Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sahlback

sahlback

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2010-05-09
  • Senast aktiv 2010-09-11
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen sahlback har skrivit i forumet.

Jag fick just mail att mitt paket hade kommit fram DAMAGED till Borderlinx men jag såg det inte förrän jag hade loggat in och betalt frakten så nu är ett skadat iPhonepaket på väg till mig.
Bara att hoppas att telefonen är hel, så jag slipper skicka alltihop till Appplestore och bli utan på obestämd tid.

(valfri svordom)

Grattis Mr S!

Vanligt "problem" tror jag. Jag vill dela musik, iPhoto-mappen och Appar men ha olika kontakter/mail. Jag tänkte ha mitt konto på min iMac och att tjejen har sitt konto på sin Mini-PC. Musiken överförs mellan datorerna genom hemdelning och foton via wifi.

Men Apparna är problemet. Måste man synka på samma konto för att slippa köpa Apparna 2 gånger?

Då läser du inte mycket men här är källan:

Electronic Memory Basics - RAM vs Flash

I vissa program återvänder man till startskärmen och vissa pausar där man senast var.

Förstod inte heller vad som menas med "tvångsavslutar", rätt ny iPhonare som jag är. Vad är det?

"Technically speaking, RAM (random access memory) is any medium of storing information electronically so it can be accessed in a random sequence. This means some things we don't normally call RAM are also RAM. Hard drives, floppy discs, CD/DVD drives are all examples of data storage we don't generally refer to as RAM. However, they have identical characteristics."

Så egentligen är allt minne RAM men vad jag var ute efter var om pausade program belastar det snabba RAM på 512 eller FLASH som mer handlar om lagring.

"Flash Memory is really not used as system memory in your electronics at all, it's used as storage. It's more closely related to a portable hard drive than system memory."

Så vet någon om pausade program lagras i FLASH eller ligger i RAM?

Fattar inte varför iTunes ska var så (valfritt svärord) meckigt att hantera!!!

Hänger på den här tråden. Har en bärbar där jag och tjejen har var sin inloggning och var sitt iTuneskonto, men vill ha ett gemensamt delat bibliotek. Går det? Hur?

Dela Appar som du gillar. Det är ingen omröstning utan TIPS på bra/roliga Appar. Hellre en eller några få med en kommentar än långa listor och återkom gärna med fler.

Jag börjar väl då:

DROPBOX - kanske dom flesta använder den redan men för er som inte har den så är den grymt bra. Förutom Appen i iPhone så installerar man programmet i sin Mac och/eller Pc så kan man dela sina filer automatiskt. Man kan också logga in på vilken dator som helst och komma åt filerna som är lagrade i DROPBOXen. MVG!

Jag antar/gissar/förmodar/tror/siar att Wifi kommer att uppträda mycket stabilare, att mappsystemet kommer att uppskattas enormt, att multitaskingen trots vissa frågetecken kommer att ge mycket smidigare flow när man växel använder 2-3 program, t.ex. kamera, fotoredigering, facebook. Alltså inte bara vid ren multitasking.

Angående mapparna så fått information från en nära källa som hade ca 7 sidor med appar och nu har 2. Förstasidan med direkta Appar och sidan 2 fylld med Mappar i bokstavsordning efter kategorier, samt Apparna i dom i bokstavsordning. Snyggt, prydligt och lätt att hitta verkade det.

Varför starta en tråd om OS4 om vi inte får prata om OS4?

Hade hoppats att det mappar skulle komma i OS4 men det blir tydligen inte så. (med risk för att bli refuserad igen så skriver jag att jag antar att det inte kommer i fyran men du kan tro mig)

Anyways... det finns en väldigt bra App som heter Dropbox! Där har du både Public och Privat, kan lösenordsskydda, göra mappar och automatiskt dela innehåll till din dator. 2 Gig ingår från start.

Det känns bra med en viss koll i Appstore så man inte behöver vara försiktig med att installera program men det får inte bli för mycket storebror.
Sex är alltid en känsligt ämne. Utan sex hade ingen av oss funnits och i mina ögon är en vacker kvinnokropp det vackraste av allt men en massa råporrsidor med virus och sånt kanske vi klarar oss utan.
Anyways lär det bli sketsvårt för dom som ska sitta o välja vad vi får se och göra.
Tror ett vuxenfilter skulle va bäst, så får man bestämma själv.

Instämmer med Johan.Har bara ett par dagar med OS4 än med det känns Wifi-stabilare. Innan kunde jag ha 4 sträck för att efter en stund tappa ner till 1. Har tidigare provat att stänga all säkerhet, olika kanaler osv. Gött!!!

Det finns en asbra App som heter DROPBOX, jag har den i min iPhone och programmet installerat i min iMac och min JobbPC. När du lägger till något i "boxen" så har du tillgång till filerna automatiskt på alla ställena. 2 Gig ingår.

Sen finns ett program (inte App) som heter Touchcopy från wideangelsoftware.com. Med det kan du tanka allt du vill ur din Iphone, t.ex. total backup, lagra filer från datorn i iPhonen, plocka ner all musik till ett iTunes i en annan dator osv. Köpte det igår, kostar 200 kr och fungerar mycket bra.

Men dom snackar bra. 9.2 beta och 4.0 GM var i samma "paket" när jag laddade hem dom från SJs personliga iMac.