Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kom igång med NAS-lagring

Som tekniskt nyfiken har du säkert kommit i kontakt med bokstavskombinationen NAS, men vad är det egentligen, vad har du för nytta av det och hur kommer du igång?

Trådlös Time Machine

Att det är en god idé att säkerhetskopiera innehållet i din dator kommer sannolikt inte som en överraskning, men att komma ihåg att göra de där säkerhetskopiorna kan vara desto svårare. För dig som är Mac-användare är Time Machine förvisso bra på att påminna om slarv med säkerhetskopiering, men att släpa ut din externa hårddisk och koppla in den kan lätt skjutas på framtiden. Om du väljer att använda en NAS får du möjligheten att göra Time Machine-säkerhetskopiering över ditt trådlösa #nätverk. Att få detta på plats är relativt enkelt. Om du har valt en Synology-NAS loggar du in som administratör och öppnar Kontrollpanelen.

Där går du till sektionen om användare och skapar sedan en ny användare. Du kan med fördel döpa användaren till något som har med Time Machine att göra för tydlighetens skull. När du kommer till grupprättigheter ska du se till att användaren har åtkomst till gruppen System default group. Klicka på nästa till dess att du kommer till sektionen för användarkvot. Användarkvoter styr hur mycket utrymme som användaren får ha tillgång till, om du inte vill att Time Machine ska kunna använda allt utrymme på NAS-enheten får du aktivera användarkvoter och sätta lämplig storlek för din Time Machine-användare. Rekommenderat är att du i så fall väljer en dubbelt så stor kvot som lagringsutrymmet på din dator. Efter detta klickar du bara på nästa till dess att du har skapat användaren.

I kontrollpanelen går du sedan till sektionen Delade mappar och skapar där en ny delad mapp. Döp mappen till något Time Machine-relaterat och välj den lagringsvolym som du vill att Time Macine ska säkerhetskopiera till.

När du kommer till sektionen om att redigera behörigheter för den delade mappen ska du se till att Time Machine-användaren du skapade tidigare har åtkomst till den delade mappen. Det sista steget är att i Kontrollpanelen gå till sektionen Filtjänster och där kryssa för alternativet Aktivera Mac-filtjänster. Under detta finns alternativet Time Machine, och i rullgardinsmenyn ska du där välja den delade mappen du skapade i föregående steg. När du tillämpat dessa inställningar kan du gå in i inställningar för Time Machine och klicka på alternativet Skivor för säkerhetskopiering. Där bör nu din NAS-enhet finnas med som alternativ. Om du väljer den kommer Time Machine börja säkerhetskopiera trådlöst till denna. Beroende på vilket intervall för säkerhetskopiering du har valt så kommer ändringar i datorns innehåll nu säkerhetskopieras trådlöst utan att du behöver göra något.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.