Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hedelina

hedelina

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-04-24
  • Senast aktiv 2012-06-11
  • Antal inlägg 542

Foruminlägg

De senaste inläggen hedelina har skrivit i forumet.

Undersöker intresse för min Macbook Pro 15" (Mid 2010) med matt Hi-Res-skärm (1680x1050) och följande specifikationer:

Processor: 2,53 GHz Intel Core i5
Minne: 8 GB 1067 MHz DDR3
Grafik: NVIDIA GeForce GT 330M 256 MB
Hårddisk: 160GB Intel 320 Series 2.5" SSD (INTEL SSDSA2CW160G3)

Datorn finns i Göteborg och/eller Vänersborg.
Pris: 13 000 eller bud

Ett tips för iOS-enheter som vägrar säkerhetskopieras:

iTunes › Inställningar › Enheter
Där listas alla existerande säkerhetskopior. Radera den senaste för aktuell enhet om den nu blivit korrupt. Brukar göra ofta susen.

Det verkar som att en av dina RAM-stickor har stämplat ut. Därav badbollen i de minnestunga processerna och de tre pipen i POST:en.

Testa med enbart en av de två stickorna för att hitta boven i dramat. Fast med ditt nyinköp handlar det väl snarare om att kontakta Apple. Lycka till!

Starkt andra inlägg indeed, iPhoto!

Med risk för att gå off-topic tar jag mig friheten att citera användaren echo i Sweclockers diskussion om U2711, angående dels 72%-standarden och framför allt det bristande i ett skrytigt stort färgomfång men endast 8-bitars adressering. Också det läsvärt.

Citat:

Därför att det är det som allt är anpassat för.

Alla spel, alla filmer, alla hemsidor, alla bilder absolut precis allt som man kan tänka sig är gjort för och gjort på skärmar med en färgrymd på 72%. Visst finns det undantag och tryck är väl det vanligaste. Professionella användare kan ha ett syfte med en större färgrymd, problemet är att det här inte är professionella skärmar till att börja med och dessutom dras dessa skärmar fortfarande med 8 bitars adressering. Det betyder att även som professionell användare så kommer du få sämre precision.

Med en större färgrymd har du alltså ett bredare färgspektrum, du har grönare grön, rödare röd, blåare blå. Om du inte kompenserar för material som inte är skapat för den större färgrymden kommer färgrymden bli utdragen och färgerna kommer bli överdrivna. Disney-effekten kallas det ofta för, dvs. överdrivna färger som kanske passar bra i en tecknad film.

Det finns inbyggt stöd för färgrymdsöversättning i windows men alla program som ska utnyttja det måste själva se till att använda sig utav funktionerna (ytterst få program gör det, firefox (verkar vara rätt struligt) och photoshop är väl de exempel på program som folk känner till (office 2007 var visst det också).

Men inget OS på marknaden översätter färgrymden för program som inte själva hanterar det.

Apple, som en av de få som både gör OS och som tillverkar skärmar (nåja, inte mycket som apple själva gör i sina skärmar men de har åtminstone valt delarna) har alltså ett intresse av att bibehålla skärmar med 72% färgrymd (vilket börjar bli riktigt sällsynt bland IPS-skärmar).

Problemet är alltså att du har en större färgrymd, men lika många färger och att du blint mappar om alla "gamla" färger till den nya färgrymden utan att bry dig om att det blir fel. Det blir alltså ett större *avstånd* mellan varje enskild färg och därmed förlorad precision jämfört med en mindre färgrymd (banding är ett större problem m.a.o., även om problemet för oss dödliga främst är att färgerna helt enkelt är fel).

Exempel:
http://img14.imageshack.us/img14/1814/230lwx.jpg

Värre blir det när man inte utökar färgrymden lika mycket åt alla håll, det är tydligen populärt att ha mycket rött i sin stora färgrymd (lättast/billigast att tillverka?). Det är inte alltid skillnaden är uppenbar och ögat är väl rätt bra på att anpassa sig för det hela men ibland är det bra illa.

Färgrymdskorrigering är inte helt trivialt, vilket är varför jag ännu inte vet om någon konsumentskärm som har ett vettigt läge för att ändra färgrymden. Det finns annars rätt så ofta möjlighet att ställa in detta i OSDn men det är alltså så dåligt att oftast är bättre att lämna det orört (nåja, det är väl en smakfråga).

Länk till tråden

Det ser riktigt bra ut! Ska testas omgående.

Nej, hade det inte varit för de ganska övertygande bevisen i videoreportaget hade jag betvivlat dess existens. Varför vill ingen varken rapportera om eller marknadsföra denna produkt? Det finns två inlägg på Elgatos forum och en dansk artikel — that's it.

Skumt.

Äntligen! Elgatos utmärkta EyeTV får snart en kompetent iPhone-klient, med möjlighet att strömma live-TV direkt till telefonen. Programmet visades tydligen på IFA Berlin men det har knappt uppmärksammats alls, förutom artikeln nedan. Inte ens Elgato har någon info.

Här är den danska artikeln, med video. Det ser bra ut!
Ekstra Bladet - Sådan får du TV på din iPhone

Det är många som har samma problem. Om du har något pushmailkonto (framför allt Exchange, verkar det som), testa att radera det och sedan konfigurera det igen.

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2044877&tstart=0

Du måste använda Restore-funktionen i UNO för att det ska fungera.

Räkna inte med att få mer än ett batteribyte per iPod. Och räkna inte med att få en ersatt enhet av andra skäl än batteriproblem eller diskhaveri. Apple är rätt stränga av sig.

Jag har beställt en grön från Land of the free and brave, men den tar ju evigheter på sig att pallra sig över hit.

Rasmus: Hur har du beställt?

iPod mini på Eriksgata genom mobilvärlden. Säg hej till den förvuxna T610.

Precis. Vanligt gristryne funkar ju utmärkt. Kanske inte så Appleigt, men de få gånger man laddar med AC-adaptern kan man nog stå ut med lite sämre estetik.

Tack för hjälpen, Fredrik. Då är det bara att tuta och även köra.