Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Woodwinds

Woodwinds

Medlem
  • Plats Stenungsund
  • Sysselsättning Jobbar med media på webben och som B2B skribent. Är även lite konstnärlig och tekniskt lagd och har utvecklat världens första vackra vindmätare - kika gärna in på www.woodwinds.se. Äger en MacBook sedan september 2007 - vi trivs bra ihop!
  • Registrerad 2007-12-19
  • Senast aktiv 2012-05-29
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Woodwinds har skrivit i forumet.

Hittade tipset att boota om och vipps...

USB-Serial Controller D:

Produkt-ID: 0x2008
Tillverkar-ID: 0x0557 (ATEN International Co. Ltd.)
Version: 3.00
Hastighet: Upp till 12 Mbit/sek
Tillverkare: Prolific Technology Inc.
Plats-ID: 0x1d100000
Tillgänglig ström (mA): 500
Nödvändig ström (mA): 100

Men frågan är var jag hittar drivrutinen. Någon?

Tack för tipset. Har kollat där men jag kan inte se något under USB. Har även provat att plugga in ett USB-minne men inte end det dyker upp här. Däremot kan jag ju se det i Finder...

Tjena.
Jag har köpt en RS232 - USBkonverter för att ansluta en GPS till min Mac. Har installerat de drivrutiner (.dmg-fil) som medföljde och installationen verkar gå i mål och vill att min Mac startas om - check!
Efter uppstart pluggar jag in min USB-grunka och inget händer...
Var på en Mac ser man att en drivrutin är installerad? Och var kan jag se om en USB-enhet har upptäckt och förhoppningsvis para ihop den med rätt drivrutin?
//Woodwinds

Tack för snabba tips.

Som ni ser på bilderna så provar båda Icebeam Work och Icebeam Guest att ansluta till Guest även om jag har specificerat att Icebeam Work skall ansluta till nätet Work. Notera dock att IP adresserna stämmer men båda platserna vill åt Guest...

Strange...

Hmmm...

Jag har skapat två olika nätverksplatser (A&B) som jag når via äpplet och men jag lyckas inte få de att koppla till var sitt nätverk (X&Y). Om jag väljer att koppla A till X så kopplas även B till X. Jag vill ju att plats A= nät X och plats B = nät Y

Please advice!

Tjena från Östersjön.

Jag jobbar ombord på ett fartyg som har olika trådlösa nätverk - ett DHCP för surf och ett med tilldelad fixed-IP för office & work. Har under mitt korta MAC-liv hoppat ostört mellan olika DHCP-nät men nu blir det värre...

Att ansluta till fatygets DHCP-nät går bra men när jag ansluter till nätet med fix-IP och knackar in alla mina siffror så gäller dessa plötsligen även för det förra.

Är det här "Platser" kommer in i bilden eller hur skall jag gå vidare?

Tacksam för svar.
Woodwinds

Tack för tipsen om Text Wrangler och Transmit - full blås från första stund! Enkelt, snyggt, macigt - allt är som det skall vara!

Tjena.

Jag är inloggad med Filezilla på mitt ftp-konto och vill gärna göra mindre ändringar i php eller htm-filer. Högerklickar på filen, väljer edit, har på förhand ställt in Textredigerare som editor men Filezilla säger att den inte kan hitta den....?

Är trött på att jag måste ladda hem alla filer som skall redigeras.

//Bjørn

Vill också göra om en del video filer till flv. Ser att ni nämner Adobe flash video encoder - är denna en del av CS3 eller är den ett eget program?

Lösningen fanns - som så ofta förr - på Youtube.

Sök på filmer om "jvc everio mac" så inser du snabbt att inga extra programvaror för konvertering behövs. iMovie tuggar i sig .mod-filerna direkt och utan protester - om man gör som man skall...

Vet dock inte om det är en JVC kamera du har...

Ursprungligen av mint:

sedan väljer du exportera ....

Tjena Mint.

Har nu plockat hem Toast 10 men hittar ingen Export-funktion. Jag har gjort Add-files som du skrev men sedan tar det stopp!

Advice?

//Woodwinds

Jag ominstallerade iTunes - sedan var saken klar!

Hittade detta på Mac World:

Apple's iPhone iTunes ID set-up demand
iPhone users will be required to launch an iTunes account to set-up their phone

Måste jag registrera ett konto hos iTunes för att synka med min telefon?

Hej alla.

Har fått min alldeles egen iPhone från iFun idag och allt verkar OK - förutom - att den dyker inte upp i iTunes när jag sätter den i dockan. Vibratorn går i gång i en kort sekund samt att den laddar så kontakt uppstår bevisligen.

Jag har iTunes 7.6 och Leopard.

MYCKET tacksam för svar.

//Woodwinds

Hej alla - och god fortsättning på julen.

Detta är mitt första inlägg här på 99 och troligen kommer inte min fråga att hamna i rätt forum - men om någon snäll moderator vill flytta den så går det bra för mig.

Jag har ett projekt som drar igång nu i dagarna och jag skulle behöva lite tips. Jag behöver hitta rätt programvara för att koppla på en “slutbild” på en data-animation. När animationen (wmv eller mpg tror jag - kan givetvis konverteras till vilket videoformat som helst...) som är 20-30 sekunder lång har visats färdigt så skall det direkt komma upp en “Slutbild” med ett antal länkar till andra filmer.

Det känns som om detta vore ett jobb för flash men jag är ganska grön på det området. Finns det alternativa program till Adobe Flash som kan skapa denna form för funktioner? Jag har gjort ett test i Keynote med att importera animationen och skapa en sida mot slutet som har externa länkar men animationen går åt helsike när jag exporterar till flash.

Tacksam för hjälp.
//Bjørn