Amazon får nyckelroll i Zigbee-alliansen

Amazon tar plats i Zigbee-alliansens styrelse och blir en av dess största finansiärer. Amazon Echo-högtalarna ska nu med röstassistenten Alexa enklare hitta Zigbee-prylar.

Amazon är en av de större aktörerna inom det smarta hemmet, och Zigbee är en av de mest populära trådlösa standarderna. Nu har Amazon gått med i Zigbee Alliance, en sammanslutning av över 100 företag som tillsammans arbetar för att utveckla och vårda Zigbee-standarden.

Amazon tar nu plats i alliansens styrelse och blir en av de största finansiärerna, vilket lovar gott för de som vill se ännu tätare integration mellan Amazon Echo-prylar och Zigbee.

Zigbee är i grunden ett trådlöst protokoll som låter kompatibla enheter kommunicera med varandra, och en av de stora fördelarna är att många tillverkare har omfamnat Zigbee, exempelvis Xiaomi, Philips, Ikea med flera.

Den smarta högtalaren Echo Plus från Amazon har redan stöd för att fungera som en hubb för Zigbee-prylar, och på företagets webbplats för utvecklare skriver Amazon att enheter lätt kan läggas till med hjälp av röstassistenten Alexa.

Källa: Zigbee Alliance | Amazon

Läs mer:

Kommentarer
3 svar
Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!