varandra och jämför bilden så är Pron lite vassare. Lite bättre bild. Men det är inte för den saken skull dålig på Airen.

Här är en annan liten detalj jag gillar, att klumpen på nätsladden blivit aningen mindre jämfört med Pron:

Ursprungligen av Dalle:

Kolla även så att ni inte får gamla modellen när ni beställer. En fallgrop man slipper helt med Apples egen butik.

Ja jag tänkte också att det kunde vara så. Men bilden på den jag beställde var på årets modell och dessutom står det i specifikationen att den ska ha en batteritid på upp till 12 timmar. Det borde vara den tycker jag.

Avbeställde min nyss - men beställde igen fast från Dustin istället. 400 kr billigare och leverans inom 1 - 3 dagar istället för 10 dagar.

Har som sagt beställt en nu. Däremot slarvläste jag leveranstiden och trodde att den skulle levereras på 1 till 3 arbetsdagar. Men tydligen handlade det om att den kommer skickas då, inte komma fram till mig inom 1 till 3 arbetsdagar, vilket jag väl visserligen borde förstått. Men ändå blir man lite besviken när man inser det.

Den ska komma den 16 - 18 juli. Vi har ju Apple Store här i kommunen så kan tycka att dom borde kunna skicka en därifrån. Men men, det ska väl inte vara för lätt.

Hur har ni upplevt det ni som fått en? Tog det längre- eller till och med kortare tid för någon?

Btw, hur mycket snabbare hade det blivit med expressleverans egentligen? Någon som vet det?

Har nu köpt Macbook Air 13", 256 GB flashminne, 1,3 GHz Dual-Core i5 processor, 8 GB SDRAM. Men som jag förstår det ska man väl visst kunna byta ut SSDn i efterhand om man vill?

Hoppas verkligen jag kommer uppleva datorn som snabbare vid bläddring av filer och öppnande av program och så. Annars är det ju verkligen trist....

Så här ser min dator idag ut:

Edit: De väntetider jag oftast stör mig på handlar om att starta datorn, öppna program och dokument. Så det handlar nog mer om en bra hårddisk och inte processor. Tung bildbehandling i Photoshop sysslar inte jag med. Det är mest enkel webbdesign.

Så en i5 borde räcka. Däremot är frågan kanske om jag borde maxa hårddisken med en 512 SSD...

Senast redigerat 2013-07-07 12:37