Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Culyn

Culyn

Medlem
  • Registrerad 2008-09-11
  • Senast aktiv 2019-05-14
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen Culyn har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2019-02-26 14:49

Mailade både OKQ8 och Santander och frågade när de förväntas ha Apple Pay och Garmin Pay. Fick svar att de ej hade något svar.

Klarna undviker jag som pesten av princip

  • Medlem
  • 2019-02-26 14:44

Jo, Apple Health samlar själv in data angående rörelse, steg, trappsteg mm. Det står tydligt i inställningar för rörelse och kondition.

Jag tror(!) att du kanske synkar för mycket, om du förstår vad jag menar. Att datan sänds fram och tillbaka mellan apparna.
Jag har själv Runkeeper, RepCount och en del andra appar som synkar till Apple Health. Men jag har vart väldigt noggrann med vad som synkar vart. Jag låter tex inte Runkeeper läsa mina steg eller sträcka från Apple Health, för jag får för mig att det blir rörigt och kan sända data fram och tillbaka.
Så mitt (något röriga) tips: Se själva Apple Health som en app där data samlas. Det enda jag läser därifrån till andra appar är vikt, längd. födelsedatum och sådant som jag är mer konstant. (Vikten får jag in i Apple Health via en WiFi-våg förvisso, så går sedan aktuell vikt ut till mottagande appar).
Däremot så läser Apple Health distans, träningspass och liknande från Runkeeper etc. Detta funkar för mig, det krockar inte någonstans.
Enda saken jag missar är när jag hoppar på löpbandet, och telefonen ej registrerar mina steg. Men sträckan kommer ändå in från Runkeeper, men stegen registreras ej, men känns för mig som det kvittar. Det är vardags-stegen som är intressant att mäta.
Så prova slå av läsningen från Runkeeper till att börja med.

Ska införskaffa en (ful) Garmin att ha vid träning, blir spännande att se hur mycket som går att synka fram och tillbaka, förr eller senare blir det väl kaos

  • Medlem
  • 2019-02-16 04:17

I lager igen fick jag precis mail om. Beställer

Ursprungligen av jakobnilsson:

Ja precis. Dels gillar jag att ha en klassisk analog klocka på väggen (vilket jag har idag, från Ikea). Men skulle gilla att kunna se flera olika timers samtidigt visuellt, utan att behöva fråga assistenten om hur lång tid det är kvar.

  • Medlem
  • 2019-01-25 20:25
Ursprungligen av Redaktionen:

Amazon tar plats i Zigbee-alliansens styrelse och blir en av dess största finansiärer. Amazon Echo-högtalarna ska nu med röstassistenten Alexa enklare hitta Zigbee-prylar.

Läs hela artikeln här

Önskar de började jobba med Z-Wave också

  • Medlem
  • 2019-01-25 10:07
Ursprungligen av jakobnilsson:

Ja precis. Dels gillar jag att ha en klassisk analog klocka på väggen (vilket jag har idag, från Ikea). Men skulle gilla att kunna se flera olika timers samtidigt visuellt, utan att behöva fråga assistenten om hur lång tid det är kvar.

Samma här! Landade i Canada i veckan och tänkte nöjt beställa från Amazon igår men kunde inte ens finna den på hemsidan. Mycket märkligt tänkte jag och fann ut att den var borttagen. Hoppas de får ordning på den snart

  • Medlem
  • 2018-11-19 21:40
Ursprungligen av Mackan1984:

Någon som hittat ett Nintendo Switch med lite rabatt?

Elgiganten hade på singles day för 3k. Chans för samma deal på fredag?

  • Medlem
  • 2018-11-15 09:53

Svårt, men måste nog hålla med föregående talare om att Hue är riktigt bra. Även kopplat Trådfri-lampor dit, samt Innr-lampor som vinner när det kommer till färg för pengarna.

Utan Alexa Echo så hade inte Hue kommit till sin rätt, så får ge det till en andra plats. Kan vara sjukt störande när hon inte hör eller förstår, men överlag hjälpsam med ljus, timers och annat. Ska bara få Heos att fungera med Alexa också

Sist men inte minst. Neato Botvac. Min andra robotdammsugare (första var också Neto). Rengör grymt bra, startar på röstkommando via Alexa och helt ok app med avgränsningszoner mm. Haft lite problem med att den missar rum, men hänger nog ihop med höjden på trösklarna. Bra support, så det löser sig.

Tydligen var det inte sista Google WiFi. Supernöjd med enkelheten och att få trådat här och där hemma. Men lite märklig räckvidd. Köpte en fjärde puck och fick egentligen snarare sämre kontakt. Antar att jag finner en lösning hår också.

För mycket prylar..:)

  • Medlem
  • 2018-10-30 18:52
Ursprungligen av Zingo99:

Ok, trist, får väl köra vidare med Hue då..

Hm, det kanske är som de säger att det ej funkar i Apple Homekit när de trådfri-lamporna väl blivit knutna till Hue. Ej testat själv, och kan inte säga att jag gillar Homekit, men kanske ej gett det en chans. Kör Alexa istället.
Men som föregående talare sa, om man testar Trådfri så är det värt att ha en brygga. Jag har försökt att undvika ännu en pryl jag också, har några Trådfri och svurit över att jag saknar en brygga ibland. Med envishet har jag dock fått in de flesta i Hue-systemet, resten har lämnats tillbaka/bytts ut.

Kolla Innr, de har också (billigare) lampor som går att koppla till Hue. Ingen erfarenhet av lamporna ännu, men köpt deras smart plug och väldigt nöjd med dem.

  • Medlem
  • 2018-08-28 12:51
Ursprungligen av Sperious:

Jag har valt att helt missa allt som har med ”smarta prylar” att göra, men det kanske börjar bli dags. Men hur funkar det rent grundläggande? Alla lampor till exempel, både på bord och i tak, har ju redan befintliga mekaniska strömbrytare. Så när sambon av gammal vana kommer att släcka med dom, då sitter ju HomeKit bakbunden nästa gång man försöker tända? Hur löser man detta på bästa sätt?

När du bryter och slår på igen så lyser lampan. Fullt ös med HUE, samma som tidigare med IKEA. Sen finns egna fjärrbrytare som man kan använda.

  • Medlem
  • 2018-08-27 10:19

Innr - Smart plug köpte jag. Dyrare, smidigt format. Mycket nöjd!

  • Medlem
  • 2018-08-20 15:14
Ursprungligen av Kallgren:

Hej!

Jag har googlat runt som en galning nu, men får inte riktigt klarhet i frågan.
Jag är sugen på 2 saker. Sonoshögtalare i flera rum för att köra musik mm och Röststyrning av både musik, hemautomation etc.

Sonos har ju Sonos one och Sonos beam (som jag tänkte ha i vardagsrummet) båda dessa går att köra med Alexa som jag förstår det (fast på engelska då)
Mina frågor är då.

Vad är skillnaden i funktionalitet mellan en Sonos one och en echo dot kopplad till en tex Sonos play:1
Det enda jag hittat med säkerhet är att man inte kan använda Sonos one´s som intercoms (walkie talkies)
Men finns det andra saker?

Hur är det med röstigenkänningen? i början när sonos one kom så var den rätt kass som jag förstår det. den hörde inte vad man sa på lite avstånd mm. Är det bättre nu?
Jag hade tänkt ha Sonos högtalaren i ett hörn i köket på en hylla. Är det inte att föredra då den kanske inte hör mig lika bra, som om jag skulle ha en echo dot mitt på köksbänken tex?

Jag läste nånstans att det blir lite lagg när man er echo dot byta låt eller sänka volymen när den är kopplad till en extern hågtalare. som det inte skulle bli om man körde enbart med Sonos one?

Kommer Sonos one få de funktioner som de saknar jämtemot echo i framtiden? Finns det värde i att köpa och koppla ihop en Sonos one med en echo dot och mutea Sonos one´s mic så länge. Då kan jag ju sälja echon på blocket i framtiden. eller ha den i andra rum utan extern högtalare kanske.

One kostar ju bara en 500 mer än play:1 just nu, så det svider ju inte så mycket i sånt fall.

Funkar Beam exakt likadant som One gällanse röststyrning eller finns det skillnader där? Hur skulle det funka om jagh tex kolla på en film och frågar alexa någonting. pausar den då ljudet i filmen, svarar och kör på sen igen?

Kom gärna med en massa för och nackdelar med de alternativen. eller kom med egna nya alternativ:)

Tanken i början är att skaffa 1 beam och 2 högtalare iallafall så jag har ljud i 3 rum och alla ska lira med alexa på något sätt:)

tack på förhand.

Hej! Jag kör Denon Heos och Alexa. Men nu var det ej det tråden gällde
Rekommenderade en Alexa Dot till en vän, men då hon kör Play:1 och kan då ej koppla ihop enheterna vad jag förstår? På Heos finns en 3,5 mm så det går att ha trådat. Sonos saknar detta, jag trodde att det skulle fungera ändå, då de båda har samarbete på Sonos One men jag verkar ha fel.
I vilket fall, jag hade köpt Sonos One eller Heos HS2 oavsett. Känns mest framtidssäkert och då skall det funka. Då kan du själv göra valet om du kör Echo Dot eller ej.

Senast redigerat 2018-08-20 15:24
  • Medlem
  • 2018-06-19 06:53

Denon Heos (kopplade till Alexa dot och spot)

  • Medlem
  • 2018-05-04 16:55
Ursprungligen av Rattaxes:

Hej,
Kan du beskriva: bytte du land på Spotify eller på amazonkontot. Byta land på Spotify var ju inte gjort i en handvändnings jag betalar med kort idag. Måste jag byta det till faktura eller dylikt då?
Tacksam för svar

/S

Bytte på Amazonkontot, ej på Spotify. Men frågan är om jag inte ändrat tillbaka till svenskt nu, ska kolla när jag får tillfälle.

  • Medlem
  • 2018-04-15 00:41
Ursprungligen av Cribe:

Ladda ner den innan men hittade inga maskiner i den.
Har laddat ner en del nu men Reps & Sets verkar överlägset bäst för mina behov. Riktigt smidigt att kunna använda den i Apple Watchen med,

Nej, det är inga maskiner men övningar. Det kan du ju fylla i om det saknas en speciell övning.
Ej provat reps & sets, men den kanske passar bättre för speciella maskiner. Jag använder mest fria vikter och kabel.
Gott att du fann vad du sökte iaf

  • Medlem
  • 2018-04-14 23:55
Ursprungligen av Cribe:

Det kan jag leva med om den klarar allt jag vill ?

Laddar ner och testar.

Tack!

RepCount är enormt bra. Rekommenderas starkt. Dessutom, väldigt trevlig svensk utvecklare som gärna frågar sina användare på Instagram om eventuella nya funktioner. En av de bästa apparna jag har.