Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
storjoel

storjoel

Medlem
  • Plats Arjeplog
  • Registrerad 2010-05-09
  • Senast aktiv 2016-03-23
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen storjoel har skrivit i forumet.

Kom att tänka på en grej till; är flashdiskar mindre benägna att sunka ihop än traditionella? Går hårddiskarna att byta om dem pajar eller är dem fastlödda?

Ursprungligen av Segas:

Jag skulle satsat på en SSD istället för Fusion, även om storleken blir avsevärt mindre. Fusion är en mekanisk hårddisk med bara en ytterst liten del SSD. Vad gäller val av processor så fläska på med det bästa som går, det är nämligen en dold användning av processorns "lanes" i förhållande till bildskärmen och grafiken - prestandan kommer att bli avsevärt bättre .

Till en början var jag helsåld fusion, tills jag insåg hur lite 128gb är - speciellt när man uppgraderar minnena. Extern lagring kommer jag ändå behöva förr eller senare.

Blir nog en i7 istället för det fetare grafikkortet. Tackar så mycket!

Jag lånar tråden lite snabbt;
Jag har bestämt mig för den dyraste varianten av 27 tummarna men sedan finns det lite alternativ som man funderar på. Tanken är att den ska finnas med riktigt länge, men jag vill inte slösa pengar på sånt jag inte behöver, men inte heller dras med en undermålig maskin i flera år.
processor: är det skillnader i elförbrukning på i5 och i7? Hur bra håller sig en i5 om 7-8 år? Skiljer sig prestandan mycket åt?
Grafikkort: går det lika bra att redigera 4k video på M395 kortet som M395X? Vad jag läst är X-mallen bara marginellt snabbare. Motiverar det extra minnet verkligen pengarna? (ca 2.700kr). (Spel har jag Nintendo för.)
Lagring: 512gb flash plus externa diskar. Räcker USB3 när man redigerar 4k material från den externa disken, eller är det thunderbolt som gäller?
RAM köps externt.

Tacksam för alla svar!
/Julle

Ursprungligen av LaHe:

Vilken då sån?

Det kortet från Kjell alltså.

Funkar det att plugga in en elgitarr på en sån?

[QUOTE="ska just till att beställa ett Apogee Duet2 [/QUOTE"]

Jag är sugen på att skaffa en sån. Vad tycker du om den? Sålde min apogee One förra veckan för att betala hyran... Vill höra alla detaljer!

Jag gick tillbaka till Graphic Converter och kikade lite närmare i menyerna och fann precis det jag behövde. Busenkelt gjort. Tack för alla svar.

Eftersom jag sabbat X11, och saknar installationsdisk måste jag fråga om det kanske finns fler alternativ?

Ursprungligen av frazze:

Det låter bra, men jag begriper inte alls hur man hämtar hem det. Man blir refererad till:
X.Org Wiki - Releases/Download

Men när man klickar på en av dessa "mirrors" så får man upp ett index. Vad gör man med det sen?

Hoppas du kan ursäkta min okunskap.

Om man inte har installationsskivan med sig, var kan man hitta X11 då? Jag hade det förut men slänge det när jag blev girig med hårddiskutrymmet. Varje gång jag laddar ner en installationsfil så säger den att en nyare version redan finns. Men jag kan inte hitta den, inte ens med spotlight. Och ja, jag har kollat igenom mappen med systemprogram.

Någon som vet vad jag borde göra? Behöver X11 (eller liknande) för Gimp.

Jag letar efter ett program där man kan beskära bilderna för hand helt fritt. Det jag ska göra är att klippa ut konturerna av ett land ur en karta så jag kan använda den i Motion 5 och skapa en lite 3D modell med replicatorn som finns där.

Det enda kravet är att det ska vara gratis. Har testat graphic converter men det verkar inte räcka till men rätta mig gärna om jag har fel.

Ursprungligen av JohnieWebdesign:

Det vore ju bra om jag kan använda iMovie. Men kan man göra snygga övergångar på bilderna? Ska liksom ha de första åren, sedan när de träffas... och bilderna ska bytas på så bra sätt som möjligt

Du kan använda keynote för fina övergångar, ramar, lager och sånt. När du är klar med bildspelet (presentation som det egentligen är) kan du exportera hela projektet som en film. Man kan ställa in det så att alla övergångar görs automatiskt. Själv ska jag knyta in ett snabbt bildspel i en kortfilm i iMovie och det verkar gå bra hittills. Inte gratis dock, men inte särskilt dyrt heller.

Ursprungligen av Martin Larsson:

Finns ett kommando i OS X för att "tvångstömma papperskorgen"

"If you can't empty the Trash or move a file to the Trash
For example, this message might appear when you try to empty the Trash: "The operation could not be completed because the item '(item name)' is locked."

First, try holding the Option key as you choose Empty Trash from the Finder's File menu."

Här finns mer info: You can't empty the Trash or move a file to the Trash

JAA! Där satt den! Äntligen!!!

Ställ om den externa skärmen till huvudskärm i systeminställningar. Enkelt och smidigt. Bara att apple klicka och dra menybaren där upp till den externa i inställningarna för "uppställning." Sen kan du dimma ner laptopen helt.

Ursprungligen av RobertK:

Hej,
Jag har köpt en ny MacBook Pro och kör iMovie 11.
Plötsligt gör den fula artefakter på ytor med små färgvariationer, är det något fel, går det att göra något åt?

Jag fann post #2 i den här tråden ganska användbar. Tar två minuter och kostar nada.
iMovie 11 export has some nasty artifacts - MacRumors Forums