Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
InPezonator

InPezonator

Medlem
  • Plats Tyresö
  • Sysselsättning IT-Konsult
  • Registrerad 2007-10-20
  • Senast aktiv 2017-01-24
  • Antal inlägg 422

Foruminlägg

De senaste inläggen InPezonator har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Baron:

Jag tror du har rätt. Jag håller redan på att förbereda flytt till en ny hemkatalog. (Det fungerar i andra konton på samma dator.)

Gott, det är givetvis ett ännu bättre alternativ om det inte är en system wide issue

Jag skulle blåsa den, det som i din App store på hemsidespråk ser ut att sakna CSS borde bero på mer än bara avsaknad av giltiga certifikat och jag brukar akta mig för att radera cert från Apple överlag då vissa som följde med systemet krävs och kan vara knepiga att få tillbaka på ett vettigt sätt.

Aldrig hört talas om...
Men SMC-återställning brukar hjälpa vid problem som uppstår när datorn går i eller ur vila, vi kan väl börja där.
Följ anvisningarna här: https://support.apple.com/sv-se/HT201295

Alfred - finns på App store, används för att snabbt öppna program och mappar eller filer, göra enkla uträkningar osv, must have enligt mig.
Jag kör som många andra den förinstallerade Förhandsvisningen för pdf:er då Adobe Reader har en tendens att strula vid uppdateringar osv.
När det gäller bildbehandling vill jag slå ett slag för Pixelmator som är en "var mans Photoshop" för några hundralappar på App store och Adobe Lightroom är ypperlig om iPhoto känns lite för simpel.

Om du hårdknackar hemsidor vill jag tipsa om den flerfaldigt prisbelönta Coda från Panic, den har allt du behöver och är dessutom rackarns fin att vila ögonen på. Samma företag ligger också bakom FTP-klienten Transmit som är trevlig.

Om du verkligen vill lära dig alla smarta knep i såväl OS:et som i populära program kan jag tipsa om att skaffa ett konto på lynda.com, där finns allt ifrån OS-kurser till kreativt arbete med de flesta programmen.

Ursprungligen av Isola83:

Hej!

Jag hade inte sett det där med Internetkonton, och även om kontakter var ibockade där så testade jag att bocka ur överallt, bockade även ur i telefon, startade om allt och nu funkar det.

Härligt!

Jag har haft diverse liknande problem med Safari både i datorn och telefonen sedan installationen av senaste respektive OS:en.
Framförallt står de och tuggar såsom när man har DNS-problem (vilket jag inte har) och problemet finns kvar oavsett om det är på jobbet, hemma eller on the fly över 3G/4G. Jag har löst problemet genom att köra Chrome tills dess att de får rätsida på Safari igen.

Välkommen tillbaka!
Det låter ju som att du trots allt inte får in kontakterna i datorn från vart du nu har dem.
Om du kört PC ett tag antar jag att det kanske är Google, i annat fall borde det väl vara iCloud eller någon Exchange.
Kolla i Systeminställningar/iCloud och även Systeminställningar/Internetkonton så att kontakter är ibockade för den tjänst du valt
som innehåller dina kontakter så bör det funka.

Hej Christian.

Vad är det tänkt att du ska göra med datorn?
Det finns ju hur mycket bra program som helst så beskriv i korthet på ett ungefär
vad du ska pyssla med så blir det nog lättare att komma med bra förslag.

Bumpar den här tråden lite då jag har samma problem.
Har testat att ta bort den plist-fil som lagrar genvägarna (com.apple.Sidebarlists.plist) såväl som att skapa symlänkar som då ligger lokalt men lik förbaskat försvinner de rätt vad det är när datorn har gått i vila eller startats om.

Ursprungligen av dhanjel:

En hemförsäkring täcker väl generellt inte en skada på lösöre utan en tilläggsförsäkring?

Nej det kanske den inte gör, jag pratar inte generellt utan för hur det ser ut för mig med antagandet att det bör vara likvärdigt hos övriga försäkringsbolag. Det kan mycket väl vara som du säger, är ingen expert

Ursprungligen av dhanjel:

Gäller ju dock bara om man har drulleförsäkring

Vad menar du? Jag har en helt vanlig hemförsäkring med en självrisk på 1500kr.

Ursprungligen av dhanjel:

har en iPad Air 32gb som sonen tappade i golvet (från 40cm höjd) vilket resulterade i ett fint spindelmönster på skärmen. Den fungerar dock fortfarande, även touchen.

Verkar ligga på 1200-1800kr att få den bytt av olika firmor, men enligt mhstore så gör Apple aldrig det själva utan byter hela enheten.
Borde ju innebära att det inte är originaldelar som används?

Så frågan är, vad gör man?
- pröjsar 1300 för att byta ut den och hoppas på det bästa
- betalar 3600 för en utbytesenhet
- kastar den i soporna och köper en ny Air 2

Kan det finnas nåt beg värde för den i nuvarande skick?

(Nej jag har inte Apple care, men ska iaf överväga en drulleförsäkring på hemförsäkringen )

AppleCare hade ju visserligen inte hjälpt dig här då det endast är en förlängd garanti som täcker fabriksfel.
Om du ska ta utbytesenhet kan det ju vara rimligt att koppla in försäkringsbolag så att du får en "ny" för ungefär samma
kostnad som byte av skärm/glas (givetvis förutsatt att du har 1500kr i självrisk)

Ursprungligen av PaO:

Intressant och bra inlägg.
Vad tycker du om artikeln idag på 9to5Mac om att de troligtvis drar i bromsen angående nyheter i IOS9 för att fixa buggar och få till det på 16GB apparater?

Det hade jag inte sett men välkomnar det givetvis, keep it up Apple!
Man kanske tappar ett par marknadsandelar med en mer restriktiv hållning men vinner garanterat i längden.

@lappen71 Har inte varit inloggad på ett tag men såg nu att du hade svarat på mitt inlägg och vill därför utveckla vad jag menar.

Vad som alltid varit unisont med företaget och dess produkter är att man valt att, till skillnad mot exempelvis Microsoft inte göra allt, utan ett fåtal saker som man gör riktigt bra. Självfallet är det rimligt att de utvecklas och börjar med nya områden men det ska inte ske på bekostnad av företagets kärnverksamhet.

Jag arbetar dagligen med Apple-produkter och ser en tydlig trend på halvdana tjänster, applikationer och OS.
Exempelvis stora problem med volume licensing programme, försämrat SMB-stöd (när man dessutom överger AFP för nämnda protokollet) och diverse buggar i senaste iWork-serien och Yosemite. Tidigare har Apple valt att utesluta funktioner som inte fungerat
sömlöst men nu anser jag att man tittar för mycket på marknadsandelar eller av andra orsaker har ändrat strategi och detta ställer jag mig alltså emot.

Edit: Tack för övrigt till @Jesper Ohlsson som "tog fighten" i min frånvaro

Senast redigerat 2015-02-10 16:05

Ser en oroväckande utveckling. Mer och mer buggiga program och OS och istället för att fokusera på det man är, och ska vara bra på så gör man en Microsoft och börjar flamsa med en massa annat trams.