Amazon får nyckelroll i Zigbee-alliansen

Amazon tar plats i Zigbee-alliansens styrelse och blir en av dess största finansiärer. Amazon Echo-högtalarna ska nu med röstassistenten Alexa enklare hitta Zigbee-prylar.

Amazon är en av de större aktörerna inom det smarta hemmet, och Zigbee är en av de mest populära trådlösa standarderna. Nu har Amazon gått med i Zigbee Alliance, en sammanslutning av över 100 företag som tillsammans arbetar för att utveckla och vårda Zigbee-standarden.

Amazon tar nu plats i alliansens styrelse och blir en av de största finansiärerna, vilket lovar gott för de som vill se ännu tätare integration mellan Amazon Echo-prylar och Zigbee.

Zigbee är i grunden ett trådlöst protokoll som låter kompatibla enheter kommunicera med varandra, och en av de stora fördelarna är att många tillverkare har omfamnat Zigbee, exempelvis Xiaomi, Philips, Ikea med flera.

Den smarta högtalaren Echo Plus från Amazon har redan stöd för att fungera som en hubb för Zigbee-prylar, och på företagets webbplats för utvecklare skriver Amazon att enheter lätt kan läggas till med hjälp av röstassistenten Alexa.

Källa: Zigbee Alliance | Amazon

Läs mer:

Kommentarer
3 svar

Som vi skrivit om tidigare så pekar flera olika rykten på att vi inte kommer få med en laddare i kartongen till iPhone 12 - men som plåster på såren får vi kanske en omgjord laddkabel istället.

Xiaomi vars produktportfölj är lika stor som tio Ullared har idag hållit låda och visat upp en rad nya produkter.

Apples nya satsning ger sig på den eviga diskussionen mellan britter och amerikaner om vad soccer är och vilken sport som ska få heta football.

Apple misslyckas återigen med att uppnå antal sålda iPhones med OLED-paneler. Denna gången gick det inte att täcka förlusten med fler beställningar och Samsung fick sig en fin slant.

Apple TV har redan tagit första steget till att bli en spelkonsol med Apple Arcade och dess App Store, men skall de ta steget längre?

Så här i Corona-tider jobbar många av oss hemma och ens vanliga rutiner är minst sagt lite annorlunda nu.