Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hedelina

hedelina

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-04-24
  • Senast aktiv 2012-06-11
  • Antal inlägg 542

Foruminlägg

De senaste inläggen hedelina har skrivit i forumet.

Jag funderar på att beställa en iPod mini via en vän i USA och undrar lite över förfarandet vid en eventuell reparation. Blir jag tvungen att skicka iväg härligheten tillbaks över Atlanten eller går det bra att ta det genom Apple Sverige?

All logik pekar ju på det senare alternativet, men Apple och logik rimmar illa ibland.

Jag fick förra måndagen besök av en kort herre från UPS som la rabarber på min iPod som ska in för batteribyte. Abstinensfull gräsänkling som jag är tittar jag då och då på min reparationsstatus på Apples supportsidor. Problemet är bara att det senaste som hänt enligt sidan är att "Produkten [lådan att skicka iväg den i] har levererats] och det var den 10:e.

Så, hur pålitliga brukar de där uppgifterna vara? Är de kanske slarviga med att registrera händelseförloppet eller är min iPod vilse någonstans på väg till Holland? Vid tidigare reparationer har jag kunnat följa produktens öde med näst intill dagliga uppdateringar...

Herrejävlar! Den här bilden gav mig definitivt nytt perspektiv på hur lite minin egentligen är.
"Hejsan, vän-i-USA! Jo, du..."

Om någon känner sig sugen på ett par Sennheiser HD 570 som nämndes tidigare i tråden har jag ett par till salu. Prisidé, femhundra någonting.

"Håll en ton. Eller tusentals. iPod."
Funkar lika bra på svenska. Verkligen.

Koss The Plug eller Sennheiser HD570. Sålde mina vita snäckor till någon mystisk människa som faktiskt annonserade efter ett par (jo, jag lovar).

Bästa iTunessubstitutet ska tydligen vara Ephpod.

Citat:

Är det bara vissa FW kort som funkar för att ansluta min ipod till min PC?

I teorin skall väl alla FW-anslutningar fungera, dock är det bara vissa kort som klarar av att ladda iPoden.

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: majk:
min iPod höll i ett år. eller egentligen så reklamerade jag den efter ett år eftersom att jag fortfarande hade garanti kvar
fick en ny iPod tillbaka.
någon som har koll på om jag har ny garanti på min nya iPod?
risken är väl att den sackar ihop om ett år den med

/majk

Jag gjorde samma sak. Ett år räcker de ungefär räknar jag med.

Angående garantin fick i alla fall jag en lapp om den förnyade; 90 dagar från att du fick den utbytta. Så det är inte så mycket att hänga varken i gran eller annat barrträd.

Nä, precis som stefanw säger mår inte iPoden speciellt bra av att HD:n jobbar hela tiden. Den är konstruerad för en uppspinning här och en uppspinning där för att lassa in lite musik i RAM-minnet, inte för frekvent användning som renodlad hårddisk. Tyvärr.

Det är klart. Men om du har iPodens låtar enbart på just iPoden kan du med lite gott mod se "Olles iPod" som ett Bibliotek II... Tröstar det?

Samtliga sharewareprogram gör det de utger sig för att göra, olika program olika bra. Men det finns hursomhelst gott om alternativ som fungerar. Nu tog ju Apple bort buggen (?) som gjorde att man inte ens behövde någon tredjepartsprogram utan kunde flytta musik från iPoden i Finder, men ändå...

Angående silverrävens fråga; jag skulle tro att iPoden enbart spelar de filer av spelbart format som ligger i "den osynliga delen" eller musikdelen av hårddisken. Min gisning är således att det kommer att bli dubletter. Men varför i hela världen vill du göra en sådan abrovinsch?

Det är så enkelt att du kan börja att gråta på kuppen, men det är bortom ledsenhet: Gå in på iPodens inställningar i iTunes (har det inte framför mig för tillfället så jag kan inte säga exakt), det finns dels i någon meny någonstans och dels på en av knapparna nere till höger när du har iPoden markerad i spellistfönstret. Väl där klickar du ur "Uppdatera iPod automatiskt". Nu får du manuellt välja vilka filer du vill ha på iPoden och dra över dem för hand, och kan därefter radera dem från både iTunes bibliotek och hårddisken (om du har tur kan du göra båda sakerna i en manöver).

Capisce?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Einar Lindgren:
"Njut av tio timmars oavbruten speltid på en enda laddning av litium polymerbatteriet"
Kan laddas i knappt ett år, sen måste du byta ut din iPod... kanske borde tilläggas.

Touché ^_^

Jag väcktes för en halvtimme sedan av DHL som hade ett paket till mig. Gissa vad. Givetvis var det min iPod som samma människor kom och hämtade i torsdags. Underbar service! En helt ny fick jag dessutom, håller på att fylla/ladda den nu.

Så alla som upplever sin iPod som trött — skicka in den! Det lönar sig definitivt och är näst intill smärtfritt.

Verkligen intressant. Jag är skitnervös för att min iPod ska balla ur och lämna mig i konstant tystnad. Hemska tanke! Har man pungat ut så mycket pengar som iPoden trots allt kostar skulle det ju vara trevligt att få ha en vettig livstid också...