Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
petersays

petersays

Medlem
  • Plats Fagersta
  • Sysselsättning Macbook Pro 2.8 Ghz Intel Core i7 4GB 1333 Mhz OS X 10.8.2 iPhone 4S 16GB iOS 6
  • Registrerad 2005-10-04
  • Senast aktiv 2013-09-17
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen petersays har skrivit i forumet.

Hej,
min Macbook (2.8 ghz i7, 4gb ram, os 10.8.4, inköpt tidigt 2012) drar en jäkla massa batteri i sleep mode. Kom just hem efter två dygn borta och batteriet har gått från 100% till 78%. Vet inte om vissa tycker att det är ok, men min gamla vita macbook betedde sig inte så. Batteriet kan lätt draina 10% över en natt - och snål batteritid som det är så vill man ju gärna kunna gå lite mellan laddningarna.

Har, såklart, googlat problemet men det verkar vara långt från alla som hittat någon lösning på problemet. Nu undrar jag därför om någon annan råkat ut för samma sak och ifall det finns någon bra fix på detta?

Reset av PRAM och SMC har gjorts åtskilliga gånger.

Tacksam för svar!

/P

Ja för min del är Meddelanden (programmet alltså) ett fortsatt aber. Det hänger datorn något så fruktansvärt. Det tar lätt fem minuter att starta programmet, meddelanden som hämtas in hamnar fortfarande i oordning, och att stänga ned programmet innebär att jag måste tvångsavsluta det. Annars hänger det sig bara. Riktigt jäkla otyg är vad det är.

reboot81: Tack för väldigt många och väldigt bra svar! Ska genast kolla upp allting!

Citat:

"Jag tycker det är väldigt logiskt att klicka ur Konton om man inte vill ha information om det kontot... "

Då tror jag du missförstod mig. Jag vill gärna ha information och notiser om kontot när programmet är öppet, problemet var att det fortsatte droppa in notiser även när programmet var nedstängt.

Citat:

Och när jag läser TS inlägg igen, så blir jag trött. Varför överhuvudtaget ställa frågor när du ändå är så enbarmeligt förlämpande? Men det är väl så att du inte är ute efter att hitta en lösning på dina problem - du vill bara skälla som en bandhud - men det är så enformigt.

Tjaa..i detta fall så berodde min frustration på att besserwissrar som du försöker påstå att Meddelanden skulle vara ett sökoptimerat namn. Men det är inget du behöver ligga och våndas över. Vi får enas om att tycka olika. Jag hävdar fortfarande att ett prefix typ Macmessage eller vad som helst hade gjort det mer optimerat att söka support på. Andra tycker annorlunda. Nåja...det var hur som helst inte det som tråden handlade om i första hand. Så nu kan vi väl glömma namnrelaterade diskussioner och fokusera på det funktionella?

Citat:

Inget program är perfekt (?), men det skulle vara intressant att höra vilka grundläggande brister du anser iPhoto och Meddelanden har.

När det gäller meddelanden tycker jag att det sammanfattas rätt bra i denna tråd. Som jag kommer in på nedan så kan jag inte skicka meddelanden om iPhonen är låst - något som funkade tidigare. Programmet hänger sig ofta. Mina meddelanden hamnar i total oordning under i Meddelanden - alltså fungerar inte historiken särskilt bra.

När det gäller iPhoto så tycker jag det är b att man inte kan infoga en kommentar/bildtext till varje bild. Jag tycker dessutom att bildströmmen mest är kaos. Har bildströmmen aktiverad, men en problematik med detta är att om jag vill radera en bild så måste jag radera den från TRE ställen. Iphone, bildström, iPhoto. Inte särskilt optimalt, och mig veterligen finns det ingen synkmöjlighet där. Alltså ser mina tre bibliotek lite olika ut. Dessutom försvann en uppsjö bilder när jag uppdaterade OS senast. Jag har googlat runt och vet att det ska gå att på något sätt rota ut dom ur library-filen - men att det ens ska behövas är såklart dåligt. Jag känner mig helt enkelt otrygg med att ha iPhoto som bildbibliotek.

__________________________

Till tidigare Meddelanden-problem kan nu läggas att det inte går att skicka meddelanden från Meddelanden om inte iPhonen är aktiv. Alltså måste jag låsa upp iPhonen varje gång jag ska skicka ett meddelande från macbooken.

Fick lov att öppna Meddelanden (med stort M) och klicka ur iMessage under "Konton" för att slippa få upp meddelanden (med litet m) hela tiden trots att programmet inte är öppet.

Apples App-utveckling är fan på dekis iPhoto och iMessage är båda väldigt oanvändarvänliga program med flera grundläggande brister - där man helt enkelt har för bråttom att få ut programmen. Och nya iTunes ska vi såklart inte prata om. Tråkigt, det är ju de tre programmet som hanterar tre av mina största användningsområden. Tråkigt att behöva säga att det var bättre förr.

Meddelanden (med stort M, programmet) fortsätter att irritera mig. Ingen lösning på synkproblemet - har helt enkelt slutat använda Meddelanden - men TROTS detta så fortsätter meddelanden (med litet m, alltså de jag tar emot) att komma upp som små notifications i högra hörnet. Och en röd siffra syns vid Meddelanden när jag har olösta meddelanden - TROTS att jag inte har programmet igång. Har inte haft det öppnat på flera veckor, och jag hittar verkligen inte var jag kan stänga av detta jäkla otyg. Dessutom är det ett drygt ploppande ljud varje gång - och det GÅR INTE att stänga av. Nån som vet hur man kan lösa detta?

Och nu som tycker att "öh vad enkelt att söka, gör bara så här" - det ändrar fortfarande min åsikt om att namnet på programmet är HELT värdo. Googla typ "turn off messages in os x" så får ni se hur jäkla precisa svar ni får - programmet är inte sökmotorsoptimerat. Håller ni inte med så har ni fel!

BlackSmp
Om man försöker googla svar på problemet så är Messages inte särskilt sökoptimerat.

Problemet är väldigt vanligt, finns en uppsjö trådar. Ex. 10.8.2 Messages: iMessage sorting messed up - MacRumors Forums

Och jo, visst synkar Meddelanden från iPhone. Alla iMessage-konversationer synkas iPhone-Meddelanden och vice versa. Menar du att du har två olika konversationer med dina polare? En på IPhone och en i Meddelanden? Måste ju vara väldigt krångligt att hålla reda på saker och framför allt att leta efter ex länkar/info som ni postat till varandra?

grenhall
Inte aktivt installerat någon form av beta. Bara updaterat när programuppdateraren bett mig att göra det.

Skrev just ett inlägg om hur uselt Meddelanden i Os X och iOs och iMessage synkar. Tyvärr är det inte så mycket bättre när det kommer till iPhoto/Bildström/Kamerarulle - så jag hoppas på er expertis här.

1. Jag har aktiverat bildström, så att alla foton jag tar med min iPhone landar i iPhoto. Men går det att ställa in så att en bild även RADERAS från alla tre om den raderas från en enhet? Det är ju helt sjukt att behöva sitta och radera samma bild TRE gånger för att den ska försvinna. Många gånger tar man ju t.ex. 9-10 bilder på något innan man blir nöjd, och kanske raderar man inte dessa omgående. Att då sitta och behöva gå in i både bildström, bibliotek och kamerarulle och radera är ju barockt.

2. Sedan jag bör dator i våras så har det även försvunnit en hel del bilder från iPhoto-biblioteket. Vad kan man göra för att få tillbaka förlorade bilder? Någon quick fix?

Tackar!

Macbook Pro 2.8 Ghz Intel Core i7
4GB 1333 Mhz
OS X 10.8.2

iPhone 4S 16GB
iOS 6

Är det någon som får rätsida på Meddelanden?
För det första avskyr jag att man döper ett program till något så totalt osökbart som "Meddelanden".
För det andra lämnar själva programmet MYCKET att önska. Meddelanden i Meddelanden (meta) hamnar i total oordning, och läggs alltså inte i kronologisk ordning som jag antar är tanken. Istället ligger alltid huller om buller efter varje synk. Dessutom blir åtminstone min dator förbenat slö så fort jag öppnar programmet, eller så fort det försöker synka trådlöst från iPhonen.

Finns det NÅGOT att göra åt detta? Min enda lösning tills vidare är att strunta i att använda programmet, vilket är tråkigt då jag gillar grundfunktionen som låter mig slippa att knappa långa meddelanden på iPhonens lilla as till tangentbord. Ingenstans i några trådar jag hittat verkar någon lösning stå att finna. Hjälp!

Macbook Pro 2.8 Ghz Intel Core i7
4GB 1333 Mhz
OS X 10.8.2

iPhone 4S 16GB
iOS 6

Ha ha, damn vad dum jag är! Det är ju självklart när man fotar med skärmkameran. Dumstrut!

Hallå,
vet inte om det är nåt enkelt jag missat.
Men helt random så fotar min iPhone med 640x480 istället för 3264x2448.
Går igenom biblioteket nu och flera bilder ur samma serie diffar i storlek.
Jag ser ingen som helst logik i detta, men det är MÄKTA irriterande.

All hjälp välkomnas!

/Peter

Sammanfattning:

BluePhoneElite: Skickade SMS till alla oavsett operatör, gick även att ringa med. Funkade prima, utvecklas dock inte längre och skulle inte funka med nyare iPhones.
Meddelanden (för OS X): bra gränssnitt, men kräver att mottagaren har iPhone och iOS 5 eller senare - täcker inte upp hela telefonboken. Inte ens halva faktiskt.
Meddelanden (för iOS): perfekt, allt man vill ha. Men tyvärr i telefonen, och att skriva många och/eller långa meddelanden på den, dessutom med autocorrect, är själsdödande.
SMS Sender: skriver på datorn, men måste klicka på iPhone för att konfirmera sändning.
Webbaserade lösningar: Opraktiska då de inte spar historik till iPhone. Saknar ett bra gränssnitt - blir lätt osmidigt om man konverserar med flera personer. Skickar inga notiser vid mottagna meddelanden.
WhatsApp: ingen desktop-klient. Kräver att mottagaren har WhatsApp - alltså ett magert utbud. Egentligen inte heller ett SMS mer än t.ex, Facebook-chaten.

Nu börjar det komma konstruktiva svar här, härligt!

Först och främst. Det var inte min mening att belasta Apple eller Meddelanden eller iMessage för detta, man förstår ju att ett av världens största företag inte vill spendera tusentals kronor på att koda lite extra. Och jag gillar verkligen hur ni tar dom i försvar då de själva inte är en närvarande part i frågan. Stort!

Nä men skämt åsido! Bryr mig som sagt inte i vem som utvecklar programmet - tycker bara som jag nämnde tidigare, att det är konstigt att det finns så många låsningar i kopplingen dator telefon. Det är ju ändå 2012, nog borde dom kunna prata med varandra bra nog för att jag ska kunna sköta telefonen från datorn när jag är hemma. Finns säkert massa funktioner jag ännu inte upptäckt iofs. Men jag skulle vilja att iPhonen parkopplades med MacBooken direkt dom är anslutna till samma nätverk - och att jag har en liten IPhone-ikon till vilken jag kan släppa bilder, länkar, text - redigera iPhones anteckningar osv osv. Och det är fortfarande HELT bego att jag inte kan lägga till kommentarer till foton i Kamerarullen. Har t.ex. fotat en del konst till ett arbete i veckan - och att inte kunna skriva typ namn, konstnär osv till varje bild är ju tamejfan stenålder. Det här är inte det Apple jag signade upp på för 5-6 år sedan. Utvecklingen tar inte dom jättesprång som jag vill. Skickade SMS på datorn gjorde man ju via ICQ 2001. Slut parentes.

Tillbaka till frågan:
pmarriott: Det är mycket möjligt. Men då blir det som sagt en webbaserad lösning som inte skickar notifications när mess kommer in. Gränssnittet är heller inte direkt gynnsamt för att sitta och messa med 5-6 pers simultant. Skicka mess via webben gjorde jag med Djuice 2003. Det har snart gått tio år sedan dess. Skärpning framtiden.

Peppe: Ska kolla upp den där! Denna rad känns dock tveksam "Sending the SMS message must be confirmed on the iPhone due to security reasons". Betyder det att jag skriver på datan, men ändå måste klicka på en "Send"-knapp på iPhone? Det känns ju också lite stenålder och eliminerar egentligen inte telefonen fysiskt ur kedjan.

onnyt, billyjam & Torkel: Det är precis vad jag menar! Håller med er och jag håller tummarna!

Senast redigerat 2012-09-23 01:02

Som sagt så fanns ett program till datorn tidigare (BluePhoneElite - vilket tyvärr slutade utvecklas). Som gjorde exakt det jag efterfrågar. Det är alltså inte direkt så att det är någon teknisk omöjlighet. Ett program som kopplar telefonen till datorn och låter mig använda datorns otroligt mycket smidigare tangentbord, kamera och mikrofon.

Jag är inte ute efter skicka SMS gratis, utan det ska gå via telefonen och telefonoperatören. Sedan skiter jag fullständigt i om det är Apple eller någon annan utvecklare som tillgodoser behovet. I merparten av alla abonnemang som säljs idag är antalet SMS ändå fria (typ) så faktorn med att iMessage är gratis känns ganska oviktig. Det viktiga för mig är att jag kan nå alla i min telefonbok och att jag kan skicka och ta emot sms på min bärbara när denna är parkopplad med min iPhone.

Sedan får du får resta ditt case precis hur mycket du vill

Dessutom fördröjer Meddelanden leveransen till iPhonen å det grövsta. Teknikskymning..