Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martin_stenmark
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Frilansfotograf beroende av SJ, olivolja och kalamataoliver.
  • Registrerad 2005-03-01
  • Senast aktiv 2015-12-02
  • Antal inlägg 912

Foruminlägg

De senaste inläggen martin_stenmark har skrivit i forumet.

Jag använder en gmail för att ta emot och skicka epost. Nu har jag en one.com-domän, martinstenmark.se, som jag skulle vilja använda istället, men att alla mail ska gå via min gmail. Jag vill att mailen ser ut att komma från "martinstenmark.se" vare sig jag använder datorns mailprogram, min iPhone eller webmail. På webmailen, www.gmail.com, har jag lyckats med den utgående namngivningen - när jag skickar ett mail kommer det från [email protected] och när jag får ett mail till samma adress dyker den upp i min epost.

Visst är det något med smpt-server man ska ställa in? På googles webmail ställde jag in "E-post skickas via: send.one.com & Säker anslutning för port 465 med SSL". I mail.app och iphone finns det så himla många alternativ. Jag förstår inte vad som ska stå under TLS-certifikat, "upptäck och hantera kontoinställningar automatiskt", och under "Autentisering" finns det en hel del alternativ.

Tack på förhand!

Min högst ovetenskapliga tanke bygger på att ljudfiler ju kan ha vilken volym som helst från början. Om det är en jättelåg inspelning måste man höja förstärkaren för att kompensera. Jag antar att iPhone/dator (eller airport express) har någon funktion för att sänka den digitala signalen så tex låten (som kan vara vilket ljud som helst) spelas med en lägre volym. På så sätt skulle ju högsta volym från iPhone betyda bästa kvalité, för man inte behöver bröta upp den med förstärkaren. Då kanske den till och med är digitalt oförändrad?

Hej!

Jag har ett airport av senaste modell och en förstärkare med optisk ingång. Därav tycker jag det skulle vara smidigt (och innebära mindre kvalitétsförlust) att låta förstärkaren sköta digital->analog omvandlingen av ljudet som kommer via airtunes än att låta airport göra det.

Min fråga är hur ljudkontrollen i iPhone/dator fortfarande kan fungera? Minns när jag kopplade en dator (med optisk utgång) direkt till en förstärkare - då kunde man bara justera ljudet via förstärkaren. Skickar iPhone/dator ut en digitalt dämpad låt? För att få bäst kvalité, borde jag man egentligen alltid ha iPhone/dator på högsta ljud?

Egentligen inget ljudfreak, bara intresserad av hur det fungerar!

Hej! Jag är sugen på en Mac Pro, 4.1 eller 5.1. Skicka vad du har och prisförslag så får vi se om det är intressant! Gärna mer RAM än original, och någon SSD.

Jag vill köpa en Mac Pro. Alla maskiner under 10000kr exkl. moms är intressant. Mycket minne och garanti är ett plus. Jag bor i Stockholm, så om datorn finns här skulle det vara jättebra. Skicka specifikationer, jag svarar på alla mail. Hörs!

Ursprungligen av theplague:

Jag vet inte om det är jag som är trött, men jag tycker du låter motsägelsefull.

Ah, jag menar mått och bilder på de omslutande skalen, "cover" eller vad det heter (har aldrig förstått grejen) - de som på många bilder är bredare, plattare och mer 3G:iga. Mitt hopp dog lite när det började komma 4s-fram- och baksidor, men om båda kommer samtidigt är det ju succé!

Senast redigerat 2011-09-18 23:14
Ursprungligen av theplague:

Nja, nu börjar väl ryktena med skaplig substans om att det faktiskt är en 5:a på gång ta fart på riktigt?

Personligen skulle jag vilja kalla alla skalrykten (både mått och bilder) mest troliga. Det finns på så många olika platser och visar nästan alla ungefär samma sak. Och börjar man verkligen göra skal i rätt proportioner nästan ett år innan en nästa iPhone (utseendemässigt) kommer?

Ok, men om det blir som det mer och mer verkar bli, en (ursäkta mig - tråkig) "s" och inte en 5, finns det några rykten kvar om hur länge det skulle kunna tänkas ta för nästa "helnummerversion"? Minns att det talades om början på nästa år. Var bara löst snack, eller fanns det några grunder i det?

Söker en färglaser som klarar att skriva ut A3. Söker och söker på prisjakt och massa internetbutiker, men hittar nästan ingen. Blocket är också ganska renstädat. Konstigt.

Tips och idéer?

Beställde en sådan där 13" idag, lightmodellen (är totalt ointresserad av 256GB SSD), med 4GB ram såklart. Någon som har en åsikt om hur feta högtalarna är? Den gamla var ju inte så fet direkt, och om man tryckte "höger" blev det lite tystare. Tänkte att den skulle ersätta min gamla MBP med 2.4Ghz och silvrigt tangentbord. Vi får se hur den står sig i jämförelse, jobbar nästan enbart med PS, ID och Bridge.

... sedan kan den ju bli en jättebra extradator när nya MBP blir 0.3-1.7 cm hög.

Hej så länge!

Senast redigerat 2010-12-04 19:35

Mitt nuvarande skrivbord i mitt tillfälliga boende. När hemma - Pro, när borta - Air, lagom synkroniserade med Dropbox.

(Tredje bilden innehåller inte så mycket skrivbord, utan svaret på frågan var mitt ljud kommer ifrån. Om någon har kunskaper i att hålla lönnar levande inomhus mottager jag tacksamt tips och råd!)

Senast redigerat 2010-10-19 15:51

Är hela plattan en knapp som på de nyare bärbara, eller är plattan bara en platta som på de äldre, med knapp under till (men utan knapp under till)?

Tack bollman, struntar nog i både batteri och hårddisk då. Trodde HDD-anslutningen var någon slags standard.

Bra med länken till hjälpsektionen på apple.se, den ska jag komma ihåg om problem visar sig.

Har kollat lite på Dropbox, verkar vara ett bra alternativ för att synka mappar, 2GB är gratis. Vad är fördelen med MobileMe/Dropbox, och hur står det i prisjämförelse?

Senast redigerat 2010-06-12 11:16

Ny i skaran sedan några timmar. Köpte min i mycket gott skick av johannordholm här på forumet.

Nöjd med att,

  • Mina Mad Men i 720p lyckades visas utan hack i VLC, även om det krävdes att stänga av lite program och testa ett par gånger.

  • Det känns som att ha ett tunnt papper i knät.

  • Min rygg nu slipper uthärda en gammal och tung MBP varje dag.

Missnöjd med att,

  • Batteriet inte verkar vara i nyskick direkt.Vad kostar det att byta?

  • 80GB. Behöver man säga mer?Vad kostar det att byta upp sig - lätta att göra själv?

  • Nu har jag två datorer som jag kommer använda dagligen. Synka iPhone på två datorer, synka mappar mellan någon server osv osv.Tips på det?

Men är det då alltså bara för jag råkar surfa med en mobil Tre-anslutning som gör att jag, ibland, inte kan komma in på några one.com sidor? Hoppas inte någon vill kolla på min hemsida när one.com inte vill visa den ...